Enerji deposu
Ekmeklerin üzerine fıstık ezmesi sürüp, bal gezdirin. 4 adet ekmeğin üzerine 2'şer dilim muz koyup, diğer ekmekleri fıstık ezmeli kısımları muzların üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Sığ bir kapta yumurta, süt ve tarçını karıştırın. Sandviçleri dikkatlice bu karışıma batırıp, her iki taraflarını kaplayın. Bir tavada tereyağını eritip (zeytinyağı da olabilir), sandviçlerin her iki tarafını ikişer dakika pişirin. Reçeli ısıtıp, sandviçlerin üzerine gezdirerek servis yapın.
8 kişilik * 250 gr. fıstık ezmesi * 8 dilim ekmek * 2 çorba kaşığı bal * 2 adet orta boy muz (enine ve boyuna 2'ye keserek 8 parçaya ayrılmış) * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 1 su bardağı süt * 1/4 tatlı kaşığı tarçın * 1 çorba kaşığı yağ * 1 su bardağı reçel
|