kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Lutfi Mete @ SABAH
 

Komploya inanma, komplosuz kalma

Dince yasaklanan gelecekten haber verme denemeleri için aziz halkımızın geliştirdiği ' fala inanma, falsız da kalma' numarası, kişinin kendisini aldatması ve kendi kendisiyle dalga geçmesinin karışımı...
Muzip bir alaycılıkla bu yasağı delmenin risklerini bilen Müslüman insan geleceğe yönelik meraktan kendini alıkoyamaz. Bu yüzden yarınlarla ilgili bir bilgi kırıntısı için dahi inancının dayattığı yasağı sık sık çiğner.
Şimdilerde de ' yaşanan zamanın gizli gerçeklerini öğrenme' dürtüsü yaygınlaştı:
- Komploya inanma, komplosuz kalma!
Güncel olayların gizeminden bahseden her yazı ve söz şehvetle tüketiliyor.
Esasen bu süreci epey önceden sezmiş, üç yıl kadar önce bu sütunlarda da 'Komplo pazarına nur yağacak' başlığıyla dile getirmiştim.
Böyle bir dönemde kuş gribinin hiç de masum bir tehdit sayılmayacağı belliydi. Nitekim pek çok kimse bu konuda derin şüphelerini çevresi ile paylaşıyor. Şahsen son dakikaya kadar zihnimde böyle bir ihtimale yer vermediğim halde bazı önemli zatların bu konudaki yorumlarını ' yabana atılır' nitelikte bulamadım.
Sırf düşmanlık olsun diye Türkiye'nin ormanlarını yaktıran gizli servisler bulunduğuna göre, koca bir kanatlı hayvan sektörünü sarsacak böyle bir tezgah niye şeytani beyinlere düşmesin? Dünyanın en gelişmiş ülkeleri biyolojik silah çalışmaları yapıyor. Bunlardan İran'a hesap kesmek isteyen bazılarının Doğu Beyazıt'tan başlayarak etkili bir fırıldak çevirmediklerinden kim emin olabilir? Bir zamanlar Nuh'un Gemisi'ni arama bahanesi ile Ermenilerce kutsal sayılan Ağrı Dağı'na odaklanmış ilgi de haklı olarak kafalara bin türlü vesvese düşürmüştü? Doğrusu yıllar önce ' Barış Gönüllüsü' diye ülkemize ve milletimize derin hizmetler (!) veren büyük müttefikimizin evlatlarınca ne numaralar çevrildiğini de unutmuş değiliz. 1915 Tehciri sırasında komşulara emanet edilen minnacık Ermeni bebeklerin Müslüman birer evlat olarak yetiştirildikten sonra ' Barış Gönülleri' deminde nasıl keşfedildiklerini bilenler bilir. Böylece nice vatandaşın milletten koparılarak ' Kripto Müslüman' haline dönüştürüldüğü, onlardan bölücü hareket için nasıl istifade edildiği de sır değildir. Bu müttefik (!) evlatlar, kasabalarımızdaki sülale kavgalarını bile araştırmış, sanki ilerde nasıl kaşıyabiliriz diye kayda almışlardır. Onların ustalarını daha sonra Malatya, Maraş, Çorum ve Sivas olaylarında görmüşüzdür.
Hadi hafızamızı boşaltalım, gafletten veya iyi niyetten, yediğimiz bütün komplo kazıklarının hatıralarını silelim. Ancak küresel ve bölgesel oyunların ışığında bugünkü Türkiye insanı yine de gelişmeleri kolay kolay iyiye yoramaz.
Kapitalizm dediğimiz ' gelişmiş barbarlık' her türlü insanlık dışı kazancı bir şekilde aklayıp paklamıyor mu? Bir teknolojik buluşu, birkaç parçaya bölüp gıdım-gıdım pazarlayarak aynı işlevi görecek alet için tüketiciyi her yıl yeni modelle defalarca soyan kafa, mesela filanca ilaçları satmak için feşmekan hastalığı niye yaymasın? Her şey mümkün, halkımız da mazur... Ortaya atılan komplo senaryolarının doğruluğundan veya yanlışlığından daha önemli olan, insanı önce şeytani sebep aramaya sürükleyen uygarlığımızdır. Bu yüzden kuş gribinin altında buzağı arayanları yadırgayamıyorum. Yaşanan şartlar insana hemen her olayda aynı soruyu dayatıyor:
- Görüntü ama arkasındaki gerçek ne?
Böyle bir havada masum görünümlü bir haber bile sizi evhamlandırabilir:
- İncil'in Gizemlerini Araştırma Vakfı Keşifler Sorumlusu Michael Sanders'ın, Hz. Adem ile Havva'nın çıkarıldığı ' Cennet Bahçesi 'nin Mezopotamya'da değil, Samsun yakınlarında olduğunu iddia etmesi, bölgeyi definecilerin hedefi haline getirdi.
Sahi, Nuh'un Gemisi'nin ve Ağrı Dağı'nın yerini Orta Karadeniz mi alıyor? Orada ne var? Bazı kulağı deliklerin söyledikleri gibi Orta ve Batı Karadeniz'in suları ' geleceğin enerji teknolojisi için' en zengin hazineyi mi oluşturuyor? Ne yapalım; ' komplo yok' diyerek yan gelip yatmaya devam mı edelim?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sandıkta halk iğfali   / 16-01-2006
 27 Mayıs'tan Ağca'ya   / 13-01-2006
 Ağca'nın can güvenliği (?!)   / 12-01-2006
 Bayram yapıyormuş gibi   / 10-01-2006
 Bayrama doğru kıl ve kılçık sivriliği   / 09-01-2006
 Sanal ve banal misillemeler   / 06-01-2006
 Siyasette nefretî makamı   / 05-01-2006
 Devletin uçkur ölçütü var mı?   / 03-01-2006
 Akıllı Petro'nun bombası   / 02-01-2006
 TSK'ya sövme özgürlüğü   / 30-12-2005
ALİ KIRCA
Sezen Aksu dersleri
Geçen bayram, Türkiye'nin...
ÖMER LÜTFİ METE
Komploya inanma, komplosuz kalma
Dince yasaklanan...
UMUR TALU
Askeri cezaevinden askeri darbeye
Ağca Türkiye'ye...
FATİH ALTAYLI
Üniversiteler ve AKP
Balçiçek Pamir'in dünkü röportajı...
ERDAL ŞAFAK
Umuda yolculuk
İnsan kaçakçılığı çağımızın en büyük...
'İran artık eşiği geçti'
Batı ile restleşmesini tırmandıran İran'a, ABD Dışişleri Bakanı...
Rusya'da yangın dehşeti: 9 ölü
Tüm Rusya'nın gözü dün Vladivostok kentinde 9 katlı bir iş merkezinde...
Siyaset karıştı-rdı
Siyaset karıştı-rdı
2004 Temmuz'u... Haluk Ulusoy, Federasyon Başkanı adayı olmuyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu