kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Çikolatalı açma
Soğanlı külbastı
Peynirli patates

Çikolatalı açma

Ilık suda maya ve şekeri eritip, 10 dakika kabarmasını bekleyin. Unu geniş bir kaba koyup, ortasını havuz gibi açın. Kabaran maya, zeytinyağı ve tuzu katıp, ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile kapatıp, hamur iki katı kabarana kadar ılık bir yerde dinlendirin. Dinlenmiş hamuru bir iki kez yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve unlu düz bir yüzeyde 10 cm. çapında açıp, tüm yüzeyine tereyağı sürün. Hamurların üzerine 1 tatlı kaşığı çikolata parçası serpip, sıkıca rulo şeklinde sarın. Rulonun bir ucunu elinizle sabit tutup, diğer ucunu etrafına gül böreği gibi sarın. İki ucunu üst üste birleştirip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edin. Tepsinin üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 30 dakika dinlendirin. Yumurta sarısını suyla çırpıp, açmaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirip, fırın ısısını 180 dereceye yükseltin ve üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.

6 kişilik
*
2,5 su bardağı un

* 20 gr. yaş maya

* 1/2 su bardağı ılık su

* 1 çorba kaşığı tozşeker

* 1/2 çay bardağı zeytinyağı

* 50 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

* 100 gr. bitter çikolata (kırıklanmış)

* 1 adet yumurtanın sarısı (çırpılmış)

* 1 tatlı kaşığı su

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 08-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 07-03-2006
 Çikolatalı çıtır kek   / 06-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 03-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 02-03-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 01-03-2006
 Püreli kebap   / 28-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 27-02-2006
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 26-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 25-02-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Hayrola? Orası bize özeldi!
Şu 'Aliye' hadisesi biz...
HAKAN & UTKU
Ünlü evlilerin ünlü aldatmaları
* Zuhal Olcay geçenlerde...
AYŞE TÜTER
Çikolatalı açma
Ilık suda maya ve şekeri eritip, 10...
İkinci doktorun görüşü sizi hatalı teşhisten kurtarır
İkinci doktorun görüşü sizi hatalı teşhisten kurtarır
Araştırmalara göre; konulan teşhislerin yüzde 40'ı çoğu zaman yanlış...
Arınan arınana!!!
Arınan arınana!!!
Son zamanlarda sosyetede bir 'arınma' modasıdır aldı başını...
Ajda'dan yaş günü jesti!
Ajda'dan yaş günü jesti!
Ajda Pekkan, geçen yaz TV programında şarkılarını okuduğu söz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.