Lezzet Güneşi
Bindallı Patlıcan Tencereye margarini alıp, eritin. Etleri yağda kavurun. Soğan, havuç ve mantarı küçük doğrayın. Kıyılmış sarımsak ve bezelyeyi ekleyip, karıştırarak 5 dakika kavurun. Küçük doğranmış domatesi de tencereye ilave edin. Kabakları da küçük doğrayıp tencereye alın. Tuz ve karabiberini katın. Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun. Sıvı yağda kızartıp, içini oyun. Fırın tepsisine dizin. Ortalarına hazırladığınız etli harcı doldurun. Etlerin kalan sosunu patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına koyun. 5- 10 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerini mısırla süsleyip, servis yapın.
4 Kişilik
* 1 çorba kaşığı margarin
* 200 gram kuşbaşı et
* 10 adet arpacık soğan
* 1 adet havuç
* 1.5 su bardağı mantar
* 2 çorba kaşığı bezelye
* 4 diş sarımsak
* 2 adet domates
* 1 adet kabak
* 4 adet patlıcan
* Tuz, karabiber
* 2 çorba kaşığı haşlanmış mısır
Kızartmak İçin:
* Sıvıyağ
|