kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mahmut Ovur @ SABAH
 
AÇIKLAMA
Dava devam ediyor

Dava devam ediyor

İSTANBUL'DA geçen yıl ele geçirilen 295 kiloluk eroin operasyonunda uyuşturucu çetesinin lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Hasan Doğan'ın kardeşi Serdar Doğan'ın adının dosyadan çıkarılması karşılığında rüşvet aldıkları öne sürülen 5 Narkotik polisi hakkında 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle 23 Mart 2006 tarihinde Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Olayın ortaya çıkmasının ardından Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında rüşvet aldığı iddia edilen polis memurları adliyeye çağrıldı. Adliyede ifade veren polisler, rüşvet almadıklarını belirterek suçlamaları kabul etmedi.
Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 28 Ağustos 2005 tarihinde, kendi içinde rüşvet aldıkları öne sürülen polislerle yapılan mülakatta Recep Yıldız'ın Volkan Yalçın Şen tarafından kendisine 60 bin euro verildiğini, polis İbrahim Çakar'ın da bi r miktar Recep Yıldız'dan bir miktar da Kadir Şahin'den aldığını, Metin Sunkur'un da Recep Yıldız'dan bin euro aldığını kabul ettikleri belirtildi. Olayla ilgili diğer polis memurlarının ise hiç kimseden para almadıklarını söyledikleri ifade edildi.
Kendisine gönderilen rüşvet dosyasını tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da polis memurları İbrahim Çakar, Recep Yıldız, Kadir Şahin, Gürkan Dal ve Metin Sunkur hakkında 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.
Ali OKTAY-MERKEZ

DAVA SONUCU:

İSTANBUL (4) AĞIR CEZA MAHKEMESİNİN DURUŞMA ZAPTI

ESAS NO : 2006/98
BAŞKAN : HASAN BARUT 19891
ÜYE : ÖZDEMiR AKON 23582
ÜYE : SEYiTHAN GÜNEŞ 29934
C.SAVCISI : İLKER YAŞAR 23277
KATİP : ARZU BATAN
CELSE TARİHİ : 29.9.2006
Celse açıldı Sanıklar gelmedi. Tüm sanıklar Müdafii Av. Muhammet Öksüz geldi. başka gelen yok. Açık duruşmaya başlandı. Heyet değişikliğinden eski zabıtlar okundu.
Tanık Ömer Mandacının olay hakkındaki bilgisinin tespiti için Bursa ağır ceza mahkemesine yazılan talimata cevap var okundu dosyasına kondu. Sanıklar müdafıden soruldu: bir diyeceğimiz yoktur dedi.
iddia makamı: bir diyeceğimiz yoktur dedi.
İDDİA MAKAMINDAN ESAS HAKKINDAKİ MÜTALAASI SORULDU: Sanıklar ibrahim Çakar, Recep Yıldız, Kadir Şahin , Gürkan Dal, Metin Sungur polis memuru Narkotik Şube Müdürlüğünde görevli oldukları , suç tarihinde Küçükçekmece hudutları içersinde 295 kg. eroin. maddesi yakalanması ile ilgili yapılan operasyon da gözaltına alınan Hasan Doğan isimli şahsın avukatı Av. Edip Önder aracılığı ile Hasan Doğanın kardeşi Serdar Doğanın tahkikat dışı bırakılması amacı ile sanıklara Rüşvet verildiği bir iddia edilerek sanıklar hakkında rüşvet almak suçundan mahkememize kamu davası açıldığı, Rüşvet verdiği iddia olunan Av. Edip Önder İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğünde görevli Komser Volkan Yalçın şen, aynı yerde görevli polis memuru Şafak Girgin, aynı yerde görevli komser Fuat Çalkınsın ile aynı yerde görevli komser Mikail Uçak hakkında koğuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği anlaşılmaktadır.
Dosya kapsamı dahilinde dinlenen tanıkların anlatımlarından sanıkların Emniyet Müdürlüğü yetkili birimlerinin talimatları doğrultusuyla adı geçen operasyona katıldıklarını ve bunun sonucundan da sanıkların suç konusu eşya ile birlikte yakalanıp adliyeye sevk ettiklerini , herhangi bir suretle iddia edildiği gibi gözaltına alınan Hasan Doğanın Avukatı aracılığı ile Serdar Doğanın tahkikat dışı bırakılması hususunun olmadığı ancak dedikodu olarak Narkotik Şube Bünyesinde bir takım söylentilerin olduğu anlatılmaktadır.
Bu nedenle sanıklara atılı suçtan ortada somut bir delil bulunmadığı ancak dedikodusal konuşmalarla haklarında kamu davası açıldığı yukarıda izah edildiği gibi para veren ve alan şahıslar hakkında tankikat dışı bırakılarak haklarında tahkikat yapılmadığı bu nedenle sanıklara atılı suçtan mahkumiyetlerine yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından sanıkların CMK.nun 223/2-$ maddesi gereğince ayrı ayrı beraatlarına karar verilmesi talep ve mütalaa olunur dedi.
Sanıklar müdafiden esas hakkındaki savunması soruldu. İddia makamının mütalaasına iştirak ediyoruz, dosya kapsamı bakımından iddia makamı ile aynı görüşteyiz, müdafisi bulunduğum sanıkların beraatlarına karar verilmesini isterim dedi.
Sanıklar müdafiden son sözü soruldu. takdir mahkemenindir dedi.
Dosya incelendi. duruşmaya son verildi. GD Tafsilatı gerekçe., Her ne kadar sanıklar hakkında Rüşvet almak suçundan TCK.nun 252/1, 53 . maddeleri gereğince . kamu davası açılmış isede, Sanıkların müsnet suçu işlediklerine dair soyut iddia dışında delil bulunmadığı anlaşılmakla CMK.nun 223/2¬e maddesi gereğince cümle sanıkların BERAATLERİNE Karar tarihi olan 29,9,2006 tarihinden itibaren yedi gün içinde sanıklar müdafiinin Yargıtay yolu temyiz yoluna başvurabileceğinin kendisine bildirilmesine ( bildirildi), sanıkların yokluğunda sanıklar müdafıinin yüzüne karşı, C.Savcısı İlker Yaşarın huzurunda isteğe uygun ve oybirliğiyle verilen karar açıkça okunup anlatıldı. 29,9,2006
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 New York'ta yürümek!   / 23-05-2006
 New York'ta siyaset kulisi   / 21-05-2006
 Nereye gidiyoruz?   / 20-05-2006
 İstanbul Özel İdare'de neler oluyor?   / 19-05-2006
 Milli Eğitim Bakanı'na açık mektup   / 18-05-2006
 Dubai Towers İstanbul'da sürpriz karar   / 16-05-2006
 Yeni bir spor dalı; "Anneler Olimpiyatı"   / 14-05-2006
 AK Parti'den ilk kez 'erken seçim' çağrısı   / 13-05-2006
 Göz göre göre işgal   / 12-05-2006
 Ahmet Özal siyasete dönüyor!   / 11-05-2006
REHA MUHTAR
Kaya ve diğerleri...
Kaya'nın Antalya...
EMRE AKÖZ
İşkencecisiyle kol kola
Danıştay'a yapılan saldırıdan...
MAHMUT ÖVÜR
AÇIKLAMA
SABAH gazetesinin 25.03.2006 tarihli nüshasının...
HINCAL ULUÇ
Kilit adam Ertuğrul Özkök.. mü?..
Aziz...
Yıldırım dönüyor
Yıldırım dönüyor
Hafta sonu Türkiye'ye dönmesi beklenen Aziz Yıldırım'ın başkanlık...
100 yıl gibi geldi
100 yıl gibi geldi
Olağanüstü kongre kararı var, aday yok. Hoca ve transferler belli...
Erdoğan: Saldırıdan ihanet çetesi çıktı
Danıştay’a saldırının arkasından "ihanet çetesi" çıktığını belirtten...
Sine-i millet şartı
CHP lideri Baykal'dan sine-i millete dönme konusunda tartışma...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu