kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Eurovision'u SMS mesajlarına sattılar
Eurovision'u SMS mesajlarına sattılar
Haşema giyse de olurmuş!
Film romandan daha başarılı
HINCAL: Top 5
AYŞE: Top 5

Eurovision'u SMS mesajlarına sattılar

Sibel Tüzün, 'Süper Star', Atina, Lordi... Allah aşkına bu Eurovision bizi niye gerdi? Aylar öncesinden muhabbeti başlamıştı zaten "Tükçe şarkı olur mu?", "Sibel Tüzün ilk üçte yer bulur mu?" diye. Herkes fikir beyan etti, sonunda beklenen gün geldi. Death metal grubu Lordi açık ara SMS farkıyla seksi kızları yendi. Bizim elimizde de kala kala Sibel Tüzün'ün gözyaşları, Ermenistan'ın 10 puanı ve Lordi tartışması kalıverdi.

* AYŞE: Kafadan konuya girelim, Sibel Tüzün'ün 11'inciliği size göre nasıl bir derece? HINCAL: Avrupa'da SMS çeken Türkler olmasaydı, biz sonuncu olurduk.

* Yok o kadar da değil. Bana sorarsanız diğer yarışmacılar da o kadar kötü, üçüncü sınıf şarkılarla katılmışlardı ki; Sibel Tüzün hiç de fena sayılmazdı. Eurovision'da zaten muhteşem şarkılar beklemezsiniz ama bu sene kadar kötü şarkıyı da bir arada görmemiştim doğrusu... Dikkat edersen Sibel'e oy sadece Türkler'den geldi. O kadar! Her şeyiyle kötüydü. Şarkı kötü, icraat kötü, danslar kötü... Bir ilkokul müsameresi düzeyini aşmadı yani. Bir kere şarkının çok basit bir müziği var. Yani her besteci böyle otuz tane şarkı çıkartabilir. Sibel Tüzün'ü icracı olarak seçmek başka, hayatında bir tane bestesi olmayan birine 'sen bestele Eurovision'a git' demek başka...

YANLIŞLAR SİLSİLESİ

*
Şovuna gelelim. Tanyeli'den ders almış Sibel Tüzün. Bana hiç ders almış gibi gelmedi. Zaten bizde dans dersi alan bir şey yapamıyor, Gülşen de flamenko dersi almıştı klibinde gördük! Gecenin en kötü şovuydu! Ayrıca Tanyeli dansöz olarak ne ki, dans dersi veriyor. Bu TRT'nin bir yanlışlar silsilesidir. Her şeyiyle bu günah TRT'ye aittir.

* Sibel Tüzün belli ki çok uğraşmış, elinden geleni yapmış. En azından açıklamalarından öyle anlıyoruz. Gelmişler; 'sen gel ne istersen yap' demişler. O da bu fırsatı yakalamış yapmış. Ama şimdi ben bir sene çalışsam, Eurovision'a çıksam bahane olur mu? Hıncal Uluç beste yapacak, Hıncal Uluç şarkı söyleyecek sonra diyecek ki "Ben bir sene çalıştım ne yapayım?" Öyle bahane olur mu ya?

* Sonuca çok üzülmüş, sabaha kadar ağlamış, ilk beşe girmeyi bekliyormuş. Kuzguna yavrusu şahin görünür... Sibel herhalde çok güzel bir şarkı yaptığını düşünüyordu.

* Yunanistan'ın biricik Anna Vissi'sinin şarkısı dökülüyordu. Kadın sahneye çok yakışıyor ama ne fayda... Anna Vissi'de hayal kırıklığına uğradım. Ben onu Atina'da bir gece kulübünde izlemiştim, akıllara durgunluk verecek bir şeydi. Döndüğümde buradaki kulüpçü arkadaşlara, 'getirin ortalığı yıkarsınız' dedim. Peşine düştüler; reddetti. "Ben Kıbrıslıyım, sizde şov yaparsam memleketimde olay olur" dedi. O zaman havalar iyice gergindi gelmedi. Şimdi ahı gitmiş vahı kalmış. Şarkısı da yanlıştı...

İSİMSİZ ŞARKICILAR İÇİN...

*
Peki ya Finlandiyalı Lordi'nin birinci gelmesi? Böyle yarışmaya böyle birinci... Bence de korkunçtu ama Avrupa gençliği onlara oy verdi. Bizim kuşağın oy verdiğini zannetmiyorum.

* Sanki birileri SMS'e kuvvet, Eurovision'la dalga geçiyor. Eurovision'u Kral TV gibi SMS mesajlarına sattılar. Öyle olunca hangi millet daha milliyetçiyse o kazanıyor. Eurovision'ın zaten değeri yoktu ki.

* Bir baldır bacak, dekolte durumları, Britney Spears, Beyonce edaları almış başını gidiyordu valla. Burada ana hedef, özellikle Avrupa'da ismi olmayan şarkıcılar için. Adın Anna Vissi olursa öyle sahnenin ortasında hiçbir şov yapmadan şarkı söyleyebilirsin çünkü Eurovision'un sana getireceği bir şey yok.

BEYİN YIKAYAN ADAM!

*
Yarışma sonrası gündeme gelen diğer konu da Türkiye'den Ermenistan'a on puan çıkması. Sizi şaşırttı mı? Bütün yarışan yirmi dört şarkı içinde Sibel dahil, Türk insanının kulağına en yakın melodi hangi şarkıydı? Hiçbir şey söylemeden yirmi dört şarkıyı arka arkaya dinleyince ne dersin? Ermenistan! Alaturka ve Anadolu motifi taşıyan şarkı oydu. Bana sorsalar birincilik oyumu ona verirdim.

* Halkların verdiği bir mesaj falan yok yani.. Herkes istediği gibi bakabilir. Bu şarkı halkı yakalayan bir şarkıydı. Herkes verilen her oyun altında bir pislik aramaya çalışıyor. Bunun takipçiliğini de Bülend Özveren yapıyor. Herkesin beynini yıkayan adam o. Bence bizim Ermenistan'a verdiğimiz on puan, tüm yarışmada verilen en doğru oydu!

* Seneye tahminleriniz var mı? TRT kimi yollar, ne yapar sizce? Hiç belli olmaz. TRT'yi kimin yönettiği belli değil, şimdi bir vekil var onun keyfine göre yönetiliyor. Yarın başkası atanır. TRT'nin ilkesi yok ki. Genel Müdür'ün keyfine göre, keyfe keder bir kurum.

AYŞE & HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Servet avcısı değil iyilik meleğiyim!
 Müzikle oyunculuk birlikte ilerleyecek
 TV dizileri yüzünden sinemaya vakit yok
 'Oktay'ı ikna ettiğim için gurur duyuyorum'
 Türk starları Türk'ten başka 'tık'layan yok!
 Aliye'nin çocukları mankenliğe soyundu
 Bu pozlar 'Kardelen' olup açacak
 Önemli Telefonlar
 Duvağını açıp Şikel'i öptü
 Doğuştan engelli çocuklara piyano çalmayı öğretiyor
 İlk Aşkım'dan Yalın sürprizi
SEDA KAYA GÜLER
Bayramda tatile çıkmak yok!
Mecbur kalmadığım sürece,...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Zeytinli...
Acaba sezaryen mi normal doğum mu?
Acaba sezaryen mi normal doğum mu?
Uzmanlar, 'sezaryen mi, normal doğum mu?' sorusunu, "Eğer bir...
Bol bol yiyerek incelebilirsiniz!
Bol bol yiyerek incelebilirsiniz!
Diyet mönülerinde sınır tanımayan diyetisyen Selahattin Dönmez, Yeni...
'Geçmişten çok pişmanız'
'Geçmişten çok pişmanız'
İki ünlü popçudan itiraf! Burak Kut, bir dönem yaşadığı şaşaalı...
Kaya ile Feraye yine Antalya'da
Kaya ile Feraye yine Antalya'da
Hülya Avşar'dan boşandıktan sonra Feraye Tanyolaç'la birlikte olmaya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.