kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Zeytinli açma
MALZEMELER

* 2 çorba kaşığı şeker
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 40 gram maya
* 100 gram margarin
* Biraz su
* 1 yumurta sarısı
* 4 çorba kaşığı zeytin ezmesi
* Aldığı kadar un, tuz
Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin. İçine şeker koyup, 5 dakika bekletin. Hamur yoğurma kabına sıvıyağ, maya, tuz ve aldığı kadar unu ekleyih, yapışmayacak kıvamda hamur yapın. Üzerini nemli bir bez ile örtüp, hamur iki kat büyüyene kadar bekletin. Limon büyüklüğünde parçalar kopartıp, tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine margarin sürün. Rulo biçiminde sarın. Rulonun ucunu sabit tutup, diğer ucu aynı yönde çevirin. Tepsiye iki parmak aralıklarla dizin. 30 dakika tepside bekletip, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına verin. 15 dakika sonra ısıyı 180 dereceye çıkarıp, kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine çörek otu serpebilirsiniz.

Otlu spagetti
MALZEMELER

* 300 gr. spagetti
* 2 çorba kaşığı taze mercanköşk
* 2 çorba kaşığı maydanoz (yaprak)
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı kırmızı şarap
* 2 çorba kaşığı portakal suyu
* 3 diş sarmısak (ince halka kesilmiş)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Mercanköşk, maydanoz, sirke, kırmızı şarap, portakal suyu, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Kaynama noktasına gelince ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirip harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.

Meyveli kıtır tatlı
MALZEMELER

* 1 kg. kayısı (ikiye bölünmüş) 500 gr. elma (dilimlenmiş)
* 2 çorba kaşığı esmer şeker
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1 su bardağı yulaf ezmesi
* 1 çorba kaşığı hindistancevizi
* 125 gr. tereyağı nn 2 çorba kaşığı bal
Kayısı, elma, esmer şeker ve tarçını iyice harmanlayın ve bir fırın kabına yayın. Yulaf ezmesi, hindistancevizi, tereyağı ve balı iyice karıştırın, meyve karışımının üzerine noktalar halinde dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Not: Bu tatlıyı arzu ettiğiniz farklı meyveleri kombine ederek de yapabilirsiniz.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Elmalı piliç   / 27-05-2006
 Mayonezli kuş yuvası   / 26-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 25-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 24-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 23-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 22-05-2006
 Zencefilli kurabiye   / 21-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 20-05-2006
 Vişneli irmik pudingi   / 19-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 18-05-2006
SEDA KAYA GÜLER
Bayramda tatile çıkmak yok!
Mecbur kalmadığım sürece,...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Zeytinli...
Acaba sezaryen mi normal doğum mu?
Acaba sezaryen mi normal doğum mu?
Uzmanlar, 'sezaryen mi, normal doğum mu?' sorusunu, "Eğer bir...
Bol bol yiyerek incelebilirsiniz!
Bol bol yiyerek incelebilirsiniz!
Diyet mönülerinde sınır tanımayan diyetisyen Selahattin Dönmez, Yeni...
'Geçmişten çok pişmanız'
'Geçmişten çok pişmanız'
İki ünlü popçudan itiraf! Burak Kut, bir dönem yaşadığı şaşaalı...
Kaya ile Feraye yine Antalya'da
Kaya ile Feraye yine Antalya'da
Hülya Avşar'dan boşandıktan sonra Feraye Tanyolaç'la birlikte olmaya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.