kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hırsızlar beni sever geri getirebilirler!
Hırsızlar beni sever geri getirebilirler!
'Müslüm Baba sınıf atladı' demek yanlış olur
Onlar da hırsız mağduru olmuştu

Hırsızlar beni sever geri getirebilirler!

Beş aydır çalıştığı yeni albüm kayıtlarının içinde bulunduğu bilgisayarı stüdyosundan çalınan Orhan Gencebay; bu olay nedeniyle albümünün 15 gün geç çıkacağını söylüyor. Çalışmasının bir bölümünün yedeği olduğunu söyleyen Gencebay, "Bir kere de çantam çalınmıştı, benim olduğunu öğrenince getirmişlerdi. Belki yine gelir" diyor.

* Başınıza talihsiz bir hırsızlık olayı geldi. Nasıl oldu olay? Çalışmalarımı yaptığım stüdyoya hırsız girmiş. Stüdyoda monitör, bilgisayar ne varsa almış. Bu arada stüdyonun kasasında bulunan, benim beş aydır uğraştığım albümün içinde kayıtlı olduğu hard disc'leri de almışlar. Yıllardır biriktirdiğim ne kadar şarkı varsa bu hard-disk'lerin içindeydi.
* Çalışmalarınızın başka kopyası yok muydu sizde? Var ama onun içinde eksikler var. Gerçi bu kopya olmasaydı, beş ay öncesine geri dönüp sıfırdan başlayacaktım. Kayıt çalışmaları sırasında duygu çok önemlidir. Bizim yapmış olduğumuz eserlerin icrası duygulu zamanlarımızda oluyor. Her an bu duyguyu yakalayamıyorsunuz. Bu kopya bende olmasa, işimiz çok zordu. Şimdi eksik kalanları tamamlamaya çalışıyoruz.
* Hırsız hard-disk'lerin içinde ne olduğunu biliyor muydu sizce? Polise göre bu adi bir hırsızlık. Çünkü bilgisayarları ve monitörleri de almış. Bunlar bilgisayar hırsızları...
* Hırsızın ve korsancıların işine yarar mı sizin kayıtlarınız? Şu anda yaramaz. Çünkü şarkılar mix edilmemiş. Disc'in içinde yüzlerce kanal var. Ondan da ancak ben anlarım. Ayrıca şifresi de var. Yani kimsenin işine yaramaz.

'HIRSIZLAR DA BENİ SEVER'
* Çalan kişiler size bunları geri getirse, tepkiniz ne olurdu?
Hırsızlar da beni sever. Onların arasında da beni seven çok var. Onların bana ait olduğunu öğrenince geri getirebilirler. Daha önce başıma bu tarz bir olay geldi. Arabamdan çantamı çalmışlardı. Çalan kişi çantanın bana ait olduğunu öğrenince büroyu aramış. 'Orhan Baba kusura bakmasın, onun olduğunu bilmiyorduk' diyerek getirip teslim etmişti.
* Aynı şekilde davransalar ne tepki verirdiniz? Ben hayatı olduğu gibi görüyorum. Hırsızlığın karşısındayım. Ama bu maalesef var. Dünya kurulduğundan beri var. Benim 'yapmayın' dememle bu işi bırakacaksa 'yapmasınlar' derim. İnşallah da bırakırlar. Ama bu yapılıyor. Neticede geri getirse ne diyebilirim ki? İnsan suç işlemişse tabi ki bunun cezasını çekecektir.
* Gerçekten ihtiyacı olan biriyse, yardım da eder misiniz? Ederim tabii. Nice hırsızları evlendirdim ben. Bazıları gerçekten ihtiyaç sahibi. Hasta olan çocuğuna ilaç almak için bu işi yapanlar var. Devlet de bunu sigortalı yapmamışsa, çocuğu kıvranıyorsa bu adam ne yapar? Gider, camı çerçeveyi indirir ilacını alır! Biz böyle çok insana yardım ettik.
* Bu olay, hazırladığınız albümün çıkış süresini ne kadar etkileyecek? Normalde 15 gün sonra çıkacaktı. Şimdi en az 1 aydan önce çıkmaz.

'İLK KEZ ROCK SÖYLEDİM'
* Albümün tarzı, bilinen Orhan Gencebay tarzı mı?
Bu albümde çok değişik eserlerim de olacak. İlk kez rock söyledim. İki adet rock şarkı var. Biri 'Geleceğim Kendime' adlı şarkı. Konuşmayla başlıyor. "Bir insanın yaşam boyu en büyük kavgası kendiyledir. Kendini yenen insan her türlü zaferi kazanır" diyorum ardından şarkı başlıyor. Sonra da şöyle devam ediyor: "Karar verdim bugün ben savaş açtım kendime / Yeneceğim kendimi geleceğim kendime / Bir gün senden daha güzel bir sevgili bulacağım / Tüm hasretlerimi onla yaşayacağım / İki gözün iki çeşme olsa kanmayacağım / İhanet etmiştin ya ben yapmayacağım..."
* Bildiğimiz rock tarzında mı bu şarkı? Evet. Rock, özgürlük demektir. Belli tabulara karşı çıkmaktır. Müziğin temel prensiplerine saygılı olarak karşı çıkmaktır. Ben temelde sanat ve halk müziğinden yararlanarak rock yapıyorum. Bunu da özgürce yapıyorum.
* Bir nevi Anadolu Rock mı? 'Gel' adlı şarkıma Anadolu Rock diyebiliriz. Halk müziğinde 'bozlak' diye adlandırdığımız uzun hava türleri vardır. Benim bozlak bir bestem var. Ben onu rock tarzına çevirdim. Melodi Anadolu ama ben onu rock olarak yorumladım. Bu zamana kadar böyle bir yorumlama yok. Bu şarkının da sözleri şu şekilde: "Söylenmedik söz kalmadı Söyleyecek hal kalmadı Duyan duydu sen duymadın of Acımasız hayat gibi zalim oldun düşler gibi Tutulmayan sözler gibi olma kötü kader gibi Gel, nefreti kinini bırak da gel Nefreti kinini at da gel Gönlünü al da gel, sevdanı al da gel"
* Sizin için özel anlamı olan şarkılar da olacak mı albümde? 'Doğumgünü' adlı şarkım çok anlamlı. 5-6 yıl önce Sevim Hanım'a yazdım bunu. Gönlüm ona kırılmış ama yine de doğumgününde ona sitem edemiyorum. Bu duyguyu anlatıyor: "Bugün senin doğumgünün sana dargın olamam ki / Şu gönlümü kırsan bile kıran sensin diyemem ki / Bugün senin doğumgünün senden özür beklemem ki / En küçük bir ima ile moralini bozamam ki / Bugün senin doğum günün ben seni hiç üzemem ki..."
* Uzun bir süredir 'oyuncu' Orhan Gencebay'ı göremiyoruz. Oyunculuğu bıraktınız mı? Oyunculuk yapmamın sebebi istediğim projeyi bulamamamdır. Ben müşkülpesent bir insanım. Ama şu sıralar iştahlı bir şekilde bazı projeler üzerinde çalışıyorum. Dizi yapmak istiyorum. Şu anda üzerinde durduğumuz bazı senaryolar var. Sanıyorum bu sezon bir dizide rol alacağım.

ZAFER AKBAŞ - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'X-Men'i tahtından indirdi
 Levent isterse kulübede yaşar
 'Babalar Günü'ne özel 'Babam ve Oğlum'
 Beşiktaş taraftarından hiç kimse beni sevmedi
 atv 'Oryantal Star'ını arıyor
 Mecbur kalsam eşimi değil işimi seçerim
 Kickbox şampiyonu Fulya Keskin
 Halk Ne Diyor?
 Yeni Lucy kim olacak?
 Rolü Jackman kaptı
 Komik bir aşk hikayesi
 KANAL 1 maç heyecanını yarışmayla alevlendirecek
 Periliçe'nin masal kitabı MS'li bir gence umut oldu
 'Haydi Kızlar Okula'ya minikler destek verdi
 Anne adaylarına hamile koçluğu
 Miniklerden yıl sonu etkinliği
 Bebekler için güneş kremi
 Eğlenceli ve eğitici yolculuk
 Bırakın kendi kendine yesin!
 Kızların yeni favorisi
 Dondurmada yeni isim
 Mide bulantısına son
 Şiir Köşesi
 Evlilik Fotoğrafları
 Önemli Telefonlar
RAHŞAN GÜLŞAN
Yatmadan önce 1000 fırça darbesi!
Bitmek bilmeyen bir...
HAKAN & UTKU
İnsandık bakteri olduk
İnsan vücudunda 100 trilyon...
AYŞE TÜTER
Şehriyeli hindi but kapama
Hindi but, soğan, karabiber,...
Annelik yaşı sınırlanmalımı?
Annelik yaşı sınırlanmalımı?
Geç yaş anneliğin yasaklanması tıp dünyasında da tartışılıyor, ancak...
Küresel yaşam hasta ediyor
Küresel yaşam hasta ediyor
'Koş' diyorlar koşuyoruz, 'ceviz ye' diyorlar yiyoruz. Ama yine de...
Üç dünya devi Nişantaşı' Nişantaşı'nda
Üç dünya devi Nişantaşı' Nişantaşı'nda
Dolce & Gabbana'nın yaratıcıları Domenico Dolce ve Stefano Gabbana...
Yuvaya döndü!
Yuvaya döndü!
Podyumların yanı sıra ekranlarda da kariyer yapan Sinem Güven...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.