kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Sabah Çocuk
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
SMS:
4122-RG MESAJ
 

Nurseli İdiz: İyi malzeme

Nurseli İdiz'i unutmuştuk. Son yıllarda başarılı tiyatro oyunlarına imza atan gerçek 'sanatçı'mızı unutmuştuk. Televizyona bir şey yapmadığı için gazetelerde, magazin programlarında (sarhoş yakalanmaları dışında) pek haberleri çıkmaz olmuştu. Farkında mısınız bilmiyorum ama son bir iki haftadır, sürekli Nurseli İdiz'in bikinili haberleri çıkıyor. Sanki normal, Nurseli İdiz'in nerede nasıl tatil yaptığına yönelik haberler bunlar. Ama satır aralarında Nurseli'nin aldığı fazla kilolara rağmen bikini giymekten vazgeçmediğinden, 'kendisinden 15 yaş küçük' olduğunun altını kalın kırmızı kalemlerle çizdikleri 'genç' sevgilisinin de bu duruma aldırmadığından bahsediyordu. Haberler sırasıyla tüm gazetelerde çıktıktan sonra, bu kez ikinci tura geçildi. Nurseli İdiz hakkında ne kadar gereksiz bilgi varsa sıralanıp, satır arasında yine 15 yaş genç sevgili ve 13 fazla kilodan bahsedildi.

OLGUN AMA DOLGUN
Dün bu kez GÜNAYDIN'da İdiz'in bir fotoğrafı vardı. Fotoğrafta İdiz'in 13 fazla kilosu (basın bunu nasıl ölçüyor anlayabilmiş değilim. Maşallah gözler baskül gibi demek ki) ve 15 yaş genç sevgilisi baş köşedeydi. Ama garibim Nurseli, belli ki 13 kilo fazlasına rağmen bikini giymeyi seçmiş olmasına karşın, bu fotoğraflar sonrası pareoya sarılmak zorunda kalmıştı. İkili ile Gülşen Yüksel arkadaşımızın yaptığı bir röportajdı. İkili derken yanlış anlamayın, herkesi konuşturmayı başaran Gülşen arkadaşımız, 15 yaş genci konuşturmuş, ancak 13 fazla kiloyu konuşturamamıştı. Fazla kilolara vekaleten Nurseli İdiz beyanat vermişti. Kilit soru ilişkileri üzerine idi. Nurseli daha temkinli idi. Ortak noktalardan, hayata bakıştan bahsediyordu. 15 yaş genç sevgili -nam-ı diğer Fatih Gülnar- daha heyecanlı idi. Masallardaki gibi bir aşk hikayesinden bahsediyordu. Sayfanın sağında ise Emre Aköz üstadımızın yazısı vardı. Yazının alt kutusunun başlığı tam konu ile ilgiliydi: Olgun Kadın-genç erkek... Bu kadar donanımlı, entelektüel bir erkeğin konu ile ilgili fikrini merak ettim. Aköz, genç erkeğin, neden olgun bir kadınla aşk yaşayacağına dair dört sebep sıralamış. İlk ikisi seks, fanteziler, delikanlının yüksek cinsel arzusu üzerine kurulu. 3'üncüsü olgun kadının sohbetinin daha iyi olacağı. 4'üncü de genç erkeklerin daha çok ünlü olgun kadın tercih ettiğini, böylece diğer kadınlar tarafından tanınacakları, merak edilecekleri (kadınların neyi merak edeceği sanırım ortada) fikri üzerine kurulu. Yani bu genç erkekler Aköz'e göre "üflesek hazırola" geçeceğinden (nerede öyle adam) ilişkilerinde seks ve kadınlar arasında popüler olmaktan başka bir şey düşünmüyorlar. Aköz bu ilişkilerin nasıl sonlandığı yönünde de aydınlatmış bizleri:

KADINA DA MUTLU SON
"Bu ilişkilerdede genç erkeğin bir süre sonra olgun kadınla seks yapmaktan bıkacağını, (sevişmek desek daha iyi olmaz mıydı?) genç erkeğin (hani yatakta aslan gibi yeterli olan) olgun kadının olgun arkadaş çevresine yetersiz kalacağını ve dışlanacağını (Aköz'e göre olgun kadınların olgun arkadaş çevresi olur, aksi düşünülemez) söyleyip "Yatağının renksizleştiğini, sosyal hayatta yalnızlaştığını gören olgun kadın arkadaş çevresini tercih eder. Genç ise genç kızlara yönelir." Yani aklı fikri yatak performansında ve arkadaşlarına beğenilmekte olan olgun kadın, genç delikanlıyı bırakıveriyor. Aşk, hoşlanmak, ilişki filan zaten olgun kadınların gündeminde bile olamaz. Çünkü genç kadınlar varken onların böyle şeyler düşünmeleri söz konusu bile değil belli ki Aköz'e göre. Yazının bundan sonrasını pek anlamadım. Anlaşılan Aköz yazarken genç delikanlıya iki mutlu son yazmış. Bu ilişkinin 2. sonucunda delikanlı akranı olan genç kızlara yöneliyor. 3. sonuçta ise delikanlıyı başka bir olgun kadın "kapıyor"... Yani delikanlıya öyle arkadaş çevresini seçmek gibi sıkıcı ve sekssiz bir sonuç yok. Olgun kadınımız renksiz, performanssız yatağında uyuyor; delikanlı ise başka bir olgun kadının ağına veya yaşıtı bir genç kızın yatağına atlıyor... Erkekler gerçekten böyle düşünüyor olabilir mi? Zekasına, entelektüel birikimine, kültürüne hayran olduğum Emre Aköz bile böyle düşünüyorsa biz bitmişiz... Hele bugün dolgun bir kadın olan ben, yarın olgun ve dolgun olunca... Allahım bana yardım et yüce rabbim!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Size hiç teşekkür ettim mi?   / 25-07-2006
 Hani diyorum ki mesela; Beyaz & Ben!   / 20-07-2006
 Şişmanın aşkı da zor!   / 18-07-2006
 Bu biraz ironik oldu!   / 13-07-2006
 I hate you Axl Rose!(*)   / 11-07-2006
 Issız adaya düşerseniz...   / 06-07-2006
 Tüy gibi hafifledim!   / 04-07-2006
 Şırfıntıyı asın hakim bey!   / 29-06-2006
 Mandalina bir kış meyvesidir!   / 27-06-2006
 Almanya'da nezarete düştüm!   / 22-06-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Nurseli İdiz: İyi malzeme
Nurseli İdiz'i unutmuştuk. Son...
HAKAN & UTKU
Kucak diyalogları
- Refik efendi...
- Efendim...
AYŞE TÜTER
Portakal şerbetli haşhaş keki
Altı bölümlü bir kek...
Organ listelerinin her satırında bir yaşam var
Organ listelerinin her satırında bir yaşam var
Dr. Levent Yücetin, koltuğunun altında taşıdığı dosyalarda, aslında...
Kanser tedavisi sonrası hamilelik imkansız değil
Kanser tedavisi sonrası hamilelik imkansız değil
Kanser tedavisi görmüş veya görmeye devam eden kadınların çocuk...
Hallederiz Kadir ne diyecek?
Hallederiz Kadir ne diyecek?
Televizyon ekranlarının sevilen dizisi En Son Babalar Duyar'da Hulya'...
Eteğini çıkarmıyor
Eteğini çıkarmıyor
Mankenlikten assolistliğe adım atan Petek Dinçöz, sevgilisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.