kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
11 Eylül'ün kurbanları Hollywood'da yaşıyor!
11 Eylül'ün kurbanları Hollywood'da yaşıyor!
Aileler Stone'dan şikayetçi oldu

11 Eylül'ün kurbanları Hollywood'da yaşıyor!

11 Eylül saldırılarında yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin enkazında mahsur kalan iki liman devriyesini anlatan 'World Trade Center', bugün ABD'de vizyonda. Oliver Stone'un yönettiği film, bu yıl aynı olayı anlatan ikinci Hollywood yapımı!.

Dünyanın Usame Bin Ladin ve El Kaide terör örgütüyle tanıştığı 11 Eylül 2001 Salı sabahı, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin iki kulesine iki yolcu uçağı çarptı. Bir başka uçak Washington'daki Pentagon binasına düştü. Dördüncü uçak ise boş bir araziye... 200 yıllık tarihlerinde Amerikalılar'ın kendi topraklarında gördükleri en büyük yabancı saldırısıydı bu... Binlerce kişi hayatını kaybetti. Ve binlerce öykü arta kaldı Dünya Ticaret Merkezi'nin ve o uçakların enkazlarından geriye... Olaydan 5 yıl sonra bugün, Hollywood, enkazdan çıkardığı öykülerle yeni kahramanlık destanları yazıyor...

POLİTİK BİR FİLM DEĞİL
Önce Paul Greengrass 'United 93'te boş araziye düşen dördüncü uçaktaki kahraman yolcuların dokunaklı hikayesini anlattı. O kadar gözümüzün önünde olan bir olayı beyazperde de görmek garip bir tecrübeydi... Yönetmen Greengrass filminden bahsederken, "Sinema tarih değildir, gazetecilik ya da adalet hiç değildir. Bütün yaptığı sizi yaşananların içine daldırmaktır. Yaşananların o anda nasıl hissettirdiğini hissetirmektir..." diyor. Greengrass'ın filmi, eleştirmenlerden o kadar olumlu tepki aldı ki ünlü yönetmen Oliver Stone'un 'World Trade Center'ına olan (Dünya Ticaret Merkezi) beklentileri de oldukça arttırdı. ABD'de bugün gösterime giren filmde, 'Platoon', 'Doğum Günü 4 Temmuz', 'JFK' gibi savaş karşıtı ve politik mesajlı filmlerin usta yönetmeni Stone, Dünya Ticaret Merkezi enkazında mahsur kalan iki liman devriyesinin 24 saatlik hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Ünlü yönetmen, Nicholas Cage ve Michale Pena'nın canlandırdığı iki liman devriyesinin öyküsü için "İnanılmaz" diyor ve ekliyor: "Bu film politik bir film değil!"

ELEŞTİRİLER OLUMLU
Stone, ne kadar filminin politik olmadığını söylese de birçok muhafazakâr dernek şimdiden filmi, "Bu güne kadar seyredeceğiniz en iyi 'Tanrı Amerika'yı Korusun' filmi" diye selamlıyor. Muhafazakar, 'Media Research Center' derneğinden L. Brent Bozell, filmin bir başyapıt olduğunu söylüyor. Bozell, 400 bin üyelerine e-maille bu filmi mutlaka görmeleri çağrısı yapmış bile... Geçtiğimiz hafta New York'ta galası yapılan film için eleştirmenler ise ikiye bölünmüş durumda. Kimisi takdir edilmesi gereken bir çalışma olduğunu söylerken kimisi filmin dramatik yapısında aksaklıklar olduğunu belirtiyor. Filmdeki bütün karakterlerin birer kahraman olduğunu söyleyen bir eleştirmen, bu filmin Stone'un diğer hiçbir filmine benzemediğini kaydediyor. Bir başkası ise kısa ve öz bir değerlendirme yapmış film için: Tanrı Oliver Stone'u korusun!..

ESAS YILDIZ PENA OLDU
Korkunç saldırının ardından enkaz altında kalan devriyelerden John Mcloughlin'i canlandıran Nicholas Cage ise genelde tam puan alıyor... İlk başta, Kevin Costner, George Clooney, John Travolta gibi aktörlerin düşünüldüğü rolde, Cage'in en iyi performanslarından birini verdiği söyleniyor. Buna rağmen filmin asıl yıldızının Will Jimeno'yu canlandıran Michael Pena olduğu konusunda hemen herkes hemfikir.

KADİR KAYMAKÇI/GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Perde açılmadı, meşale yanmadı
 Feyzo öldükten sonra bile kibar
 Böyle giderse köylerde bile konser verecekler
 Şarkılardaki mesajlar
 Tarkan'dan çok şey öğrendim
 Müzik ve eğlence 'Mavi Ay'da iç içe
 Matrix'te olmayı çok isterdim
 Sonat'tan ayrılık şarkıları
 Musti'den 'Trafik Hayattır' konseri
 Sahneleri aynı ama programları farklı!
 11 Eylül'ün kurbanları Hollywood'da yaşıyor!
 Yeni filmiyle geri dönüyor
 'Şrek 3' 2007'de vizyona girecek
 Swank bu kez korkutacak!
 Antalya yolcusu kalmasın
 'Göl Evi'nden umutlu kendi evinde mutlu
 Dövmesiz yeri kaldı mı?
 Tam kadro galadaydılar
 Dördüncü kez anne olacak
 Halk Ne Diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Tarkan biter mi?
Çıktığı gün biletleri tükenmiş,...
EMRE AKOZ
Futbolcu ile fahişe
Dün SABAH'ta fahişelerle birlikte...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Sebzeli lazanya
Yumurta,...
Alkolden 15 günlük detoksla kurtulun!
Alkolden 15 günlük detoksla kurtulun!
Alkol sizin için artık bir sorun olduysa, bir türlü bırakamıyorsanız,...
Cinsel bilgi hattı
Cinsel bilgi hattı
Çocuğum sünnetli doğdu

Benim çocuğum sünnetli...
Çeşme'de yıldırım nikahla evleniyorlar!
Çeşme'de yıldırım nikahla evleniyorlar!
Yılmaz Erdoğan'ın önce inkar edip sonra doğruladığı...
Suda doğuracak
Suda doğuracak
Kaya Çilingiroğlu'nun Hülya Avşar'dan boşanmasına neden olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.