kapat
   
14 Ağustos 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Fildişi kulelerden bakmıyoruz"
Erdoğan'dan komşulara uyarı
"Fildişi kulelerden bakmıyoruz"

"Fildişi kulelerden bakmıyoruz"

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin 5. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, ''Biz, halka, fildişi kulelerden bakmıyoruz, biz halkın içinde yaşıyoruz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ülkenin, bu milletin potansiyelini heba eden, insanımızın güvenini zedeleyen, siyaseti çıkar odaklı bir meslek haline getiren yamalı parçalı siyaset anlayışı, aynen o bol sıfırlı paralar gibi tedavülden
kalkmıştır'' diye konuştu.

Erdoğan, Ak Parti Genel Merkezinde AK Parti'nin 5. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ile birlikte Türk siyasetinin farklı bir anlayışla tanıştığını, özgüvene yeniden kavuştuğunu belirtti.

Kuruluşunun 15. ayında tek başına iktidar olan AK Parti'nin, milletle el ele, omuz omuza vererek, çok kısa bir zamanda Türkiye'de güven ve istikrarı tesis ettiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin birikimini, ortak aklını, vicdanını harekete geçiren AK Parti siyasetinin çıkış noktasının doğrudan doğruya milletin ta kendisi olduğunu söyledi.

Görevlerinin,
milletin taleplerini siyasette hakkıyla temsil etmek olduğunu belirten Erdoğan, ''Milletimizin iradesini ülke yönetiminde hakkıyla temsil etmek, bize ilk günkü heyecanımızdan hiçbir şey kaybettirmedi. Şuna inanıyorum ki, kaybetmeyeceğiz'' diye konuştu.

Konuşması, zaman zaman ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' ve alkışlarla kesilen Başbakan Erdoğan, kısa sürede kat ettikleri büyük mesafelerin heyecanlarını daha da artırdığını, hizmet aşklarını taze tuttuğunu söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Cumhuriyetimizin mayasında olan 'az zamanda çok ve büyük işler başarma' iradesi, bugün tam anlamıyla yeniden ülke yönetimine hakim
olmuştur. Çok şükür, kuruluşumuzdan bu yana sürdürdüğümüz kararlı yürüyüşle ülkemiz her alanda büyük kazanımlar elde etti. Ekonomi yönetiminde, sosyal politikalarda, uluslararası ilişkilerde somut ilerlemeler yaşandı. AK Parti, Türkiye'nin çehresini değiştirdi. Gücüne güç kattı.

Gelecek için hedefimiz ise değişimi, dönüşümü hızlandıran insanımızın refah seviyesini daha da artırmaktır. Bu yolda izleyeceğimiz siyasetin
pusulası Türkiye'nin yüksek menfaatleri, rehberimiz ise yine aziz milletimiz olmaya devam edecektir.''

''BOL SIFIRLI PARALAR GİBİ''

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin kesinlikle şu anda yakalamış olduğu sinerji ile birlikte Türkiye'yi o eski alışkanlıklara döndürmeyeceğini ifade ederek, ''Türkiye eski siyasetin yüklerinden, bagajlarından, angajmanlarından kurtulmuştur. Bu ülkenin, bu milletin potansiyelini heba eden, insanımızın güvenini zedeleyen, siyaseti çıkar odaklı bir meslek haline getiren yamalı parçalı siyaset anlayışı, aynen o bol sıfırlı paralar gibi tedavülden kalkmıştır'' diye konuştu.

AK Parti'nin siyaset sahnesine getirdiği dinamizm ve 4 yıla yaklaşan iktidarıyla Türkiye'nin öncelikli meselelerine, temel sorunlarına odaklandığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin birikmiş sorunlarını çözmek için samimiyetle çalıştıklarını, çalışacaklarını, ciddi başarılar elde ettiklerini, elde etmeye devam ettiklerini söyledi.

Bu gayret ve kararlılığın, aranan irade bulunduğunda çözümü imkansız görünen sorunlara kolayca çare bulunabileceğini herkese gösterdiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''AK Parti, Türkiye'nin temel ve acil sorunlarını tespit ederek yola çıkmıştır. Dersini iyi çalışarak çözüm projelerini hazırlamıştır.Daha yola çıkmadan bunlar bitirilmiştir. Dersini bilen, programını buna göre yapmış bir parti olarak yola çıktık. Parti programında ve daha sonra hükümeti kurarak acil eylem planında bunları ortaya koymuştur.

AK Parti esasen milletimizin değişim taleplerini icraata geçirmiştir. Siyasetimizin ana dinamiği, toplumsal merkeze yaslanarak Türkiye'nin değerlerine yeni zenginlikler katmaktır. Bunun için sivil toplumun güçlenmesini her şeyden çok önemsiyoruz. Sivil toplumun güçlenmesine, hayatı kavrayışı yüksek, dünyayı da nasıl bir Türkiye istediğini bilen güçlü bireylerin yetişmesi için ekonomik
uygulamalarla sosyal politikaların birbirini tamamlayıcı olmasına azami hassasiyet gösteriyoruz.''


Başbakan Erdoğan, toplumu zayıf bırakan, bölgesel adaletsizlikleri derinleştiren, insanların güven duygusunu zedeleyen en önemli unsurun yönetimle halk arasında meydana gelen kopukluk olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Daha önceki iktidarların halkla yönetim arasında açtığı mesafeyi kapatmak, elbette kolay bir iş değildir. İşte biz bunu başardık, biz o mesafeyi kapattık. Biz halka fildişi kulelerden bakmıyoruz, biz halkın içinde yaşıyoruz.
Halkın gücüyle devletin gücünü bütünleştirmek için öncelikle yolsuzluk ve yoksullukla tarifsiz bir mücadele gerekiyordu. İşte biz bunu gerçekleştirdik ve Türkiye kısa zamanda bunun sonuçlarını hissetmeye başladı.

Güçlü bir toplum, zayıf bir devletle ayakta duramayacağı gibi güçlü bir devlet de zayıf bir toplumla geleceğe yürüyemez. Bugünün dünyasında devlet, zayıf toplum diye bir şey olamaz. 'Güçlü devlet, zayıf toplum' denklemine yaslanan otoriter rejimlerin günümüzün tarihsel dinamiklerini yönetmekte ne kadar aciz kaldığını hep beraber seyrediyoruz, izliyoruz, görüyoruz.

Bugün gerçek güç sahibi olmak aynı zamanda güçlü bir demokrasiye sahip olmayı gerektirmektedir. Güçlü bir devlet de ancak güçlü bir
topluma dayandığı zaman var olabilmektedir. Bizim siyaset felsefemize göre güçlü bir toplum, güçlü bir demokrasi, güçlü bir devlet birbirinin alternatifi değildir, tamamlayıcısıdır. Biz bunun altyapısını hazırlamanın gayreti içindeyiz.

Siyasi, sosyal, ekonomik kazanımlarımızı kalıcı hale getirmek, kazanımlara yenilerini ekleyebilmek için güven ve istikrarın kıymetini çok iyi bilmeli, cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize sonuna kadar hep birlikte sahip çıkmalıyız.

Demokrasiden taviz vererek, hukuktan, adaletten, insan hak ve hürriyetinden taviz vererek Türkiye'nin ayağa kalkması mümkün değildir. Yatırımın, üretimin, kalitenin, rekabetin önündeki engelleri kaldırmadan, Türkiye'nin kalkınması, insanımızın arzuladığı refah seviyesini yakalaması da mümkün değildir.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Asker için BM kararı beklenecek"
 "Türkiye'de AB'ye ilgi azalıyor"
 Akif Gülle yoğun bakımdan çıktı
 Gülle yoğun bakımdan çıktı
 Arınç'tan DTP'ye destek geldi
 Baykal: Kimseye az dindar çok dindar ayrımcılığı yapılamaz
 Kutan: Hamas ve Hizbullah terör örgütü değil, kahraman
 Eski Adalet Bakanı Türk'ün en acı günü
YAVUZ DONAT
Suşi Kebap
Adana'da "baraj gölüne nazır"...
METEHAN DEMİR
Londra muamması
Dışişleri Bakanlığı'nda merakla beklenen...
Eşcinsellere saldırının gizli kalan fotoğrafları
Eşcinsellerin Bursa'da yapmak istediği yürüyüşe şiddete varan tehdit...
Mültecilere ilk yardım sahildeki turistlerden
Avrupa'ya kaçan Afrikalı mülteciler, zorlu bir yolculuk sonrası...
'Bu konserin tam zamanı'
'Bu konserin tam zamanı'
Barışa katkı için kurulan Doğu-Batı Divanı Orkestrası'nın İstanbul...
İsrail'i kınayan deklarasyon krize yol açtı
DOĞU Batı Divanı Orkestrası'nın, Ortadoğu'da yaşanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu