kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ünlü tasarımcıların ışığı Türkiye'ye yansıdı
Ünlü tasarımcıların ışığı Türkiye'ye yansıdı

24 ayar altın, gümüş ve swarovski kristallerinden malzemeler kullanarak aydınlatma elemanları ve aksesuvarlar hazırlayan dünyaca ünlü tasarımcıların çalışmaları artık Türkiye'de.

Marcel Wanders'dan Droog Design'a, Tord Boontje'den Thorsten Van Elten'a, Jamie Hayon'dan Jason Miller'a kadar dünyaca ünlü birçok tasarımcının çalışmaları artık Türkiye'deki meraklılarının hizmetinde... Geçtiğimiz aylarda Kanyon Alışveriş Merkezi'nde kapılarını açan HAAZ'ın el ilgi çeken tasarımları Tord Boontje imzası taşıyan aydınlatmalar... Mağazanın marka müdürü Selin Sönmez'le ünlü tasarımcıların eserleri ve dekorasyon dünyasındaki yeni trendler üzerine konuştuk...

* Temsil ettiğimiz tasarımcıların hepsi tasarım dünyasına kattıkları yeniliklerle geleceğin dünyasına dair ipuçları veren isimler. Bunların en önemlilerinden biri, tasarım alanında Hollanda'nın en büyük markalarından biri olan Droog Design. Marka, dünyaca ünlü tasarımcıların olduğu kadar genç yeteneklerin çalışmalarına da bünyesinde yer veriyor. Çizgisi, sade ve basit tasarımlar...

KRİSTAL MODASI SÜRÜYOR
*
Tord Boontje tasarımlarını getirdiğimiz başarılı bir isim. Çalışmalarında eski ve yeninin, doğallığın ve teknolojinin farklı yansımalarını keşfeden bir tasarımcı. Hollanda doğumlu. Endüstriyel tasarım eğitimi almış. Romantik ve şiirsel bir anlatımla doğanın canlı renklerini büyük bir ustalıkla birleştiren bir estetik geliştirdi. 'Swarovski Kristal Sarayı Projesi' için tasarladığı avizelerle Tasarım Müzesi'nde, 2003 yılında Yılın Tasarımcısı ödülü için aday gösterildi.

* Şu sıralar en büyük ilgiyi Droog Design, Tord Boontje ve Thorsten Van Elten görüyor.

* Bu sezon aksesuvarlarda, porselen popülaritesini geri kazanıyor. Klasik vazo formundan farklı olan renkli porselen vazolar bu sezon çok revaçta olacak. Dünyaca ünlü tasarımcı Jaime Hayon'un bu tarz çalışmaları var. Bu sezon aydınlatmada ve aksesuvarlarda ise en çok çiçek ve hayvan motiflerinin kullanıldığını söyleyebiliriz.

* Geçtiğimiz sezonlarda da çok moda olan kristal taşlı avizeler, uzunca bir müddet popülaritesini kaybetmeyecek gibi görünüyor. Favorimiz Tord Boontje'nin Swarovski için hazırladığı tasarım. 3 farklı rengi ve boyutuyla bu kış evlerde bahar havası estirecek. Kristal taşlı avizelerin yanı sıra büyük ve görkemli avizeler, bu sezon da var. Tasarımcı Rody Graumans'ın 85 ampulden oluşan avizesi bu tarza iyi bir örnek.

KLASİK VE MODERN ÇİZGİLER
*
Altın modası bu sezon da devam edecek. Bu trendi belirleyen en önemli tasarımcılardan biri ise Marcel Wanders. Altın modası Tord Boontje'nin tasarımlarında da kendini göstermeye devam ediyor. Sınırlı sayıda üretilen 24 ayar altından yapılan seri altın modasını çok iyi gösteriyor. Ayrıca tüm aksesuvar ve aydınlatmalarda gümüş ve bronzu görmek mümkün.

* Tord Boontje'nin tasarımlarından beyaz, beyaz gümüş ve pembe renkli olanlar çok büyük ilgi görüyor. Ayrıca tasarımcı Ed Carpenter'ın güvercin şeklindeki aplikleri de beğenilen ürünlerden.

* Günümüzde tasarıma verilen önemin artması dekorasyondaki eğilimlere olan bakış açısının değişmesine de sebep oluyor. Dekorasyonda klasik ve modernin bir arada olması farklı bir tarz yaratıyor. Bugün pek çok tasarımcı geçmişten esinlenerek günümüzün trendlerini belirledi ve belirlemeye devam ediyor. Örneğin Alvar Aalto'nun 1930'larda tasarladığı iskemleler günümüzün en modern tasarımları arasında, aynı zamanda birer klasik olarak biliniyorlar. Tasarımın önem kazanmasıyla birlikte, bir evin klasik veya modern olmasından çok ne kadar özgün olduğu o evin stilinin belirlenmesinde daha önemli bir rol oynuyor.

DUYGU GÖKMENOĞLU - GUNAYDIN

DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
 Ünlü tasarımcıların ışığı Türkiye'ye yansıdı
 Konserin mekânı: Miniatürk
 Kamil Aslanger'den harem üzerine resimler
 Sezen Aksu 'Hepsi' ile konserlerini sürdürüyor
 Kulis Sanat Evi'nde eğlenceli bir komedi
 Amaç halkı bilinçlendirmek
 Sualtı Görüntüleme Festivali 4 Eylül'de
 36 ressam bu sergide
 'Yazıbaşı Ekin Şenliği' İzmir'de başlıyor
 'Sex and the City' yeni fertlerini sunar!
Ona yatırım yaptım iftirayla karşılaştım
Ona yatırım yaptım iftirayla karşılaştım
Tekstilci Hakan Tankut erkeklerle chat yaparken yakaladığı sevgilisi...
Fahir Atakoğlu 'Ağır Roman'ı ABD'ye taşıdı
Fahir Atakoğlu 'Ağır Roman'ı ABD'ye taşıdı
Fahir Atakoğlu'nun, Metin Kaçan'ın 'Ağır Roman' adlı romanından ilham...
2006 Dünya Basketbol Şampiyonası
Japonya'daki Dünya Basketbol Şampiyonası'na Türkiye tarihi...
Marmara depreminin 7. yıldönümü
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 yılındaki...
Yeni nesil bekaret yaşını 12'ye düşürdü
Uğruna cinayetler bile işlenen bekaret, yeni kuşak için tabu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.