kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güzide'yle farklı dünyalardaydık
Güzide'yle farklı dünyalardaydık
Cici bir düğün yapmak istiyoruz
Haşmet dört ay kaçtı benden!

Güzide'yle farklı dünyalardaydık

Türkiye'nin en uzun bacaklı mankeni Güzide Duran'la birlikte olan ve evlenme planları yaptıklarını dile getiren mimar Moris Kohen; "Güzide'den dinini değiştirme konusunda asla bir talebim olmayacak" diyor.

Onu önce ünlü popçu Hande Yener'in 'Bay Mo' lakaplı sevgilisi olarak tanıdık. Sonradan adının Moris Kohen olduğunu öğrendik. Ardından da Türkiye'nin en uzun bacaklı top modeli olan yeni sevgilisi Güzide Duran ile aralarındaki boy farkı konuşulur oldu. Bir anda magazin gündemini meşgul etmeye başlayan Moris Kohen kimdir, ne iş yapar... Kohen, hayatının bilinmeyen noktalarını bu haftaki Yeni Aktüel dergisine anlattı.

* Birkaç yıl önce 'Bay Mo' olarak magazin basınına düştünüz, sonra isminizin Moris Kohen olduğunu öğrendik. Ama sizi tanımıyoruz... Mimarım. İstanbul Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdim. Londra ve New York'ta master yaptım. Sonra Türkiye'ye dönüp, şirket kurdum.

* Meslek tercihiniz baba mesleğine duyulan hayranlıkla ilgili miydi? Gençken babanızın işi her zaman sizin yapmak istediğiniz iş oluyor. Ona yardımcı olmamı istedi. İnşaat mühendisinin ne iş yaptığını bilmiyordum ve enerjik gelmedi. Hep bir şeyler üretmek, farklı şeyler yapmak istedim. Baba zoruyla bitirdim. İçimde daha farklı, yaratıcı şeyler yaparak öne çıkma arzusu vardı. İç mimarlık çok hoşuma gidiyordu.

* Mimar olduğunuzu neden bilmiyoruz biz? Reklam yapmasını bilen insanlar değiliz.

* Moris Kohen ismi daha önde zaten markanızdan. Medyayla tanışmam daha önceki kız arkadaşım (Hande Yener) dolayısıyla oldu. O zaman da medyanın önünde olmayı istememiştim. Rica etmeştim kız arkadaşımdan, böyle anılmak istemiyorum diye. Sonra 'Bay Mo' adını taktılar. Hiç üstüne gitmedim. Güzide'yle de ondan öncekilerle de medyaya yönelik birlikte olma niyetim olmamıştır.

İLK GÜZİDE AÇILDI

* Ama baktığımızda hep ünlü kişiler hayatınıza girmiş...
O sizin bildiğiniz ama... Birlikte olduğum insanla medya önünde birlikte röportaj vermektense, markamın öne çıkması daha mutlu eder beni.

* 'Bay Mo' ismi sizi rahatsız etti mi? Etmez mi..!

* Çevrenizin tepkisi ne oldu? Hiç iyi tepki almadım. Medyada kız arkadaş yüzünden anılmak, yaradılışımız itibarıyla çok doğru değil. Bu bir gönül işi. O zaman öyle denk gelmişti. Ünlü diye ben o insanla beraber olmam diye de bir şey yapmadım. Şimdi Güzide ile beraberim ama o da ünlü diye olmadı.

* Nasıl oldu peki? Tanımıyordum. Amerika'da tanıştık.

* Çok ünlü bir manken olduğunu bilmiyor muydunuz? Biliyordum ama açıkçası farklı dünyalardaydık. Hiçbir zaman podyumdan ve sanat camiasından arkadaşım olmadı.

* Ama Hande Yener var öncesinde... Onunla da şans eseri tanıştım. Olaya "Aa, o ünlü. Onunla beraber olmalıyım, isim yapmalıyım" diye bakmıyorum. Sadece insan olmaları önemli benim için.

* Tanışmanızı anlatıyordunuz... Amerika'da tanıştık. Dört ay sonra buraya geldi ve olay ilişkiye döndü.

* İlk açılan taraf o olmuş galiba? Öyle oldu.

* Sizde tedirginlik var mıydı? Olur mu olmaz mı diye düşünüyordum. Elbette ilk sebep medyaydı.

SUSMAK HEP İYİDİR

* Uzak mı kalmak istiyordunuz o dönem medyadan?
Hayır. Nasıl karşılanır, ne olur bilmiyordum. Yine medya üstünüze gelecekti. Kim nasıl anlar ne düşünür... Ama sevdikten sonra bunları düşünmüyorsunuz.

* İlişkilerinizle ilgili çevrenizden kulağınıza gelen dedikodular var mı? Eğer işiniz medyayla alakalı değilse, çok fazla göz önünde olmak garip. Olunca iyi bir şeyler olsun istiyorsunuz. 'Bay Mo' olarak değil 'Mimar Moris' olarak anılmak istiyorsunuz. Ama niye öyle olmuyor diye diretmiyorum.

* Zaten tepki vermiyorsunuz... Gerek yok ki. Benim bütün çevrem kim olduğumu biliyor. Bazı gazetelerin üst düzey yöneticileriyle dostluklarım var. Onlar, bana "Susmak her zaman iyidir" dediler.

CEVAP VERMEYECEĞİM

* Medyada tanındıktan sonra işleriniz daha da arttı mı?
Hayır, aksine negatif etkisi oldu. Şimdi o meşhur olmuştur, fazla para ister, diye düşündü insanlar.

* Pahalı bir iç mimar mısınız? Hayır, olması gerektiği gibi. Sonuçta karşı tarafın istekleriyle doğru orantılı olan bir şey bu. Ne istenirse ona göre cevap veriyoruz. "Yok, bu olmazsa senin işini yapmam" diye kimseyi geri çevirmedim. İnsan olmak önemli. Para bizim için ikinci planda.

* Medyada yazılanlar sizi ilgilendirmiyor mu? İlgilendirseydi, bugüne kadar çok kötü şeyler yazıldı... Garip şeyler söylendi. Neden yazıldı bilmiyorum. Belki cevap vermemi, devamının gelmesini istediler. Olabilir, herkes işini yapıyor ama bunlara takılıp uğraşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.

* 'Bay Mo' olmadan önce nasıl bakıyordunuz magazine? Hiç bakmıyordum. İlgim yoktu. O camiadan hiç arkadaşım yoktu.

* Boyunuzla bile uğraşıldı değil mi? Uğraşıldı, hâlâ da uğraşılıyor. Ama kimseyi arayıp niye böyle yapıyorsun diye sormadım. Bununla ilgili herhangi bir cevap da vermedim, vermeyeceğim de.

* Türkbükü'nde güneşlenirken çekilen fotoğraflarınız olay oldu... Onda da çok üzüldük.

* O fotoğraflardan sonra gerçekten babanızın araması üzerine mi döndünüz oradan? Hayır. Biz bir arkadaşımızın evine gitmiştik, takip etmişler. Evin tepesinden çektiler. Çok daha kötü bir durumda da yakalayabilirlerdi, sonuçta özel mülk.

* Duran'la boylarınızın kıyaslanması konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu konuda medya dışında kimse eleştirmiyor ki. Onlar cevap vermemi istiyor ama cevap vermiyorum. Bir gün karşı tarafın anlayacağını düşünüyorum. Kendi vicdanlarına bırakıyorum.

* Peki sizde ne var da sizden uzun boylu kadınlarla birlikte oluyorsunuz? Felsefem önce adam olacaksın, karşı tarafa hak ettiği gibi davranacaksın.

* Zengin olduğunuz için kadınlar sizinle birlikte oluyor olabilir mi? Asla çok zenginim demedim. Sadece olmam gereken ortamlarda, olmam gerektiği gibi olduğumu düşünüyorum.

* Arkadaşlarınız bu işin sırrını sormuyorlar mı? Hayır. Küçüklüğümden beri hep sempatiktim. Eğlenmeyi, gülmeyi seviyorum. Güldürmeyi daha çok seviyorum.

* Sizi asık suratlı görmeye alışığız... Yok, öyle olmam gerekiyor ama arkadaş ortamında farklı. Eğlenceliyimdir.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İranlı kız seçilseydi kahrolurdum
 Güzide'yle farklı dünyalardaydık
 Çok konuşuyor türkü söylese daha iyi olur!
 Hollywoodlu anneleri basit yöntemler inceltti
 Hafiye Memoli görev başında
 Önce yardım sonra yeni film
 Yıldızlar kadrosu aynı filmde
 Potter ailesi dağılıyor mu?
 Gitarı kendisi kadar ilgi çekti
 Kiloları verdi işleri açıldı
 En kapsamlı çocuk gazetesi çıkıyor!
 Halk Ne Diyor?
ÖZAY ŞENDİR
Erkeklerin IQ'su daha mı yüksek?
Amerika'daki Western...
AYŞE TÜTER
İçli köfte
Bulgur, salça, tuz ve 50 ml suyu iyice...
Oruç profesyonel sporcu için ciddi tehlike!
Oruç profesyonel sporcu için ciddi tehlike!
Ramazan ayında oruç tutmak isteyen profesyonel sporcuları ani...
Brokoli yiyin, ömrünüz uzasın
Brokoli yiyin, ömrünüz uzasın
Kansere karşı bizi koruyan ve son yıllarda tüketimi hızla artan...
Vakko'nun davetine Cher de geliyor...
Vakko'nun davetine Cher de geliyor...
Türk modasının en köklü markası Vakko, New Yorklu ünlü moda...
Öykü'nün de başı bağlanıyor
Öykü'nün de başı bağlanıyor
Yaşadığı kısa süreli ilişkilerle adından söz ettiren müteahhit Hasan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.