kapat
   
01 Ekim 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ŞİMDİ NE OLACAK? Kural dışı bir uygulama ile galibi değişen F.Bahçe Ülker- Tofaş maçıyla ilgili Basketbol Federasyonu’nun ne yapacağı merak konusu. Çünkü ortada ciddi bir kural hatası var.
Kural tanımadılar
Talimat ne diyor?
Federasyon da kuralı bilmiyor

Kural tanımadılar

Önceki gün F.Bahçe Ülker'in üstünlüğüyle biten maç, Tofaş'ın itirazıyla video kayıtları hakemlerce izlendikten sonra uzatıldı. Ama bu, yarışma yönergesine göre kural dışı.

Konya'da süren Basketbol Türkiye müsabakalarında büyük bir skandal yaşandı. Fenerbahçe Ülker-Tofaş karşılaşması Türk spor tarihine 'kara bir leke' olarak geçti. Maçın son saniyelerinde F.Bahçe Ülker, Tofaş karşısında 75-73 gerideydi. Son topu kullanan sarı-lacivertli takımda Solomon'un atışı çemberden içeri girdi. Hakemler üç sayıyı işaret etti. Ama Solomon, atışı kullanırken üç sayı çizgisine basmıştı. Yani iki sayı olarak değerlendirilmesi gerekiyordu. Ama bu bir hakem hatasıydı. Maç bir saniye daha oynandıktan sonra F.Bahçe Ülker, karşılaşmayı 76-75 kazandı.

MVP
BİLE DEĞİŞTİ

Maç bitmiş, Solomon MVP ödülünü almış, herkes soyunma odasının yolunu tutmuştu. Ancak Tofaşlılar hakemlerin soyunma odasını bastı ve Solomon'un atışının iki sayı olduğunu iddia ederek videodan pozisyonun izlenmesini istedi. Ve işte en büyük skandal orada patladı. Hakemler atışın gerçekten 2 sayı olduğunu gördüler. Tofaş takımı sahaya döndü. Nerdeyse duşa girmekte olan F.Bahçeliler de "Kurallar değişti, hakemler pozisyonu videodan izleyip 2 sayı olduğu kararını verdi. Maç şu anda berabere ve uzatmalar oynanması gerekiyor. Sahaya çıkın yoksa hükmen yenik ilan edilirsiniz" diyerek kandırıldı. Maçın hakemi Serkan Emlek bu sırada karşılaşmayı canlı yayınlayan SKY Türk spikerinin "Ne oldu niye sahaya döndünüz?" sorusuna "Solomon'un pozisyonunu videodan izledik, 2 sayı olduğunu gördük" yanıtını verdi. Sonra uzatmalar oynandı ve Tofaş 92-90'lık skorla maçı galip bitirdi. Hatta MVP ödülü de Solomon'dan alınıp Tofaşlı Brokenborough'a verildi. Yine canlı yayında federasyon temsilcisi Ayhan Özgümüş "Yeni kurallar gereği böyle bir itiraz ve değerlendirme yapılabiliyor. Uzatmalarda bu uygulama yapıldı" ifadesini kullandı. Ancak, federasyon temsilcisinin "Yeni kural" dediği uygulama daha önce basketbol camiasında düşünce olarak gündeme gelmiş ama hiçbir zaman hayata geçirilmemişti. Zaten talimatta böyle bir uygulama olmadığı ortaya çıkınca da bütün federasyon yetkilileri ve hakemler ağız değiştirdi. Dün yapılan açıklamalarda "Hakemler soyunma odasında kendi aralarında konuşup atışın 2 sayı olduğuna karar verdiler. Bu yüzden uzatmalar oynandı" denildi. Video kayıtları NBA'de sadece periyot sonlarındaki son atışların süre içinde mi süre bittikten sonra mı yapıldığına bakmak için kullanılıyor. ULEB'de de bu uygulamanın getirilmesi düşünülüyor ama sadece düşünülüyor. Kısacası önceki gün Fenerbahçe Ülker- Tofaş maçında yaşananlar kelimenin tam anlamıyla skandal. Üstelik bir skandal da değil; skandallar silsilesi.

BİR KİŞİ BİLE BİLMEZ Mİ?
SKANDAL 1: Talimatlarda olmayan bir şekilde, video görüntülerinde hakem kararının ve maçın sonucunun değiştirilmesi.
SKANDAL 2: Bu değişikliğin maçın son atışı için değil, üzerine karşı takım bir hücum daha gerçekleştirdikten sonra yapılması.
SKANDAL 3: Hakemlerin kuralları bilmemesi ya da bilmiyormuş gibi davranmaları.
SKANDAL 4: Fenerbahçe Ülker takımında talimatın değişmediğini bilen tek bir sporcunun, antrenörün, yöneticinin olmaması.
SKANDAL 5: Tofaş kulübünde de kuralı kimsenin bilmemesi ya da çok iyi bilinmesine karşın, karşı tarafın bilgisizliğinden yararlanılması.
SKANDAL 6: Hepsinden daha vahimi federasyon temsilcisinin de kurallardan bihaber olması.
SKANDAL 7: Hakemler ve federasyon temsilcisinin, önceki gün uygulamayı video görüntülerinden yaptıklarını söyledikten sonra ağız değiştirmeleri.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Şangay'da zafer Schumacher'in
 Bir tek Arda Cimbom hovarda: 3-3
 Lig daha bitmedi
 Güreşte skandal! Tuştan fuhuşa
 Volkan ısrarı
 Rahatlayalım
 Ezeli rekabette örnek dostluk
 Fener Kartal'a patladı: 88-63
 Rüyanın sonu
 Sivas evini unuttu!
 Rize ilk yarıda bitirdi
 Gençler Isaac ile güldü
 Lider Vestel'e sessiz rakip
 Aslan kupaya 'farklı' başladı: 81-59
 Bu kez itiraz yok!
 2010'da halter'de ev sahibiyiz
 Erkekler filede sezonu açıyor
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Gerets'in hatası
Dün gece Ali Sami Yen'de yüksek...
LEVENT TÜZEMEN
Orta saha zaafı
Gerets'in sezon başından bu yana en...
CAHİT YAVUZ
Wimbledon yolu
Tenis sadece Türkiye'de değil dünyada...
Erdoğan: Oyumuz düştü
Erdoğan: Oyumuz düştü
Başbakan, ABD yolunda partisinin oyunda düşüş olduğunu söyledi.
Chirac tutturdu: Soykırımı tanıyın!
Chirac tutturdu: Soykırımı tanıyın!
Ermenistan'a resmi bir ziyaret yapan Fransa Cumhurbaşkanı Jacques...
Altın sarısı seneye de çok moda
Altın sarısı seneye de çok moda
İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen moda haftası tüm hızıyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu