kapat
   
01 Ekim 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KUYUCU İLK KEZ MİLLİ OLDU!.... Gündüz minderde sırtı yerden kalkmayan Mustafa Kuyucu (solda) teselliyi gece barlarda aradı. Hızını kesmeyen Kuyucunun daha sonra Guangzhou caddelerinde hayat kadınları ile pazarlık yaptı iddia edildi
Güreşte skandal! Tuştan fuhuşa
Atletizmciler de döktürmüştü!

Tuştan fuhuşa...

Çin'de rakibine yenilen güreşçi Mustafa Kuyucu, milli forma ile gece bara gitti. Kuyucu, bar çıkışı hayat kadınları ile pazarlık yaparken görüldü.

Güreşte skandal! Tuştan fuhuşa

66 kilo güreşçisi Mustafa Kuyucu ilk turda elenince soluğu barda aldı. Guangzhou sokaklarında hayat kadınları ile pazarlık yaptı. Bayanlar Güreş Şampiyonası'na 55 kiloda katılan Zeynep Yıldırım 12 bin mil yol katedip Çin'e geldi. İlk turda Rus'a 45 saniyede tuş oldu Yıldırım'ın antrenörü Uğur Perçin, Çin'e bir gün rötarlı geldi. Geldiğinde Yıldırım tuş olmuş, geri dönüş için hazırlıklarına başlamıştı. Hamza Yerlikaya'nın başkan Recai Ustaoğlu için, "Başkan bu işten anlamıyor. Zaten artık seçilemez" ifadelerini kullandığı iddia edildi. Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu Serbest Güreş Milli Takımı için, "Ruhsuzlar ordusu hemen dağıtılacak" dedi.

1- Çin'de sona eren ve tarihe 'sıfır çektiğimiz turnuva' olarak geçecek olan Dünya Serbest Güreş Şampiyonası skandalları ile de zirve yaptı. Gündüz minderde rakipleri karşısında tarihi yenilgiler alan milli güreşçilerimizden 66 kiloda Mustafa Kuyucu ile 55 kiloda Murat Gençtürk'ün milli formayla geceyi barda geçirdiği öğrenildi. Hızını alamayan Kuyucu'nun Guangzhou caddelerinde hayat kadınları ile pazarlık yaptığı da tespit edildi. Milli güreşci kendisine yöneltilen sorulara da yanıt vermekten ısrarla kaçındı. Grekoromen takımının Dünya Şampiyonluğu Kupası ile döndüğü Çin'den skandallar dizisiyle dönmeyi başaran Serbest Milli Takımı'nın dağıtılacağı ve başarısız sonuçlar alan tüm güreşçilere güreş tarihinin en ağır para cezalarının verileceği dile getirildi. Federasyonun, Serbest Milli Takım sorumlularından rapor isteyeceği ve bu rapor doğrultusunda revizyona gidileceği ifade edildi. Başarısızlık ve skandallar grekoromencilerin müthiş başarısına da gölge düşürdü.

KAYA'NIN
DÖNÜŞÜ DE SORUNLU
Genelde 1 ve 2. turlarda elenen serbestcilerimiz içinde en iyi dereceyi 120 kiloda Recep Kaya yaptı. Ermeni rakibine yenilen Kaya 5'inci oldu. Kaya'nın dün dönmesi gerekirken, uçak biletinde sorun çıkması nedeniyle kafileyle dönemedi. Kaya, pazartesi günü Türkiye'de olacak.

2- 45 saniyede tuş oldu
Milli Takım yöneticileri Dünya Güreş Şampiyonası'nda bayanlarda 55 kiloda mücadele etmeye Zeynep Yıldırım'ı uygun gördü. Yıldırım, antrenörü Uğur Perçin ile Çin'in Guangzhou kentine hareket için yola çıktı. Yıldırım Ankara'dan antrenörü ise İstanbul'dan uçağa bineceklerdi. Antrenörü uçakta iki kişilik yer ayırttı. Ancak İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldiklerinde sadece Uğur Perçin'in yerinin okeyli olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine antrenörü yerini Zeynep'e verdi. 12 bin mil mesafeden gelip mindere çıkan Zeynip, Rus rakibine 45 saniyede tuş oldu. Yıldırım'ın masrafının ise 3 bin euro olduğu öğrenildi.

3- Rezervasyon kargaşası
Zeynep Yıldırım'ın antrenörü Uğur Perçin ise rezervasyondaki karışıklık nedeniyle ancak bir gün sonra Çin'e gelebildi. Yani antrenör Perçin Çin'e indiğinde sporcusu Zeynep Yıldırım tuş olmuş hatta geri dönüş için hazırlıklara başlamıştı. Perçin ise olayı, "Havalimanında yaşanan rezervasyon sıkıntısı nedeniyle hemen karar vermek zorundaydık. Ben de yerimi şampiyonaya yetişsin diye sporcuma verdim. Başka ne yapabilirdim ki" dedi. Perçin daha sonra, "Zeynep elimizdeki kadroda yer alan en formda güreşçimizdi. Performansını şampiyona öncesinde yöneticilerimizle de paylaştık ve ortak kararla Zeynep'i seçtik" diye konuştu.

4- Soğuk savaş Çin'de sürdü
Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu ile Milli güreşçi Hamza Yerlikaya arasındaki soğuk savaş Çin'de de kendini gösterdi. Hamza Yerlikaya'nın Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu için, "Başkan Recai bu işten anlamıyor. Güreş kampı yol geçen hanı gibi, disiplin yok. Yakında seçimler olacak zaten bir daha seçilmeyeceğini biliyor. Eminim kendisine, kendisi bile oy atmayacaktır" sözleriyle sıkıntıyı Çin'de de net bir şekilde ortaya koyduğu iddia edildi. Federasyonun diğer yöneticileri ise Yerlikaya'nın bu sözleri etmesinin mümkün olmadığını, milli güreşcinin sorguya alınacağını belirttiler.

5- Serbest Milliler dağıtılacak
Serbest Milli Takımı'nın Dünya Şampiyonası'ndan sıfır çekip madalyasız dönmesi Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu'nu da küplere bindirdi. Ustaoğlu bu başarısızlığın cezasız kalmayacağını belirterek Serbest Güreş Milli Takımı kadrosunun en kısa sürede dağıtılacağını söyledi. Ustaoğlu, "Öncelikle takım Türkiye'ye döner dönmez sorgudan geçirilecek. Yetkililerden aldığımız raporlar incelendikten sonra ruhsuzlar ordusu temizlenecek. Başarıya inançlı yeni isimler bulacağaz. Geniş, ruhlu bir kadro yaratmak biraz zaman alacak ama bunu başaracağız. Kimse endişelenmesin" ifadesini kullandı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Şangay'da zafer Schumacher'in
 Bir tek Arda Cimbom hovarda: 3-3
 Lig daha bitmedi
 Kural tanımadılar
 Volkan ısrarı
 Rahatlayalım
 Ezeli rekabette örnek dostluk
 Fener Kartal'a patladı: 88-63
 Rüyanın sonu
 Sivas evini unuttu!
 Rize ilk yarıda bitirdi
 Gençler Isaac ile güldü
 Lider Vestel'e sessiz rakip
 Aslan kupaya 'farklı' başladı: 81-59
 Bu kez itiraz yok!
 2010'da halter'de ev sahibiyiz
 Erkekler filede sezonu açıyor
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Gerets'in hatası
Dün gece Ali Sami Yen'de yüksek...
LEVENT TÜZEMEN
Orta saha zaafı
Gerets'in sezon başından bu yana en...
CAHİT YAVUZ
Wimbledon yolu
Tenis sadece Türkiye'de değil dünyada...
Erdoğan: Oyumuz düştü
Erdoğan: Oyumuz düştü
Başbakan, ABD yolunda partisinin oyunda düşüş olduğunu söyledi.
Chirac tutturdu: Soykırımı tanıyın!
Chirac tutturdu: Soykırımı tanıyın!
Ermenistan'a resmi bir ziyaret yapan Fransa Cumhurbaşkanı Jacques...
Altın sarısı seneye de çok moda
Altın sarısı seneye de çok moda
İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen moda haftası tüm hızıyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu