kapat
   
04 Ekim 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'li Topuz: AKP irticadan yana tavır koymuştur

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, ''AKP Hükümeti, irticadan yana tavır koymuştur. Terör konusunda da adamakıllı gevşemiştir'' dedi.Topuz, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, güncel gelişmeleri değerlendirdi.

İrtica ve bölücü terörün gündemi işgal ettiğini ifade eden Topuz, Türkiye'nin tehdit algılamasının birinci sırasında irticanın, ikinci sırasında ise bölücü terörün yer aldığını ve bu durumun MGK belgelerinde saptandığını kaydetti. Topuz şunları söyledi:

''Bu belirlemenin altında, Recep Tayyip Erdoğan'ın, onun hükümetinin imzası vardır. Bu saptamaları yapacaksınız, bunları bir stratejiye bağlayacaksınız, o strateji çerçevesinde güvenlik güçlerinin görev yapmasını öngöreceksiniz; işinize geldiği zaman da 'Türkiye'de irtica yoktur' diyebileceksiniz. Bu çok vahim bir durumdur.''

''Sayın
Başbakan, altında imzası olan bir şeyi 'yoktur' demek suretiyle, asıl bugünkü tartışmanın bunalıma dönüşmesinin nedeni ve kaynağı haline gelmiştir'' diyen Topuz, şöyle konuştu:

''İrtica konusunda güvenlik güçlerinin en yüksek düzeyde ortaya koyduğu gerçekler ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in değerlendirmelerden sonra, Başbakan Erdoğan, 'İrtica tehlikesi vardır, gerekli önlemleri alacağız' şeklinde bir açıklama yapmış olsaydı, bu kadar gerginlik olmazdı. Tartışma bu nedenle keskinleşti.''

'TSK VE CUMHURBAŞKANI SORUMLU DEĞİL'

Topuz, AK Parti iktidarının, laiklik karşıtı düşünceye sahip olduğunu öne sürerek, irtica konusundaki tartışmalarda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Cumhurbaşkanı'nın sorumlu olmadığını söyledi. Topuz, ''Sorun, bu iktidardan, bu başbakandan kaynaklanmaktadır. Türkiye, istemediği bir yere bunlar tarafından götürülmek istenmektedir'' diye konuştu.
AK Parti'nin oylarının hızla düştüğünü ve bu nedenle telaş içinde olduğunu ileri süren Topuz, şöyle devam etti:

''AKP iktidarı, 2 temel tehdit konusunda irticadan yana tavır koymuştur. AKP Hükümeti, terör konusunda da adamakıllı gevşemiştir. AKP, yaklaşan seçimlerde kaybettiği oyları, PKK'nın tabanından kazanmayı hedeflemektedir, PKK tabanından oy almayı hedeflemektedir. DTP ile işbirliği hesapları yapmaktadır.''

Hükümet yetkililerinin, şehit cenazelerinden sonra teröre karşı gerekli önlemlerin alınacağını söylemiş olmalarına rağmen, ABD ve Irak ile konuşulduktan sonra bu konuda ''gevşeme'' noktasına gelindiğini öne süren Topuz, ''adeta PKK'nın isim değiştirerek bir siyasi hareket haline dönüştürülmek'' istendiğini savundu. Topuz, ''Ne pahasına? Böyle olduğu zaman, Recep Tayyip Erdoğan, kaybettiği oyların bir bölümünü, alamadığı bu oylardan sağlayabileceğini hesap ederek bunu yapmaktadır. AKP, Türkiye'yi bir belirsizliğe, karanlığa, çıkmaza doğru sürüklemektedir'' şeklinde konuştu.

'ABD, TÜRKİYE'Yİ MÜSTEMLEKESİ GİBİ GÖRÜYOR'

Terör örgütü PKK konusunda, ABD'nin ''dostane tavır içinde olmadığını'' kanaati taşıdığını ifade eden Topuz, ''ABD'nin, terör örgütünü Türkiye'ye karşı kullandığını, Ortadoğu'da izleyeceği politikaya Türkiye'yi entegre etmeye çalıştığını, pazarlık yaptığını'' ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın, ABD ziyareti sonrasında terörle ilgili somut bir açıklama yapılamamış olmasının, bu konuda yapılan görüşmelerin Türk toplumuna söylenmesine cesaret edilememesinden kaynaklandığını ileri süren Topuz, ABD'nin, sadece terör değil, başka konularda da Türkiye'yi ''kendisinin bir müstemlekesi'' gibi gördüğünü savundu. Topuz, ''Yani o emredecek biz yapacağız. O çağıracak, biz gideceğiz'' dedi.

'ONA BİRİSİ HADDİNİ BİLDİRMELİ'

ABD'nin, Türkiye'yi kendi çıkarı için kullanamayacağını görmesi gerektiğini vurgulayan Ali Topuz, açıklamaları dolayısıyla ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ı eleştirdi.

''ABD'nin Ankara Büyükelçisi, kendisini bir müstemlekenin genel valisi olarak görmemeli, görememez. Ona birisinin haddini bildirmesi, küstahlıklarının karşılığını vermesi gerekir'' diyen Topuz, Büyükelçi Wilson'ı konuşturanın, ABD Başkanı George Bush olduğunu ileri sürdü. Topuz, şöyle konuştu:

''Recep Tayyip Erdoğan, Bush ile görüşme yaptığı sırada veya sonrasında, Bush'un Ankara'daki temsilcisi, Türkiye'yi küçültecek, kurumlarına karşı saygısızlık edecek şekilde açıklama yapma hakkını nasıl kendisinde buluyor? Türkiye'nin içişlerine nasıl karışıyor? Buna Türk hükümeti, Dışişleri Bakanlığı nasıl göz yumabilir? ABD'ye bu kadar taviz verirsen, Türkiye'yi peşkeş çekmeye hazır olduğunu söylersen, onun her istediği yapma noktasına gelirsen, kendi terörünü unutup Lübnan'daki teröre çare aramaya kalkışırsan, elbette sana karşı bu muameleleri yaparlar.''

'ANAYASA İÇİN TEKLİF GELMEDİ'

Topuz, bir soru üzerine, AK Parti'den Anayasa ve seçim yasalarında değişiklikle ilgili herhangi bir teklif gelmediğini söyledi.
AK Parti'nin, sistemi allak bullak edebilecek birtakım yeni değişimler peşinde olduğu izlenimi aldıklarını'' ifade eden Topuz, ''Ama hiçbir şekilde kendilerine yardımcı olmayacağımızı ifade edebilirim. Artık bu aşamadan sonra Türkiye'de ne Anayasa değişikliği ne seçim yasalarında değişiklik yapılabilir. İçinde bulunduğumuz koşullarla seçime gideceğiz'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal: AKP çok ciddi şekilde düşüşe geçti
 Şemdilli'ye Malatya'da devam ediliyor
 Erdoğan Rehn ile görüştü
 Rehn:İfade özgürlüğünde ilerleme görmek istiyoruz
 '301.madde ay sonunda değişebilir'
 AB komiseri uyardı
 Antisemitizm gibi İslam fobisi de insanlık suçu
 ABD'ye göre irtica uyarıları kakofoni
 'Bu öfke zor biter'
 Baykal: Olağan değil ama bir darbe arayışı da değil!
 Zapsu, El Kadı için ifade verdi
 Merkel ziyaretinde Ekümenik kaygısı
 'İrtica tehlikesi görmüyorum'
MUHARREM SARIKAYA
Rehn: Askerle de görüşmek isterim
Genelkurmay Başkanı...
YAVUZ DONAT
Bizden söylemesi
İktidar mensupları sinirli...
Sınırdışı edildiği uçağı kaçırdı
Arnavutluk'ta mülteci olarak yaşayan asker kaçağı Hakan Ekinci,...
Kendisi için 'Gururlu firari, inatçı retçi' diyor
1998'dan beri askerlik yapmama mücadelesi veren Hakan Ekinci, 16...
Öğrenciden öğretmene terör
Öğrenciden öğretmene terör
Haydarpaşa Lisesi 11-D sınıfı öğrencileri geçen yıl İngilizce...
'En entelektüel asker'
'En entelektüel asker'
Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki açılış töreninde "arz ederim" diye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu