kapat
   
05 Ekim 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TK 2008 kalkışa hazır
Kırgın değil, üzgünüm!
Çocuklar final oynar
Toraman sakatlandı
Milli maçlar yine atv'de

TK 2008 kalkışa hazır

Milli Takım'ın atanı Hakan ve tutanı Rüştü SABAH'a konuştu: "Son iki turnuvada olmamak bizleri üzdü. 2008'de Türk futbolu olmalıdır. Olacaktır da.".

Hakan: Milli Takım'da zorla mı oynatılıyorum?

Türkiye'nin iki yıldızı Hakan Şükür ve Rüştü, SABAH'a çok özel bir röportaj verdi. Ay-yıldızlı formayla 1993 yılında tanışan Hakan Şükür ile 1994 senesinde formayı sırtına geçiren Rüştü'nün toplam hizmet süresi 25 yıl.. Bu süreçte biri atmaya, biri tutmaya çalıştı. Kısa ayrılıklar hariç hep süreklilik yaşadılar. Çok eleştirildiler, daha çok da unutulmaz zaferlere imza attılar.
Aslında hem mevki hem de takım olarak birbirlerine uzak gözüken bu ikili örnek bir dostluğa sahipler. "Yaklaşık
18 yıldır hiç birbirimize kırılmadık"
derken bunun gururu her ikisinin de yüzünden okunuyodu. İkisi de takımlarının ağabeyleri durumundalar ve bunu Milli Takım'a da en olumlu şekilde yansıtıyorlar. Bu çok özel röportaja Hakan ile başlıyoruz.. İşte Kral ve sözleri:
* YILLARDIR futbolun içindeyiz ama ne yazık ki ülkemizde yalnızca futbolla ilgili adil bir yargılama yok. Ben her şeyimizle yargılanıyorum, hem de acımasızca... Herkes eleştiriliyor ama bu bize daha fazla oluyor. Belki de eskidiğimizden olsa gerek.

SONUNA KADAR OYNAYACAĞIM

* HERŞEYDEN önce futbolla ilgili tüm eleştirilere saygı duyuyorum. Olumlu olan hepsinden dersler çıkarmaya çalışıyorum. Bunu sürekli yapacağım da... Ancak futbol dışı eleştirilere kulağım kapalı. Kendimi iyi hissettiğim sürece oynamaya devam edeceğim. Ne G.Saray'da ne de milli takımda kendimi zorla oynatmıyorum. Bununla ilgili sorular bana değil beni oynatanlara sorulmalı. Demek benden memnunlar ki oynatıyorlar. Benim görevim bu tür eleştirilere cevap vermek değil, beni oynatanları mahçup etmemek.

TEK İSTEĞİM DESTEK GÖRMEK

* BİZ Türk futbolunda belli kapıları açtık. Örneğin ben Avrupa kapısını aralayan isim oldum. Rüştü, Barcelona gibi bir takım tarafından transfer edildi. Kimbilir bir daha böyle bir takım ne zaman Türk futbolcu düşünür. Bunlar önemli şeyler. Bizim tek istediğimiz destek görmek. Evet gerektiğinde eleştiri olsun ama önümüzde iki maçın olduğu dönemde bizi eleştirmek yerine desteklemek Türk futbolseverinin görevi. Biz artık profesyonelce yaklaşıyoruz ama takımda genç arkadaşlar var ve bu tür eleştirilerden olumsuz etkileniyorlar. Oynadığımız takımların başarısızlığı bizi üzüyor. Bu nedenle takımı yıpratan eleştirilerin son bulması en büyük arzumuz.

***

Rüştü: Çalışmasam başarı gelir miydi?

Fenerbahçe ve A Milli Takım'ın 'altın eldiven'i Rüştü alıyor sözü, Hakan Şükür'ün ardından... O da Hakan Şükür gibi eleştirilerden ve acımasızca yargılanmaktan yana bir hayli dertli... Tabiri caizse bir dokunup bir ah işitiyoruz. Sakat olduğu için Fenerbahçe'nin son lig maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen başarılı file bekçisi SABAH'a şu çarpıcı açıklamaları yaptı:
*
BENİM için yıllarca iki şey söylendi. İlki "İdman yapmayı sevmez." Bulunduğum seviyede kalmak kolay mı sanılıyor? Çalışma olmazsa başarı da olmaz. Bana bu iki kale veriliyorsa, benim çalışmıyor olmam imkansız. Aksine ben yalnız idmanlarda değil, 24 saat çalışır gibi yaşıyorum. Oynadığım seviye ve performansım çalışmıyor savını fazlasıyla çürütüyor. Bu nedenle yapılan eleştiri ve yorumlar da yersiz.

iNSANLARI KANDIRIYORLAR

* İKİNCİ eleştiri ise "Yan toplarda ve geriden paslarda zayıf" şeklinde... Bunları söyleyenler de yıllardır belli isimler... Suçlamaların aksine geriden attırdığım o kadar gol var ki. Dünya Kupası 3.'lük maçında Güney Kore'yi 3-2 yenerken 2 golün pasını ben verdim. Bunun gibi hem milli takımda hem de F.Bahçe'de geriden çok pasım gol oldu. İstatistiklere bakılsın, en çok yan top alan isimlerden biriyim. Dünyada 'yan top' diye bir şey konuşulmuyor ama bu ülkemizde var. Futbolseveri kandırıyorlar. Kamuoyuna bazı şeyler yanlış lanse ediliyor. Bana güvenenler merak etmesinler, ben vicdani hesaplaşmamı sürekli yapıp ona göre çalışıyorum.

2008'E MUTLAKA GİDECEĞİZ
Röportajımızın sonunda 2008 hedefini ve önümüzdeki Macaristan ve Moldova maçlarını Hakan ve Rüştü'ye soruyoruz: "Sizce ne olur bu maçlarda? "İlk 3 maç için Fatih hoca önümüze 3+6=9 puan şeklinde 2 etaplık bir strateji koydu. İlk etabı geçtik. Şimdi 6 puan alırsak iyi olur. Önümüzde yaklaşık 5 aylık resmi maçsız dönem olacak. 9 puana bize kredi doğar. Ama gerçekçi de olmak lazım. 4 hatta 3 puan bile hedefin sonu demek değildir. Değişik bir gruptayız ve herkes her şeyi yapabilir. Biz üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Önce Macaristan maçını düşünüyoruz. Önümüzdeki tek seçenek kazanmak. 2002'den sonra son iki büyük turnuvaya gidememek bizleri çok üzdü. 2008'de Türk futbolu olmalıdır. Olacaktırdır da."

RAŞİT ATEŞ - DENİZ DERİNSU


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Şimdi ne yapacaksın?
 'Gruptan çıkarız'
 İpini Ulusoy çekti
 Taraftar yine Allah'a kaldı!
 2009 UEFA finali Saracoğlu'nda
 En büyük kupa Efes'in
 Fatura Hatipoğlu'na
 Şahin: Serbestte neşter şart
 Hayırlı olsun
 'Alpella gelecek demek'
 Kupada 13 milyon dolar dağıtılacak
 Meram'dan Tofaş'a ders
 Günün içinden
ERGUN BABAHAN
Rıdvan Dilmen şart
Takımın kötü oynadığını Alex bile...
VEDAT BAYRAM
Altınsız şampiyonlar
Demek ki hızla değişen çağ, tüm...
Korsan: Havadan et parçacıkları yağar
Korsan: Havadan et parçacıkları yağar
Hava korsanı Hakan Ekinci'nin uçağı kaçırırken, pilota verdiği tehdit...
Çok okulda öğrenci terörü var
Çok okulda öğrenci terörü var
Haydarpaşa Lisesi öğrencilerinin öğretmenlerine uyguladığı terörün...
Aksesuvar yeter!
Aksesuvar yeter!
Fransa'da düzenlenen Paris Moda Haftası çerçevesinde Marithe Francois...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu