kapat
   
05 Ekim 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kuşadası Anadolu Meslek Lisesi... (Papa Ozzy): Dinci dedikleri din öğretmenlerini bekleyen öğrencilerden biri tahtanın önünde ve Papa kılığında. İçeri giren bıyıklı din öğretmeni şaşkınlığını atar atmaz Papa kılığındaki öğrencinin saçma sapan kıyafetini üzerinden atmaya çalışıyor. O sırada öğrenci Im coming from Vatikan gibi İngilizce cümleler kurmaya çalışıyor. Kutsama hareketleri yapıyor.
Çok okulda öğrenci terörü var
SABAH'ın haberi üzerine 5 dakikada soruşturma
Öğrenciler 'şaka yaptık' dedi

Öğrenci terörü çok okulda var

Haydarpaşa Lisesi'ndeki 'öğretmene öğrenci terörü' şok yarattı. Daha birçok lisede benzer görüntüler ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜLER SİLİNDİ
Kuşadası, İstanbul ve Kütahya'daki bazı okullarda da öğretmenleri aşağılayan görüntülerin internete verildiği belirlendi. Haydarpaşa'daki utanç görüntüleri ise dün silindi.

SORUŞTURMA AÇILDI
SABAH'ta yer alan haber üzerine dün İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer soruşturma başlattı. Görevlendirilen iki müfettiş, olaya karışan 4 öğrencinin ifadesini aldı. Bazı öğrenciler özür yürüyüşü planlıyor.


Çok okulda öğrenci terörü var

Haydarpaşa Lisesi öğrencilerinin öğretmenlerine uyguladığı terörün görüntüleri büyük yankı yarattı. İngilizce öğretmenine sınırları zorlayan hareketlerin görüntüleri haberin yayınlanmasından sonra silindi. Ancak Türkiye'nin diğer liselerinde de benzer görüntülerin yaşandığı ortaya çıktı.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü! Eğitim-İş sendikasının genel merkezinin açıkladığına göre ise en az ücret alan öğretmenler Türkler. Ayrıca çığrından çıkmış sınıf görüntülerini internet sitelerinde yayınlamak üzere gönderen öğrenciler, artık öğretmen korkusunun tarih olduğunun kanıtı gibi. Haydarpaşa Lisesi'nden bir grup öğrencinin, ders içinde okulun, öğretmenin otorite ve saygınlığını yerle bir ettiği görüntülerin gazetemizde yer almasının ardından pek çok veli gazetemizi arayarak, ders için okula gönderdikleri çocuklarının sınıf içindeki durumlarını görüp şok geçirdiklerini belirtti. Arayan bir kısım veli ise benzer görüntülerin başka okullarda okuyan kendi çocuklarının elinde de olduğunu bildirdi, okullarda disiplinin, ahlakınKabataş Erkek Lisesi... 3 Fen/A: (Delil diil hatıra) 1 Eylül 2006ta siteye gönderilmiş görüntülerde dersinde kaydedildiğini fark eden Gülayşe öğretmen gevşek bir sesle sesleniyor: - Oğlum onları aleyhimizde delil olarak kullanma. - Kullanmam hocam bunlar delil diil anı, anı... ve eğitimin çivisinin çıkmasına daha fazla göz yumulmayıp yetkililerin bir an önce önlem almasını istedi. Gazeteyi arayan okuyucular arasında öğretmen olanlar da vardı. Öğretmen olan kesim lise öğrencilerine söz geçirmenin artık eskiye oranla çok daha güçleştiğini, öğretmenden kaynaklanan en ufak bir olumsuzlukta öğrenci ve aileler tarafından korkunç bir eleştiri bombardımanına tutulup işini kaybetme tehdidiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

SİTEDEKİ GÖRÜNTÜLER SİLİNMİŞ
Bu arada "youtube.com" isimli sitedeki görüntüler üzerine gözler MEB'e çevrildi. Okullarda halen geçerli olan disiplin yönetmeliğinin çağın gerçekleri ve teknolojik gelişmelerin çok dışında kaldığı, cep telefonuyla sınıfa giren her öğrencinin istediğiKuşadası Anadolu Meslek Lisesi (Hoca karşılama): Video görüntülerinde dersliğe giren öğretmene sınıfın son sırasından bir çocuk gerinerek hızla koşarak hocanın bacaklarına dalıyor. Bütün sınıf ayakta, sıraların üzerinde hep birlikte tempo tutuyor.çirkin ortamı yaratıp, olanları kayıt etmesinin son derece sıradan hale geldiği öne sürüldü. Bu arada aynı sitedeki başka liselere ait görüntüler de Haydarpaşa Lisesi'nde olup bitenlerden çok da aşağı kalır yanı olmadığını gözler önüne seriyor. "youtube. com" dünyanın dört bir yanından isteyenin istediği video görüntüsünü yollayabildiği bir site, ancak bu görüntüler indirilip bir başkasına gönderilemiyor ve görüntüyü gönderen dışında kimse tarafından silinemiyor. Bu durumda SABAH'ın haberinin ardından öğretmene mezalim uygulayan öğrencilerin paniğe kapılıp kayıtları geri çektikleri ortada. Çünkü youtube'daki Vedat Varol görüntüleri günün ilk saatlerinin ardından artık izlenemiyor.

Şebnem AKSON


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Korsan: Havadan et parçacıkları yağar
 Salatalık boyutunun özgürlükle ilgisi ne?
 33 bin aday sistem kurbanı
 Milletvekili sekreteri belediye başkan yardımcılığına atandı
 Avrupa Konseyi Kürt raporunu kabul etti
 Çiçek, konuğuna pijama esprisi yaptı
 Matsakis krizi aşılamayınca ziyaret ertelendi
YILMAZ ÖZDİL
Celal Pir, İçişleri Bakanı olsun...
Bir uçağın,...
ERGUN BABAHAN
Amerika'nın sinyali AB ve demokrasik
Komutanların art...
MEHMET BARLAS
AB'den kopmak en büyük tehdit değil mi?
Demokrasi, çok...
UMUR TALU
İzmir'in kurtuluşu!
Profesör Doktor İzge Günal'...
FATİH ALTAYLI
Aşırılıkları tanımlamak
Başbakan Erdoğan'ın "irtica"...
ERDAL ŞAFAK
Bürokrasi ve rüşvet
Üniversitelerin yeni...
'Kimse bizi tehdit edip kaçamaz'
Rusya, Gürcistan'la krizin büyüyeceği sinyali verdi. Devlet Başkanı...
Yaptığını duyunca midem bulandı
Gay karşıtı ABD Başkanı, genç bir erkeği taciz ettiği ortaya çıkan...
TK 2008 kalkışa hazır
TK 2008 kalkışa hazır
Milli Takım'ın atanı Hakan ve tutanı Rüştü SABAH'a konuştu: "Son iki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu