kapat
   
12 Kasım 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeni kalbiyle 'Can'ı ilk kez kollarına aldı
Oğlunu doyasıya öptü
Kendisi bağışladı

Yeni kalbiyle
Can'a kavuştu


Doğumda kalp yetmezliği yaşayan anne aylarca yoğun bakımda kaldı. 20 gün önce kalp nakli yapıldı ve 10 aylık oğlu Can'ı dün ilk kez kucakladı.

Nurcan Reçber'in genç kalbi doğuma dayanmadı. 20 yaşındaki anne doğum sonrası hemen yoğun bakıma alındı. Ümit Can adı verilen bebeğini aylarca hiç göremedi. Reçber'in hayata dönmesi için yeni bir kalp arandı.

Genç ölüm hayat verdi
Hasta kalbi durmak üzere olan Nurcan Reçber'e, Ramazan Bayramı'nda kazada ölen 16 yaşındaki Türker Şanlı'nın kalbi nakledildi. Ameliyattan 20 gün sonra yoğun bakımdan çıkan genç anne, oğlu Can'ı dün ilk kez gördü.

Oğlum, Can'da yaşayacak
Trafik kurbanı Türker Şanlı'nın acılı annesi Hülya Şanlı, oğlunun dört kişiye birden hayat verdiğini belirterek şöyle dedi: Oğlum iyilik meleğiydi. Her zaman birilerine yardımcı olmak isterdi. Ben Türker'imi kaybettim ama bir bebek annesini kazandı.

İlk kucak ilk bakış
Sevinçten gözyaşlarını tutamayan anne Nurcan Reçber, oğlu Ümit Can'ı yeni kalbiyle doya doya sevdi. Genç anne, "Yoğun bakımda oğluma kavuşma ümidiyle hayata tutundum" dedi.


Yeni kalbiyle 'Can'ı ilk kez kollarına aldı

Doğum yaparken kalbi hasar gören Nurcan Reçber, kazada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Türker Şanlı’nın kalbiyle yaşama döndü. Genç kadın 10 ay sonra, Ümit Can adını verdiği bebeğini ilk kez kucağına aldı.

Bayramda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Türker Şanlı'nın kalbiyle ikinci hayatına kavuşan genç anne, on aylık minik oğlunu dün ilk kez kucakladı. Sevinçten göz yaşlarını tutamayan anne Nurcan Reçber, Ümit Can adını verdiği oğlunu yeni kalbiyle doya doya sevdi. Nurcan Reçber 19 yaşında evlenmişti. Genç çift hemen çocukları olsun istediler. Hamilelik haberi ikisini de mutlu etti. Doğuma kadar her şey normaldi ancak doğum sırasında aniden kalp yetmezliği gelişti. Henüz 20 yaşındaki annenin kalbi doğuma dayanamamıştı. Minik oğlu sağlıklıydı ama talihsiz anne çocuğunu kucağına alamadan hemen yoğun bakıma alındı. Ender görünen bu rahatsızlık nedeniyle kalp nakli gerekiyordu. Doğum Nurcan Reçber'in kalbine hasar vermişti. Minik oğlunu yoğun bakımda her türlü enfeksiyondan uzak yaşaması gerektiği için hiç göremedi. Ancak bir gün onu tekrar kucağına almayı ümit ettiği için adının Ümit Can olmasını istedi. Kalp beklerken aylar geçti arife günü artık komaya girmişti.

YAŞAM
VE ÖLÜM
Koşuyolu Cerrahi Merkezi yoğun bakımında genç annenin yorgun kalbi kötüleşirken o saatlerde İstanbul'un bir başka köşesinde Ataköy sahil yolunda talihsiz bir kaza meydana geldi. Ehliyetsiz arkadaşının kullandığı otomobille geçirdiği kazanın ardından 16 yaşındaki Türker Şanlı arabanın camından fırladı. Genç Şanlı hemen kaldırıldığı Memorial Hospital'da yoğun bakıma alındı. Ancak yapılan tüm müdahaleye karşılık Şanlı, tedaviye yanıt vermedi. 30 saatlik yoğun bakım süresinin ardından doktorlar aileye beyin ölümünün gerçekleştiğini açıklayıp organ bağışında bulunarak başkalarının hayatını kurtarmayı önerdiler. Ailesinin organlarını bağışladığı Türker Şanlı genç ölümün ardından tam 4 kişinin hayatını kurtardı. Böbreklerinden biri Sündüz Çalışır'a, diğeri Hüseyin Gül'e nakledildi. Karaciğeri Hamdi Öztürk Ertuğrul'a takıldı. Operasyonu dünyaca ünlü cerrah Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Memorial Hastanesi'nde gerçekleştirdi.

DOKULAR UYDU
Türker'in kalbi için uygun bir aday aranmaya başlandı. O sırada komada olan ve minik oğlunun sevgisiyle hayata tutunmaya çalışan 20 yaşındaki Nurcan Reçber listede ilk aday görünüyordu. Doku uyumu olduğu belirlendi. Doktorlar hemen harekete geçtiler. Koşuyolu Kalp Cerrahi Merkezi'nde kalp nakli ekibi gece yarısı toplandı. Klinik Şefi Doç. Dr. Kaan Kırali minik annenin yeni kalbine ve bir yandan da oğluna kavuşabilmesi için nakli başlattı. Tüm hastane kendi yaşam mücadelesi verirken oğlu için göz yaşı döken bu annenin sağlığına kavuşması için dua etti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ecevit'i halk uğurladı
 Atatürk'ün çocukları
 Polis 'Eşiniz öldü' diyemedi
 İngiltere, Türkiye'ye tatile gidenleri teröre karşı uyardı
 Hıristiyan turistlere 'hızlandırılmış İslam dersi'
 65 yaşında tacizden tutuklandı
 Fiskobirlik'in deposu yandı, zarar büyük
 Antalya için Rusça yayın talebi
YILMAZ ÖZDİL
Böyle başa böyle tarak
En büyük hayali...
Köykent...
ERGUN BABAHAN
Batı'nın son vahşisi
Batı'da iktidar sahiplerinin en son...
MEHMET BARLAS
Buluşları, yaşamı kolaylaştıran Türkler...
Otomobil...
FATİH ALTAYLI
Özgürleşen ülke böyle mi olur!
Geçen hafta bir...
UMUR TALU
Benzetmek gibi olmasın!
Muhafazakâr hükümet 2.5 milyar...
ERDAL ŞAFAK
Parti içi demokrasi
AK Parti "Üzüm üzüme...
'Sözümüzü tutmadık'
Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borell AB'nin Kıbrıs Türklerine...
'Örtülü durdurma formülü masada'
AB Dönem Başkanı Finlandiya aralık zirvesinde masaya Kıbrıs sorunu...
Fenerbahçe maçına çıkacak 11 Beşiktaşlı aranıyor
Fenerbahçe maçına çıkacak 11 Beşiktaşlı aranıyor
Kalecisi 32 metreden kafa golü yiyen, bir gol pozisyonu bile...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu