kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
SMS:
4122-RG MESAJ
 

MTV'yi rahat bıraksak?

Allahımıza binlerce şükür; sonunda MTV, koluna bir de Türkiye bandı taktı. MTV son iki yıla kadar hayatımın önemli parçalarından biri idi. Evime uydu anteni almam da, Digiturk bağlatmam da hep MTV yüzünden olmuştur. (Tabii bugünlerde yayın platformunda MTV yer almayan Digiturk'ün konu ile ilgili adımını heyecanla bekliyorum.) Türk pop müziği, çatlamasını müteakip gözünü yurtdışına dikti. Albüm satışı 250 bini geçen her güzide popçunun en sevdiği demeç "Artık dünyaya açılmaya karar verdik, albümlerimin Alaska'nın tundra ormanlarında bile yankılanmasını istiyorum" şeklinde olanı idi. Remiksler, İngilizce versiyonlar yapılıyor ama bir türlü Edirne'nin öte yanına geçilemiyordu. Ardından "Klibimi MTV'de yayınlatmak istiyorum" demeçleri geldi. Tam bu arada MTV'nin 'World Chart Express' programı yetişti imdada. Litvanya, Macaristan, Polonya gibi ülkelerin de yer aldığı ve her ülkenin kendi 5 şarkılık listesinin çalındığı program, ülkemizde "Klibim MTV'de yayınlandı" anonsuna dönüştürüldü.

Sözde ölümsüz seviye

Tabii bir klibin sık yayın formatına alınması hepimizin dileği idi ancak buna sadece Tarkan ile yaklaşabildik ki; her şeyi ile MTV formatına göre hazırlanmış olan İngilizce şarkıları ve klipleri bile Tarkan'ı bu 'sözde ölümsüz' seviyeye getiremedi. Hele şimdilerde MTV yayın anlayışını öyle bir değiştirdi ki; gerçekten 25 yaş üzeri müzikseverler için izlemesi zor bir kanala dönüştü. MTV artık 'Boyband'ler ve Britney Spears benzerleri' ile öylesine dolmuş durumda ki, Amerika'lı müzisyenler bile bundan şikayetçi. Hatta Amerika'nın önde gelen gruplarından Blues Travelers bile bunu protesto etmek için 'Runaround' isimli şarkılarının klibinde şarkıyı boyband kılıklı beş genç çocuğa söyletti. Yani durum onlar için de tatsız. Ama şimdi Sezen Aksu-Ajda Pekkan'ın şarkı ve kliplerinin MTV tarafından yayınlanılabilir bulunmaması niye bu kadar kafaya takılıyor ki? Zaten canımız onları dinlemek isteyince Kral TV, Powertürk gibi bir çok kanalı açmak mümkün.

RTÜK'ten erotik rapor

Bunları yayınlamak istemeyen ve gerekçesini de (evet kabul etmemiz lazım, kızlarımız artık 30'yaşın biraz üzerindeler ve üstelik kanal, açıklamasını sonradan yaş ile ilgili değil diye düzeltti) dürüstçe söyleyen insanlara neden Müslüman mahallesinde salyangoz muamelesi yapıyoruz ki? Niye hala tabularımız var ki bu konularda? Neden, MTV Türkiye'nin de lokal starlarımızı baş tacı yapıp, onaylaması bu kadar önemli? Onlar yayınlamayınca değerleri mi azalacak? Neden hala "Amanın Sezen üç buçuk yaş daha genç görünüyor, bakın bu mucizenin sırrı" diye Hürriyet'te yazı dizisi yapılıyor? Ve Sezen de, Ajda'da dışarıdan bakınca ilk anda anlaşılmayan bir "Yaşlanmayın, yaşlı görünmeyin yoksa bu tetiği çekeriz" kampanyasına maruz bırakılıyor. Neden İlhan Şeşen bembeyaz sakalları ile klip çekerken, Sezen ve Ajda genç kalmak zorunda? Neden onlar bir de MTV yıldızı da olmak durumunda? Bırakın artık birileri kendi prensiplerine göre hareket etsin de gerçekten bestesi, sözü, klibi, kaydı ile kulak dolduran işler yapılsın. Birilerinin de kriteri MTV'de yayınlanacak kıvamda iş yapmak olsun. Bunu ciddiye almayanlar için zaten klipleri para zoruyla yayınlatma şansı bile var. Ancak MTV'yi asıl bekleyen sorun bence RTÜK'tür. Geçen hafta RTÜK Number One'daki bir klibi yayından kaldırdı. Gerekçeli raporu ise en az klip kadar erotikti. Yarı çıplak kadınların, bağlı erkeklere nasıl psikolojik baskı yaptığını filan anlatıyordu raporda. İlginçti. Madonna RTÜK'le tanışınca neler olacak, isterseniz bekleyip o anın keyfini çıkaralım!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kaçıın, İstanbul'a obezciler geliyor!   / 16-11-2006
 Kulağıma pıhtı indi   / 14-11-2006
 Adını aldığım kadının aşkı...   / 09-11-2006
 Amerikan beleşçisi: YouTube   / 07-11-2006
 Drakula'yı unutun 'Eve Dönüş' korkunç   / 02-11-2006
 Aaa, Cem Yılmaz kızmış!   / 31-10-2006
 Dinçöz, Tanrıyar'la evlenecek mi?   / 26-10-2006
 Her Şey Çok Güzel Olacak-2   / 24-10-2006
 Enginar Şehitleri Anıtı   / 19-10-2006
 Shakespeare Bilginer'den daha cesur!   / 17-10-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
MTV'yi rahat bıraksak?
Allahımıza binlerce şükür;...
ÖZAY ŞENDİR
Eski aşkları aşağılama hastalığı
Şimdiki zamanda aşkını...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Giden mi haklı kalan mı?
Yıllar önce Hülya Avşar bir...
SEDA KAYA GÜLER
Caner'in derdi kırılan egosunu tamir etmek
Ey 'Caner ve...
AYŞE TÜTER
Fırında lorlu domates
Domateslerin üzerini keskin bir...
'Beyaz et kırmızıdan kıymetlidir' lafı boş!
'Beyaz et kırmızıdan kıymetlidir' lafı boş!
Klasik diyetlerin kurallarını rafa kaldıran Taş Devri diyetinde...
Sebzeyi ve meyveyi mevsiminde yiyin
Sebzeyi ve meyveyi mevsiminde yiyin
Yazlık sebze ve meyvelerin, kış aylarında yüzde 70 kanserojen...
Luxury konferansını Vakko organize edecek
Luxury konferansını Vakko organize edecek
180 ülkede yayın yapan, dünyanın en çok okunan gazetelerinden...
İlk kutlama evde
İlk kutlama evde
Geçen gece, Etiler Şamdan'da yaşanan kavganın baş kahramanı olmasıyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.