kapat
   
06 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: "Derin devleti siz bitirseydiniz"
Baykal: Aczini kabul ettiremezsin
Aksu:Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak

Erdoğan: "Derin devleti siz bitirseydiniz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İktidar değil misin Derin Devleti bitir" diyen muhalefete sert tepki göstererek, "Bize bu işi çöz diyenlere kusura bakmasınlar. Kolaysa siz çözseydiniz.Bunları hep siz konuştunuz. Gerillalar deniz, kont gerilla dediniz. Biz şu anda çomağı soktuk onun için rahatsız olanların sesidir. Bunlar rahatsız oldular. Daha önce hep Bunların neticesini alıyoruz. Devletin kurumlarına en büyük zararı bu tür yanlışlar içinde olanlar vermiştir. Bunlar bizim değil, sizin döneminizde ki kadrolaşmaların sonucudur" dedi.

Meclis'te partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, laiklikten milliyetçiliğe, Derin Devletten kadrolaşma iddialarına kadar muhalefetin eleştirilerine cevap verdi.

LAİKLİK
BİRLEŞTİRİCİDİR

Başbakan Erdoğan, laikliği gelecek kuşaklara taşımak için, laikliği gündelik tartışmalardan uzak tutmaya çalıştıklarını belirterek, " Hükümet olarak bu sorumluluk şuuruyla milletimizi ve demokrasimizi daha da güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Laiklik ayrıştırıcı değil birleştiricidir. Laikliği gündelik siyasi tartışmaların üstünde tutmalıyız. Partimizin kuruluşunda ifade ettiğimiz gibi 1982 Anayasası'nda laiklik tanımını benimsemiş ve partimizin programına koymuşuz" diye konuştu.

Demokrasi ve laiklik kadar önemli olan bir diğer kavramın ise hukuk devleti olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Cumhuriyeti de demokrasiyi de laikliği de yaşatmanın ve korumanın yolu hukuk devleti anlayışını koruyabilmektir. Hukuk demokratik sisteminde ana taşıyıcısıdır.

HUKUK DEVLETİ AYRI ŞEY

Hukuk devleti ayrı şey, kanun devleti ayrı şeydir. Biz her şeyden önce ülkemizi bir hukuk devleti olarak görmek suretiyle ulusalların hukukunu korumak bilincine kavuşturmak noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aslı olan budur. Bu anlayış milleti devlete göre öncelleyen bir anlayıştır. Diğer anlaşış ise devleti millete göre öncelliyor. Çıkışımızdaki temel felsefeyi 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışı üzerine bina ettik" şeklinde ifade etti.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER

Erdoğan faili meçhul cinayetlerinin AKP iktidarı döneminde aydınlandığını söyleyerek, "Türkiye, AKP iktidarı ile birlikte faili meçhullerle anılan olayların faillerini kısa sürede yakalamada aktif mücadele göstermiştir. Eğer kendilerini kanunlardan azade, hukuktan bağımsız görenler hukuk kurallarına karşı imtiyaz ve kayırma bekleyenler varsa büyük yanılgı içerisindeler. Kayıt dışı yönetim, ekonomi ve güvenlik olamaz. Hukukun üstünlüğünün zedelenmesine müsaade etmedik" dedi.

"Birileri kalkıp bu ülkeyi ve vatanı kurtarmak adına Hukuku ayaklar altına alıyorsa orada masum ve göz ardı edilecek bir durumdan söz edilemez" diyen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; "Hiç bir gerekçe hukuku çiğnemeyi masum gösteremez. Birileri çıkıp diyor ki; bunları söyleyen milliyetçiliği ve devleti töhmet altında bırakıyor. Burada çok yanılıyorsunuz. Milletimizi bilerek yanıltıyorsunuz çetelerin istediği gibi kurumlarımızı karşı karşıya getiriyorsunuz Kimse bunlara tenezzül etmesin. Bilsinler ki bizim iktidarımızda bunlara yer yoktur."

KADROLAŞMA BİZİM DEĞİL, SİZLERİN DÖNEMİNDE YAPILDI

Erdoğan, "Derin devleti bitir, iktidarsın" eleştirilerine ise "Derin Devlet olgusundan ne anladığımızı çok net söyledim. Derin devlet kurumlar içerisinde kendi anlayışları ve kendi kutsalları adına yetkilerini aşarak oluşan çetelerdir Bu tür çeteleşmeler dünyanın başka ülkelerinde de var. Bize bu işi çöz diyenlere kusura bakmasınlar. Kolaysa siz çözseydiniz.Bunları hep siz konuştunuz. Gerillalar deniz, kont gerilla dediniz. Biz şu anda çomağı soktuk onun için rahatsız olanların sesidir. Bunlar rahatsız oldular. Devletin kurumlarına en büyük zararı bu tür yanlışlar içinde olanlar vermiştir. 'Bunlar sizin döneminizdeki kadrolaşmaların sonucudur' diyenlere insaf diyorum.

İnsaf edin biz KPS ile alıyoruz. Bu imtihanda seçme hakkı var mı. Eğer kadrolaşma varsa bunları sizlerin hükümetleri döneminde yapıldı. Türkiye'de tarih AKP ile başladı. Türkiye'nin bizden önce bir tarihi yoktu. Politik bir kadrolaşma yaşandıysa bu bal gibi sizin eseriniz. Ülkemizde yaşanan bir çok sıkıntıların arkasında neler olduğunu yakın zamanda açıklayacağım. Ülkemizin sıkıntılarının arkasında neler olduğunu vakti saati gelince açıklayacağım. Konuşacak çok şeyimiz var" diye konuştu.(ANKA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sağda kavga büyüyor
 ANAP-DYP ittifakı söz konusu değil
 Ağar: Türkiyenin en son toprak kaybettiği yer Kerkük ve...
 Vatandaş hizmetleri çok iyi biliyor
 Petrol Kanunu'na kısmi iade
 Tokat Valisi kaza yaptı
 "Bir ampül de sen patlat" oyunu
 Sezer'den Arınç'a taş
 ABD'de 'Başbakan' gibi karşıladılar!..
 301. maddeye ürkek ayar
 Şener: Hükümetimize gelmiş bir öneri yok
 Müşerref, Sezer'in konuğu
 Wilson, Bahçeli'ye milliyetçiliği sordu
 Yayla'yı savundu
 Çalışkan'ın şok sözleri
MAHMUT ÖVÜR
Anavatan'da 'Yılmaz gölgesi'
Gündem, kuşkusuz Türkiye'yi...
MUHARREM SARIKAYA
Yine 'tahkir ve tezyif..."
Türk Ceza Kanunu'nun (TCK)...
YAVUZ DONAT
Ne yapacağız?
Gazetede dostlarla kaynatıyorduk... Eski...
Deli mi dâhi mi?
Bahçelievler Yurdu'nda kalan A.Y.'nin, yurtta kızların tecavüze...
68 telefon, 40 webcam
Rafet El Roman, çocuklarını göremediğini iddia eden eski eşini...
İstihbarat müdürü görevinden alındı
İstihbarat müdürü görevinden alındı
Hrant Dink cinayetiyle ilgili Trabzon'dan gelen ihbar konusunda...
En büyük utanç
En büyük utanç
O.A.'nın ailesi hem rahibin annesinin, hem de İtalya Katolik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu