kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Elvan Demirkan @ SABAH
 

Aşk mı yoksa kontrol hırsı mı?

Bu hafta Amerika'da en çok konuşulan olayı duymuşsunuzdur... Havaalanı otoparkında, bir kadının başka bir kadına biber gazı spreyi sıkarak şiddet girişiminde bulunduğu ihbar ediliyor. Orlando polisi de ihbar üzerine olay yerine gidiyor. Tanınmamak için taktığı peruğu çöpe atarken faili yakalıyorlar. Polis ekibi, gözaltına aldıkları kadına kimliğini soruyor ve kadının cevabı "Astronotum" oluyor. Polisler, çatlağın tekine denk geldiklerini düşünüyor. Ancak kadının; geçtiğimiz temmuz ayında Uluslararası Uzay İstasyonu'na sefere giden Discovery uzay mekiğinin mürettebattında yer alan, ünlü astranot Lisa Nowak olduğu ortaya çıkıyor. Ve tabii ki Amerika birbirine giriyor. Sonra işin kokusu ortaya çıkıyor. Olay, tipik bir aşk üçgeni krizi! Evli ancak birkaç hafta önce kocasından ayrılmış, üç çocuk annesi olan astronot Nowak'ın aşık olduğu erkek astronot William Oefelein, NASA görevlisi Colleen Shipman isimli kadınla da ilişkiye girmiş. Bunu öğrenen ve kıskançlık krizine giren astronot Nowak; kendisine rakip olduğunu düşündüğü kadınla kendi ifadesiyle 'yüzleşmek', savcıya göre ise 'öldürmek' için Teksas'tan Florida'ya kadar 900 mil olan yolu araba sürerek 12 saatte katetmiş.

KISKANÇLIĞIN ŞİDDETİ!
Kadının kıskançlık krizi öyle bir duruma gelmiş ki; yolda tuvalet sebebi ile durup vakit kaybetmemek için altına çocuk bezi bağlamış! (Astronotların; giysilerini giyip, çıkartmanın zorluğu dolayısıyla uçuş sırasında zaten böyle bir alışkanlıkları varmış). Nowak; Orlando Havaalanı'na geldiğinde bir peruk takıp, trençkot giymiş ve aşık olduğu erkeği elinden alacağını düşündüğü Colleen Shipman'ı otoparktaki arabasına kadar takip etmiş. Takip edildiğini anlayan genç NASA görevlisi Colleen de aceleyle arabasına girip, kapılarını kilitlemiş. Ancak dışarıda ağlayan kadının ne söylediğini anlamak için camını hafifçe araladığında, astronot Nowak biber gazı spreyini kadının yüzüne sıkıvermiş! Colleeen Shipman, arabada olduğu için gaza basıp, kaçmayı becermiş. Üç çocuk annesi olan Lisa Nowak yakalandığında, çantasından çekiç, bıçak, plastik boru ve havalı tabanca çıktığı için cinayete teşebbüs suçundan yargılanacak. Astronotların akıllı insanlar olduğunu düşünürsünüz öyle değil mi? Ancak iş romantik ilişkilere gelince onların bile aklı yetmiyor anlaşılan! Şaka bir yana; aslında kıskançlık krizine esir olunduğunda, bir insanın sahip olduğu her şeyi görmezden gelerek davranışlarının kontrolden çıktığını ya kendiniz yaşamışsınızdır veya bir yakınınızda şahit olmuşsunuzdur. O hırs ve öç alma duygusu içinize bir girdi mi, çocuklarınız dahil en yakınlarınıza bile duvar örersiniz.

AŞK ZEKA DİNLEMİYOR

Daha geçen haftaki yazımda, romantizmin aslında bağımlılık yapan haplardan farksız olduğunu ve kendini bir başkası ile tamamlama ihtiyacından kaynaklandığını yazmıştım. O aşk duygusuna sahip olmak ve karşısındakinin bağımlılığından emin olmak için maalesef en akla gelmeyecek yolları deneyenler var; ne kadar akıllı olurlarsa olsunlar! Psikologlara göre kıskançlık; güç ve kontrol duygusunun elden gitmesi korkusunun kılıfı. Larry King Live'da yukarıdaki üzücü olay tartışılırken, aya ikinci ayak basan astranot Buzz Aldrin de konuklardan biriydi. Aldrin; aslında NASA'da çalışan astronotlar arasında uzaya gidecek mekiğin mürettebatında olmak için büyük çekişmeler yaşandığını anlatıyordu. Astronotların, yapı olarak çok rekabetçi insanlar olduklarını ve birbirlerini pek desteklemediklerini söylüyordu. Yoğun kontrol güdüsü ile yaşayan insanlar, iş yaşantılarında başarılı oluyorlar ama zekalarını maalesef tek bir yerde, sadece iş yerlerinde kullanıyorlar. Yani iş yaşantısındaki kuvvetleri, özel hayatlarındaki zayıflıkları haline geliyor. Çünkü bu tip insanlar, özgüvenlerini başkalarını kontrol edebilme ihtiyacı üzerine kuruyorlar. O kontrol hırsının sonu da bazen çok trajik olabiliyor.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Romantik ilişki ile spiritüel ilişkinin farkı   / 03-02-2007
 Hem çocuk hem kariyer yapılır mı?   / 27-01-2007
 Sağlıklı seks ve kilo için bilmediklerimiz   / 20-01-2007
 Sağlam ilişkilerin anahtarı: Empati   / 13-01-2007
 Enerjinizi doğru kullanıyor musunuz?   / 06-01-2007
 Yeni yıl kararlarını uygulayan var mı?   / 30-12-2006
 Hayatın sorumluluğu kendi elinizde mi?   / 23-12-2006
 Keşke sendromu   / 16-12-2006
 Tuna Kiremitçi gerçeği!   / 09-12-2006
 Erken akıllan, geç yaşlan   / 02-12-2006
ELVAN DEMİRKAN
Aşk mı yoksa kontrol hırsı mı?
Bu hafta Amerika'da en...
Ne para ne de kıyafet seksten vazgeçiremez
Ne para ne de kıyafet seksten vazgeçiremez
Moda ve sahne dünyasının ünlüleri "Sekssiz bir hayata hayır" dedi:...
Doktoru izin verirse Surinam'a gidecek!
Doktoru izin verirse Surinam'a gidecek!
Geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçirerek, kalça kemiği kırılan ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.