kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sesimden ve sahnemden taviz vermem
Sesimden ve sahnemden taviz vermem
Ben aşkın ta kendisiyim!

Sesimden ve sahnemden taviz vermem

Her perşembe STNBL'daki programı ile büyük beğeni toplayan Betül Demir: Eğer Türkbükü'nde bikini ya da tangayla poz verseydim daha çok insan tarafından tanınırdım!.

Yedi ay önce çıkardığı 'Ayrılığın El Kitabı' albümünün ardından, internette 4 bine yakın fanı oldu Betül Demir'in. Kısa süre önce STNBL'da haftada bir program yapmaya başladı ve sanat camiasından 'olur' aldı. 17 yaşından beri sahnelerden inmeyen Demir, işine o kadar aşık ve sesine o kadar güveniyor ki; "Bu piyasada benim şarkılarımı okuyacak nadir şarkıcı var" diyecek kadar iddialı...

* Albüm kapağında gördüğüm kadından çok daha farklı biri duruyor karşımda... Beni gören herkes, o fotoğraflardan çok daha güzel olduğumu söylüyor. Zeynel Abidin Ağgül çekememiş! Sen beni bir de sahnede gör. Duruşum, bakışım her şeyim çok farklıdır. Sahnede bambaşka bir insan olurum. Ben hayatımda iki şey için mütevazı davranmam.

* Nedir onlar? Birincisi sesim, ikincisi sahnem. 17 yaşından beri sahnedeyim. Son iki seneye kadar haftanın yedi günü sahnedeydim. Çok iyi yerlerde sahne aldım. Amerika'da bile şarkı söyleme fırsatım oldu. O yüzden kesinlikle mütevazı davranmam.

BENCE İNSANLARI KANDIRIYORLAR

* 'Albümümde okuduğum parçaları kimse seslendiremez!' diyorsunuz... Neden? Seslendirebilmesi için iyi sesler olması gerekiyor, biraz vokal aralığı geniş şarkılar. İyi bir ses olursa söyler ama değilse söyleyemez. Herkes 'şarkıcıyım' diye çıkıyor meydana, bu beni çok üzüyor. Bu ülkede bazı şeylere kırılıyor insan ister istemez. Çünkü sadece albüm sanatçıları var ve bunlar çok daha ön planda. Her gün bir magazin programında yer alıyorlar ve senden bir adım önde oluyorlar. Canlı şarkı söyleyemiyorlar, arkadaki vokalistleri söylüyor ve insanları kandırıyorlar bence. Ben kimseye laf atmıyorum, boş işlerle uğraşmıyorum, bin kere evlenip bin kere boşanmıyorum. Benim çok güzel bir sesim, çok iyi bir albümüm ve çok iyi yeteneğim var. Ben bunların arkasında duruyorum.

* Sezen Aksu hakkınızda çok olumlu şeyler söylüyormuş... İlk sahneye çıktığım gün 'Haydi Gel Benimle Ol'u söylüyordum. Tam 'uzanıp yüreğimin...' kısmını söylerken gözlerimi kapattım, konsantre olacağım ya; henüz 17 yaşındayım, gözümü açtığımda Sezen Aksu karşımdaydı. Rüyaydı benim için. Düşünsenize çok büyük hayranlık duyduğun, ha kikaten etkilendiğin biri o an karşınızda duruyor. Sonra tüm programa birlikte devam ettik. Süperdi! Büyüklerimden zaten çok onore edici sözler duyuyorum.

* Peki ya sokaktaki tepki? Tanıyorlar mı artık sizi? "Yaz Geliyor'u söyleyen kız" diyorlar bana. (Gülüyor) O kadar çok insan çıkıyor ki piyasaya. Aslında insanlara hak vermek lazım. Çok zor hayat. Bir de beni ezberlemeleri çok zor, nasıl ezberleyebilirler ki? Türkbükü'nde bikinili ya da tangalı pozlar verseydim şu an tüm Türkiye beni tanıyor olurdu.

* Bikini giymez misiniz? Giyerim fakat dikkat ederim. Ben yazın Türkbükü'nde yaşayan biriyim ama sırf rahat olayım diye, Torba diye hiç bilmediğim bir yerde tatil yapıyorum. Ve orada da zaten güneşlenirken magazinden bir arkadaş beni çekti ve ona 'Rica ediyorum senden, yapma bana bunu. Ben zaten öyle birşey yapmak isteseydim orada olurdum' dedim ve arkadaş da saygı gösterdi bana. Yani olay, o değil! Önemli olan insanların kalbine saygıyla oturmak. Beni zaten bilen biliyor. Üniversite gençliği bilhassa çok seviyor beni.

* İnternet aleminde de hayranlarınız sizi hiç yanlız bırakmıyor. 4 bine yakın üyeniz var... Evet. 5 ay gibi kısa bir sürede oldu bunlar. Beni hiç yalnız bırakmıyorlar. Hangi programa gitsem, arıyorlar. Ben onlara 'Canlarım' diyorum zaten. Ne zaman bir şeye sinirlerim bozulsa, siteme girip yazdıklarını okuyorum. Ben onlarla, onlar da benimle çok ilgileniyor.

ZEYNEP ALKAN Fotoğraflar: Korkut KALAYCI

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Sesimden ve sahnemden taviz vermem
 Yurtdışını hedeflemedim
 İngiltere yıldızların işgali' altında
 Marcia Cross erken doğum yaptı
 Güzelliği başına büyük dert oldu
 Keira bu kez çırılçıplak
' Filmimde Cem'in oynamasını istiyorum
' Filmimde Cem'in oynamasını istiyorum
'Evim Güzel Evim' adlı dekorasyon programıyla atv izleyicisiyle...
İki kadın 8 Mart'ta 'sağlık' anlatacak
İki kadın 8 Mart'ta 'sağlık' anlatacak
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 18+ Kadın Sağlığı Buluşması, 8 Mart...
Mortgage yasalaştı
Kamuoyunda mortgage (tutsat) olarak bilinen tasarının Meclis'ten...
Aşkın bilimi
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak...
Küresel ısınma
Amerikan, İngiliz ve Avustralyalı bilimadamları ortak bir raporla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.