kapat
   
17 Mart 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Prof. Dr. Aydin Ayaydin @ SABAH
 
Maliye'nin başarısı maliye politikasının ön koşuludur
Bakan Tüzmen basın açıklaması ile topu taca attı

Maliye'nin başarısı maliye politikasının ön koşuludur

Marmara Üniversitesi Maliye Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Prof. Dr. Halil Nadaroğlu anısına düzenlenen ve geleneksel hale gelen Bütçe Uygulamaları konulu panelde Araştırma Merkezi Müdürü
Prof. Dr. Turgay Berksoy ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ilginç değerlendirmelerde bulundu. Bakan Unakıtan'ın değerlendirmeleri gazetelerde yer almıştı. Ancak Prof. Dr. Turgay Berksoy' un Maliye Politikaları ve Bütçe konulu sunumundan benim de katıldığım bazı değerlendirmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ekonomik istikrarsızlığın temel nedeni, toplam talebin bir unsuru olan ve kamu gelirlerince karşılanamayan kamu talebi ve sonucunda ortaya çıkan kamu kesimi finansman açıklarıdır. Hatalı politikalar ve popülizm nedeniyle 1980'li yılların sonlarından itibaren bozulmaya başlayan ve 1990'lı yıllarda iyice hızlanan kamu kesimi finansman dengesi yani kamu açıkları, bu açıkların kapatılması için kullanılan vergi, borç ve para arzı gibi seçeneklerin ekonomik değişkenler üzerindeki saptırıcı etkileri nedeniyle iç ve dış dengelerimiz alt üst olmuştur.
Kamu kesimi açıklarının kapatılması, yani kamuda harcama disiplini veya mali disiplin, yani maliye politikası, yani bütçe politikası, Maliye Bakanlığı'nı karşı karşıya bulunduğumuz problemlerin giderilmesinde temel ve belirleyici bir sorumlulukla karşı karşıya bırakmıştır. O kadar ki, Maliye Bakanlığı'nın, maliye yani bütçe politikasındaki başarısı para politikasının bile ön koşulu haline getiriyor.
Maliye Bakanlığımız üzerindeki bu ağır sorumluluğun gereklerini yerine getirmiş midir ? Bütçe politikası başarılı mıdır; kamu harcama gelir dengesi başarılı bir şekilde sürdürülmekte midir?
Yalnız 2006 yılı sonuçları itibariyle değil, hali hazırdaki Erdoğan Hükümeti'nin görev süresinin bu sene sonuna doğru bitiyor olması nedeniyle 2003-2006 yıllarını kapsayan bütçe dönemini değerlendirmek istiyorum.
Bu tablo bütçenin milli gelir içindeki payında meydana gelen değişimle ilgili. Bu tablo Prof. Dr. Turgay Berksoy'un tebliğinden alınmıştır.
2002 yılında yüzde 40 olan bu pay düzenli şekilde azalarak 2006'da yüzde 31'li seviyelere iniyor. Bu gelişmeyi daha doğru bir şekilde gözleyebilmek için bütçenin milli gelir esnekliğine bakmak gerek. Yani milli gelir artışına bütçe de aynı hızda artarak mı cevap veriyor?
Esneklik değerlerinden anlaşılacağı gibi, örneğin, 2004 ve 2005'te 100 birimlik milli gelir artışına bütçe ancak 30 birim artarak cevap veriyor. Bu sonuçlar kamunun ekonomi içindeki payının düşürülmesi anlamında ilk bakışta olumlu bir gelişme. Ancak bütçeler, devletin eğitim, sağlık, adalet gibi temel kamu hizmetlerini sunma aracıdır. Yani bütçenin küçültülmesinin kamu hizmetlerinin niteliğinde ve niceliğinde bir zaaf yaratmaması gerekir. Altyapı niteliğindeki kamu yatırımlarından vazgeçmemek gerekir. O nedenle, bütçenin milli gelir esnekliğinin azalmasına sevinmeden önce sözünü ettiğim bu temel kamu hizmetlerindeki gelişmelere bakmak ve hangi harcama kalemlerinde nasıl değişimler olduğunu gözlemlemek gerekir. Yani, kamu hizmetlerine ve yatırımlara ayrılan pay mı düşmüştür, yoksa borç faizi ve benzeri transfer kalemlerinde mi tasarruf sağlanmıştır?
Tablo 2, bütçe giderlerindeki yıllar itibariyle oluşan değişime temel kamu hizmetlerinin, kamu yatırımlarının ve borç faizlerinin verdiği tepkiyi göstermektedir. O da şudur: Temel kamu hizmetlerinin ve kamu yatırımlarının harcama esneklikleri 1'in oldukça üzerinde, yani bütçede tasarruf kamu hizmetlerinden tasarruf anlamına gelmiyor. Özellikle, adalet, eğitim ve sağlık hizmetlerinde 2004 ve 2005 yıllarındaki gelişme oldukça çarpıcı. Bütçe disiplininin tavizsiz uygulandığı böylesine bir ekonomik istikrar programı için bu sonuçların önemli olduğunu ifade etmeliyim.
Ama bu temel kamu hizmetlerinin yeterli nitelik ve nicelikte verildiği anlamına da gelmiyor. Mali disiplin tam olarak tesis edildiğinde inşallah toplum bu hizmetlerden daha fazla ve daha kaliteli şekilde yaralanma şansı bulabilecek.

YARIN: Bütçe açığı ve gelişimi

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bakan Tüzmen'in intikam operasyonu gerçeklerin üstünü örtemez   / 16-03-2007
 Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan
İsimsiz ve imzasız açıklama
   / 14-03-2007
 Gazete tirajlarının denetiminde rekabet ihlal edilebilir mi?   / 13-03-2007
 DTM Müsteşarı açıklama yerine teyit göndermiş   / 11-03-2007
 İş Bankası'nın yeni Genel Müdürü kim oluyor?   / 10-03-2007
 Otomotiv sanayicilerimizin de DİR ile ilgili söyledikleri var   / 09-03-2007
 CHP oturuma katılmazsa Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılabilir mi?   / 08-03-2007
 İMKB'ye yargı tokadı   / 07-03-2007
 Bir kriz de Yargıtay'a üye seçiminde   / 06-03-2007
 DTM'den cevap var ancak!..   / 03-03-2007
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Maliye'nin başarısı maliye politikasının ön...
MELİHA OKUR
Küresel Isınma 'Başkanı' Al Gore geliyor!
Kime niyet...
Türk kadınının yüzde 70'i obez
Avrupa'da obezite sınırı olarak kabul edilen bel çevresi kalınlığının...
Sanat için soyunurum
'İyi ki Varsın' adlı oyunla tiyatro sahnelerine geri dönen Ahu...
Ka-Der: Bıyık fikri erkeklerden geldi
Ka-Der: Bıyık fikri erkeklerden geldi
Bıyık takarak ilginç bir kampanyaya imza atan Ka-Der Başkanı...
Mesrob II Avrupa'ya sert mesajlar verdi
Mesrob II Avrupa'ya sert mesajlar verdi
Batılı ülke parlamentolarının Ermenilerin gözü kaşı için soykırımı...
IMKB
E: 41.820 D:% 1,52
DOLAR
S: 1,407 D:% -0,107
EURO
S: 1,871 D:% 0,457
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu