|
|
Davet pilavı
Pirince tuzu serpin, üzerine üç su bardağı kaynar su döküp karıştırın. Kalan kaynar suda tavuk bulyonu eritin. Pirinci, unlu suyu gidene kadar yıkayın. Yağı eritip, kızdırın. Pirinci süzüp ilave edin, şekeri de katıp, hızlı ateşte pirinçlerin rengi şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Ateşi kısın, bulyonlu suyu katıp karıştırın. Kaynadıktan 5 dakika sonra tekrar karıştırın. Suyunu çekmiş ise ateşi kapatıp karıştırın ve demlenmeye bırakın. Zeytinyağını kızdırın, yeşil biberleri içine atıp çıkartın. Aynı yağda soğanı yumuşatıp, etleri ilave edin. Hızlı ateşte 10 dakika karıştıra karıştıra pişirin. Karabiberi katıp, ateşten alın ve sıcak tutun. 30 cm. çaplı çukur bir fırın kabının ortasına etleri koyun. Etrafına maydanozun dörtte birini ve biberlerin üçte birini serpin. Demlenen pilavın yarısını etlerin üzerini kapatacak şekilde koyup, kaşığın tersi ile bastırın. Pilavın üzerine bir adet domates ile bir adet patlıcan olacak şekilde ve kenarları tencerenin kenarından yukarı doğru kıvrılacak biçimde sıralayın. Orta kısmına da kalan biberleri serpin. Sebzelerin üzerine kalan pilavı yayıp, bastırarak sıkıştırın. Kalan maydanozun yarısını serpin. Üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10 dakika ısıtın. Servis tabağına ters çevirin. Üzerine kalan maydanozu serpip servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik * 2 paket hindi kalça kuşbaşı * 1/2 çay bardağı zeytinyağı * 2 orta boy soğan (iri rendelenmiş) * 10 adet yeşil sivribiber (halka doğranmış) * 2 adet patlıcan (verev kesilmiş, kızartılmış) * 2 adet domates (yarım halka kesilmiş) * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) Pilav için: * 2 su bardağı pirinç * 5 su bardağı su (kaynar) * 1 çorba kaşığı tuz * 1/2 su bardağı zeytinyağı veya tereyağı * 2 adet şeker * 1 adet tavuk bulyon
|