Tahinli piyaz
Fasulyenin üçte birini ayırın. Soğan, taze soğan, taze sarmısak ve maydanozu ilave edin. Biraz tuz ve zeytinyağının yarısını katıp, harmanlayın. Fasulyenin üçte birini robottan geçirin. Tahin, sarmısak ve limon suyunu ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız piyazın üstüne bu fasulyeli sosu dökün. Kalan yağı, sirkeyi ve karabiberi çırpıp, üzerine gezdirin. Zeytin ve yumurta ile süsleyin. Üzerine pul kırmızıbiber serpip servis yapın.
Malzemeler * 2 su bardağı fasulye (haşlanmış) * 1 adet soğan (halka doğranmış) * 1/2 su bardağı tahin * 1/2 su bardağı zeytinyağı * 1 demet taze soğan (ince doğranmış) * 1 demet taze sarmısak (ince doğranmış) * 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 adet limon suyu * 2 çorba kaşığı sirke * 1 adet yumurta (dilimlenmiş) * 10 adet zeytin * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber * Tuz Soğanı tuzla ovun.
|