Japonya tarih yazdı

Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir Asya temsilcisi, Güney Amerika takımını yendi. Japonya, H Grubu'nun favorisi Kolombiya'yı Kagawa (penaltı) ve Osako'nun golleriyle 2-1 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başladı...

Giriş Tarihi: 20.06.2018 04:03 Güncelleme Tarihi: 20.06.2018 06:55
Japonya tarih yazdı
2018 Dünya Kupası'nda Japonya, Kolombiya'yı 2-1 mağlup ederek H Grubu'na sürpriz bir başlangıç yaptı. Kolombiya'da Carlos Sanchez, henüz 3. dakikada topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle oyundan atıldı. Bu 2018 Dünya Kupası'nda çıkan ilk kırmızı kart oldu. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Kagawa ağları sarstı: 1-0. Juan Quintero, 39'uncu dakikada serbest vuruşta barajın altından Kawashima'yı avlayıp skora eşitliği getirdi: 1-1. Ne var ki son sözü 73. dakikada kornerden gelen topa iyi bir vuruş yapan Yuya Osako söyledi: 2-1. Japonların aldığı bu galibiyetle Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir Asya takımı, Güney Amerika takımını mağlup etmeyi başardı.

Sezonu G.Saray'da kiralık olarak geçiren Nagatomo, 90 dakika sahada kaldığı maçta, girdiği 10 ikili mücadeleden 6'sını kazandı ve yüzde 85 pas isabeti ile oynadı. Japon sol bek, ataklara etkili katılmasıyla da rakip alanda tehlike yarattı.



TOKYO'DA BÜYÜK COŞKU: Karşılaşmayı Tokyo'da bir statta toplu olarak izleyen Japon futbolseverler, kilometrelerce ötede takımlarının sevincine ortak oldular.

KIRMIZIYA TAKILDI!
Grubun favorisi olarak gösterilen Kolombiya, 3. dakikada 10 kişi kalınca bütün hesapları karıştı. Rakibi karşısında istediği fırsatları yaratamayan Güney Amerika takımı, attığı tek golü de Japon kaleci Kawashima'nın büyük hatasıyla buldu. Kolombiyalı futbolcular maç sonu kafaları önde sahayı terk etti.



Atılan üç gol de duran toplardan geldi: Penaltı, frikik ve korner… Kupada atılan gollerin yüzde 57'sini duran toplar oluşturuyor.

Yuya Osako'nun 31'inci dakikada attığı şut taca gitti. Turnuvada taca vurulan ilk isabetsiz şut bu oldu.

- BİR GÖRÜŞ -

Levent Tüzemen: Uluslararası başarı!
Nagatomo'nun Japonya'sı Falcao ve James Rodriguez gibi yıldızlara sahip Kolombiya'ya karşı tarihi bir galibiyet aldı ve Senegal ile Polonya'nın olduğu gruptan çıkma şansını yakaladı. Japonya'nın başarısı tesadüf değil. Nagatomo dahil Japonya'nın ilk on biri savunmadaki Shoji hariç tüm oyuncular Almanya, İspanya ve İngiltere'de top koşturuyor. Japonya'da uluslararası deneyime sahip oyuncuların fazla olması büyük avantaj. Kolombiya 10 kişi kalmasaydı Japonya kazanır mıydı? Koşu kalitesi yüksek takımlara 10 kişi oynamak kolay değildir. Kolombiya, kaleci Kawashima'nın elinden kaçırdığı top sayesinde bulduğu şans golünden sonra geriye yaslanıp bir puanı almaya çalıştı. Nagatomo'nun bölgesinden hücum eden Japonya oyunun kontrolünü elinde tuttu ve hak ettiği 3 puanı aldı.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.