Rusya işi bitirdi

A Grubu’ndaki ilk maçında Suudi Arabistan’a 5 atan ev sahibi, Mısır’ı da 3 golle mağlup ederek, son 16 turunun yolunu sonuna kadar açtı

Giriş Tarihi: 20.06.2018 03:59 Güncelleme Tarihi: 20.06.2018 06:58
Rusya işi bitirdi
Dünya Kupası öncesi oynadığı hazırlık maçlarındaki görüntüsü ve aldığı skorlarla hiç umut vermeyen Rusya, turnuvanın başlamasıyla bambaşka bir boyuta geçti. Suudi Arabistan'ı 5-0 yendiği ilk maç sonrası rakibinin zayıf olduğu yorumları yapılırken, ev sahibi, dün de Salah'lı Mısır'ı 3-1 mağlup ederek son 16 turunu büyük ölçüde garantiledi. Golsüz sona eren ilk yarının ardından ikinci 45 dakikada gol yağdı. Ahmed Fathy'nin 47'de ters vuruşuyla öne geçen Rusya, 59'da Denis Cheryshev'in turnuvadaki üçüncü golüyle farkı ikiye çıkardı: 2-0. Artem Dzyuba'nın 62'de köşeyi bulan düzgün vuruşuyla Rusya, 3-0'ı yakaladı. Salah'ın 73'te düşürülmesine Video Yardımcı Hakem Sistemi yardımıyla penaltı kararı çıkarken, vuruşu yine Salah kullandı ve sonucu ilan etti: 3-1.



SALAH YETMEDİ
İlk maçında Uruguay'a 1-0 mağlup olan Mısır'a, Şampiyonlar Ligi'ndeki sakatlıktan dönen süper yıldızı Salah'ın dün 11'de sahaya çıkması da yeterli olmadı.

- BİR GÖRÜŞ -

Ömer Üründül: Ev sahibi hak etti
Grubun çok kritik maçında Rusya, büyük seyirci desteğiyle, yüksek motivasyonla, başarılı oyunuyla aldığı 3 puanla gruptan çıkmayı garantiledi ve Uruguay ile grup birinciliği için mücadele edecek. İlk yarıda Rusya'nın domine ettiği bir oyun vardı ama Mısır da iyi karşılık veriyordu. İkinci yarı başında Mısır kendi kalesine bir gol attı. Akabinde Rusya moral olarak çok güçlendi. Çok etkili ofansif futbola yöneldiler ve 15 dakikada 3 gol atarak işi garantiye aldılar. Çok faydalı santrfor Dzyuba'nın attığı üçüncü gol çok kaliteliydi. Sonrasında Mısır'dan penaltıyla bir şeref sayısı geldi ve maç bu şekilde bitti. Rusya, sergilediği coşkulu futbolla galibiyeti hak etti. Ne yapacağı merakla beklenen Salah, alınan tedbirler ve sakatlığın verdiği çekingenlikle bir yere kadar bir şey yapabildi. Sonuçta Mısır, Dünya Kupası'na veda etti.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.