Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
* İnsan hayatı boyunca bir kişiye mi aşık olabilir?
Bir kişiye aşık olanlar var, çok kişiye aşık olanlar var. Her gün 20 farklı kişiye aşık olanlar var. Her gün 20 kişiye aşık olanlara erkeklerde 'Don Juanizm', kadınlarda 'ninfomani' denir. Ama burada seks aşkından bahsediyoruz.

* Yaşadığı aşk yüzünden ruhsal dengesi dağılan birini tedavi ettiniz mi, tedaviye kolay yanıt verirler mi?
Aşk o kadar geniş bir şey ki... Geçişler vardır. Aşırı değerlendirilmiş düşüncelerden hezeyanın, gerçekten sapmanın derecesi çok önemlidir. Gerçekten sapmayan bir fikirden bahsediyorsak, bu bir patoloji değil. Ama bu, gerçekten sapmaya başlıyorsa patolojidir ve tedavi gerektirir.

FERHAT İLE ŞİRİN MEĞER SORUNLU KİŞİLİKLERMİŞ!
* Aşkın sembolü ilan edilen Romeo- Juliet, Ferhat ile Şirin'in aşkları sağlıklı mıydı?
Aşkın tarifi bile çok zor. Çok da büyük şeyler yüklememek gerekli, yoksa başa çıkılamaz. İnsandaki sevgi kişinin olgunlaşmasıyla, büyümesiyle birlikte değişik isimler almaya başlar. Bugünkü bilgilerimle geriye doğru dönersem, Ferhat'la Şirin'in aşkı evet sorunluydu. Çünkü hayatlarını tek bir konuya endekslemişlerdir. Oysa hayat çok dallıdır. Yalnızca bir kişiye duyulan inanılmaz aşkın üzerinde sağlıklı aşkı bulmak için insanın kendini ve çevresini de sevmesi gerekir.

* Aşk gerçekten sevdiği kişiye kavuşamamak mı?
Kişi sevdiği kişiye kavuşamazsa aşk acısı çeker. Psikolojik olarak arzu ve isteklerini gerçekleştiremez. Kavuşamamaya aşk diyemeyiz, insana acıdan başka bir şey vermez.

AŞK SEKSİN ESTETİĞİDİR
'Aşk dediğiniz şey, seksin estetik biçimidir' der bir düşünür. Yani seks, temelde bir amaçtır. Aşk da o amaca ulaşmak için kullanılan psikolojik tutkunun adıdır. Orada bir haz duygusu var. Bu haz duygusunu, duygularla karıştırıp adına aşk diyebiliriz. Yaşamda hiçbir şey dengede değildir. Aşık oldunuz, duygularınız var. Her şey çok güzel gidiyor. İşin içine seks girdi. Beden sıvıları girdi. Kişiyi nefret ettiren bir koku duydunuz. Ne oldu? Olmadı, ilişki bitti.