05 Aralık 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Filmekimi 2006
Kaçırılmaması gerekenler
Müzik ve belgesel
Filmekimi filmlerinde ünlü simalar
Filmekimi programında neler var?
Hafta içi gündüz seansları yine 2,50 YTL

Filmekimi filmlerinde ünlü simalar

Bıçak Sırtı / Blade Runner filminin esin kaynağı Philip K. Dick'ten bir uyarlama da Richard Linklater'ın bu yıl Cannes'da ilk kez izleyici karşısına çıkan filmi A Scanner Darkly .

Gerçek görüntülerin canlandırma teknikleriyle bir araya getirildiği ve gerçekle hayalin birbirine karıştığı bu filmin başrollerinde ise Keanu Reeves, Winona Ryder ve Robert Downey Jr. var.

Amerikalı yönetmen Richard Linklater'ın Filmekimi kapsamında gösterilecek ikinci filmi ise, ilk kez gösterildiği Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan Hamburger Cumhuriyeti / Fast Food Nation. Eric Schlosser'in aynı adlı çok satan kitabından uyarlanan Hamburger Cumhuriyeti, Amerika'nın ayaküstü yemek endüstrisinin karanlık köşelerini gözler önüne seriyor. Gerçek mezbaha görüntülerinin de yer aldığı, kara mizahla örülü bu sert filmde Patricia Arquette, Ethan Hawke, Bruce Willis ve Avril Lavigne gibi oyuncular boy gösteriyor.

Festival takipçilerinin yakından tanıdığı, Deniz / The Sea filmiyle İstanbul Film Festivali'nde FIPRESCI ödülünü kazanmış İzlandalı yönetmen Baltasar Kormson filmi Cennete Kısa Bir Yolculuk / A Little Trip to Heaven ise yönetmenin kendi tanımıyla "yalan ve aldatmayla dolu bir dünya olan sigortacılığın anlatıldığı, kimlik ve dürüstlük üzerine bir film". Başrollerini Forest Whitaker, Julia Stiles ve Jeremy Reiner'in paylaştığı film, milyon dolarlık bir hayat sigortasını araştırırken gizemli bir kadın ve sırlarla dolu bir ölümle karşılaşan bir müfettişin öyküsünün anlatıyor.

Hollywood'un efsane isimlerinden Sidney Lumet'nin yedi yıl aradan sonra çektiği ilk film olan Savunma Makamı / Find me Guilty de Filmekimi programında. Serpico ve Hüküm / The Verdict gibi ödüllü filmlerin yönetmeni Lumet, bu kez kamerasını 21 ay süren, ABD tarihinin en uzun davasına yöneltiyor ve savunmasını avukatlara bırakmayıp kendi üstlenen mafya üyesi Jackie DiNorscio'nun öyküsünü işliyor. Filmde DiNorscio'yu aksiyon filmlerini yıldızı Vin Diesel canlandırıyor. Bu yıl Berlin Film Festivali'nde yarışan filmindeki başarılı performansıyla Vin Diesel sadece bir aksiyon oyuncusu değil aynı zamanda yetenekli bir komedyen olduğunu da kanıtlıyor.

Juliette Binoche, Nick Nolte ve John Turturro'nun rol aldığı, deneyimli senaryo yazarı Santiago Amigorena'nın yönettiği Eylülde Birkaç Gün / Quelques jours en septembre, aksiyon ve romantik komediyi bir araya getiren bir casusluk macerası. Bu heyecan dolu filmin dünya prömiyeri, 11 Eylül'ün beşinci yıldönümünden birkaç gün önce, Venedik Film Festivali'nde yapıldı.

Yönetmen Ivan Reitman'ın oğlu olan Jason Reitman'ın ilk uzun metrajlı filmli Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler / Thank you for Smoking, sigara endüstrisini acımasızca eleştiren, eğlenceli olduğu kadar zekice kurgulanmış bir hiciv. İlk kez 2005 Toronto ve ardından 2006 Sundance Film Festivalleri'nde gösterilen filmde Aaron Eckhart, Maria Bello, William H. Macy, Sam Elliot, Katie Holmes, Rob Lowe ve "OC" dizisinden Adam Brody rol alıyor.


DERLENEN HABERLER
İstanbul'da 252 bin etkinliksever var!
İstanbul'da 252 bin etkinliksever var!
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca (İKSV) bu yılın ilk 6 ayında düzenlenen etkinliklere 252 bine yakın izleyicinin katıldığı açıklandı. İKSV'den yapılan yazılı açıklamaya göre; 25.devamı


ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
Bu yıl 'Filmekimi'nde her keyfe göre film var
Festivalde söyleyecek sözü olan filmler var
Tak bir kırmızı kurdele!
HIV+ dans ederken, beraber yemek yerken, gülerken, dertleşirken, yardımlaşırken geçmez!

HIV+...
Korkunç iddia
Cihan Oskay, 2000-01 sezonunun son haftasında Aziz Yıldırım'ın talimatıyla F.Bahçe'nin rakibi Samsun'a şike;...
2006 Dünya Basketbol Şampiyonası
Japonya'daki Dünya Basketbol Şampiyonası'na Türkiye tarihi galibiyetlerle başladı. Milliler önce 76-74'lük...
Ecevit'i kaybettik
Geçirdiği beyin kanaması sonucu GATA'da tedavi altına alınan Bülent Ecevit, 172 gündür sürdürdüğü yaşam...
SABAH çalışanları Semih Balcıoğlu'nu uğurladı
Kalp yetmezliği nedeniyle 78 yaşında ölen çizer Semih Balcıoğlu SABAH gazetesinde düzenlenen törenin ardından...
Gizemli bir din: Yezidilik
Sabah, basında bir ilki gerçekleştirerek Yezidilerin kutsal hac bölgesi olan Laleş Vadisi’ne girdi. Vadideki...
Dünya Anıtlar Fonu'nun koruma altına aldığı 100 anıt 2006 listesi
Ölmeden önce bu yerlere gidin! Çünkü bir sonraki kuşak göremeyecek!

Tehdit altında bulunan...
Nostradamus'un sırlar dünyası
Nostradamus'un kehanetleri gerçek mi oluyor? Son depremler Fransız kâhinin işaret ettiği 2012'deki kıyametin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu