kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu yıl 'Filmekimi'nde her keyfe göre film var
Bu yıl 'Filmekimi'nde her keyfe göre film var
Festivalde söyleyecek sözü olan filmler var

Bu yıl 'Filmekimi'nde her keyfe göre film var


Sonbahar İstanbullu seyirci için Filmekimi demek... 13-19 Ekim arasında bir hafta boyunca yolumuz Beyoğlu Emek sinemasına çıkacak. Yaz rehavetini üzerimizden atıp, dünya sinemasının son dönem en önemli yapıtlarını izleyeceğiz.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen, Nokia Nseries sponsorluğundaki Filmekimi, toplam 21 filmle önümüzdeki sezonun en iddialı seyirliklerini programına almış. Dram, komedi, belgesel veya müzikal, yani her keyfe ve kedere göre film mevcut. İngiliz Ken Loach'tan Amerikalı Sidney Lumey'ye uzanan ustaların yanısıra Romanyalı Corneliu Porumboiu gibi keşfedilesi isimler de var. Festival direktörü Azize Tan, önceki akşam Beyoğlu, Cezayir Lokantısı'nda yapılan ve Vakıf Başkanı Şakir Eczacıbaşı'nın da katıldığı bir basın toplantısıyla Filmekimi programını açıkladı. Ünlü yönetmen Ümit Ünal ise Nokia N93 ile çektiği üç dakikalık kısa filmi 'Zaman Hırsızı'nı izleterek sinemadaki 'mobil' gelişmenin yeni boyutunu gösterdi. Zaten içimizdeki sinemacıyı uyandıracak Nokias Nseries Kısa Film Yarışması var ayrıca. Geçen yıl olduğu gibi yine hafta içi gündüz seanslarında filmleri 2.50 YTL ile çok ucuza izlemek mümkün.

SİNEMAYA HÜCUM BAŞLAYACAK!
Büyük ilgi çekecek 'Galalar' bölümünde öncelikle 'Paris, Je T'aime' (Seni Seviyorum, Paris) var. 20 ayrı sinemacının sayısız ünlü oyuncuya rol vererek Paris'in farklı bölgelerinde çektiği kısa öykülerden oluşan filmde; Joel ve Ethan Coen'in bölümü mesela yıkıcı kara mizahıyla öne çıkıyor. Güney Koreli Kim Ki-Duk ise 'Zaman' ile ülkesindeki değişim tutkusuna bir aşk öyküsü ve estetik cerrahi üzerinden bakıyor. Güzel Ziyi Zyang'ın başrolde olduğu serbest bir 'Hamlet' uyarlaması denilebilecek Çin filmi 'Şölen' de var. Cannes'dan taze gelen 'Hamburger Cumhuriyeti' ve Altın Palmiyeli 'Özgürlük Rüzgarı' da, belli ki büyük rağbet görecek. Galalar dışındaki 'Savunma Makamı', mahkeme koridorlarının ustası Sidney Lumet'ten geliyor. 'Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler' ise adı üzerinde keyifli bir mizahla tütün sektörüne el atıyor.

BİLET BULAMADINIZ MI?
Bilet kuyruklarında harap olmamanız için alternatif bir liste. Romanya'dan politik oyunlara keskin bir mizahi bakış atan 'Bükreş'in Doğusu' kaçmaz! Geçen yıl Filmekimi'nin en beğenilen filmlerinden 'Ağlayan Devenin Öyküsü'nün yönetmeni Byambasuren Davaa yeni belgeseli 'Sarı Köpeğin Yuvası' ile karşımızda. İspanyol yönetmen Benito Zambrano'nun bu yıl en iyi müzik ve kurgu dallarında İspanyol Oscar'ı sayılan Goya ödüllerini kazandığı 'Habana Blues' ise müziğin çoşturucu enerjisini fani yaşam dertleriyle kaynaştırıyor. Kaliforniyalı bir liseli gencin Humphrey Bogart edasıyla bir cinayeti araştırdığı 'Asi Gençlik' de programın farklı türlerinden örnek. 'Bakire ve Hamile' Los Angeles'ta 15 yaşındaki Meksikalı bir genç kız aracılığıyla kültürel açmazları, toplumsal baskıları anlatıyor. Alman üstadımız Werner Herzog ise 'Grizzly Man' adlı belgeseliyle iki çevrecinin ayılar tarafından nasıl öldürüldüğünü anlatarak insanoğlunun doğa ile çözülemeyen gizemli ilişkisini belgeliyor.
DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
 Camla sanat bu ocakta buluşuyor
 Babylon'un açılışı bir başka olacak
 Mertol Demirelli Akbank Sanat'a konuk oluyor
 Bu yıl 'Filmekimi'nde her keyfe göre film var
 Çocukların gözünden dünyaya 90 farklı bakış
 Bu ikilililer Kopenhag'da
 Başucu şarkıları AKM'de
 Ünlü isimler çingene müzikalinde buluşuyor
 Dans tutkunlarına gün doğacak
 Mogwai, Phonem by Miller'a katılacak
SİNAN ÖZEDİNCİK
Bu kış İstanbul'da neler olacak?
Rüzgardı, yağmurdu...
Hafiye Memoli görev başında
Hafiye Memoli görev başında
Aziz Nesin'in 'Düğümlü Mendil'inden sonra Peyami Safa'nın 'Selma ve...
Halk Ne Diyor?
Halk Ne Diyor?
Boşandığı eşiyle yatak ilişkisini açıklamak niye!

AKP...
Tarikatlar ve Cemaatler
Osmanlı'da padişahlar bile tarikat üyesiydi. Cumhuriyet hepsini...
2006 Dünya Basketbol Şampiyonası
Japonya'daki Dünya Basketbol Şampiyonası'na Türkiye tarihi...
Marmara depreminin 7. yıldönümü
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 yılındaki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.