Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ocak

TBMM, 2007 yılının ilk aylarında "derin devlet" tartışmalarına sahne oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Derin devlet; devletimizin kurumları, devletin kendisi değildir. Kurumlar içerisinde hukukun dışına çıkan çeteleşmelerdir'' dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Erdoğan'a, ''Ortada senin atadığın insanların himayesinde yeşertilmekte olan bir çete var'' derken; ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu da ''Devlet içinde birilerinin suç işlediği, devlet var olduğundan beri bilinen bir şey'' karşılığını verdi.

4 OCAK: Tanıkların kimliğinin saklı tutulması ve güvenliğinin sağlanması konusunda alınacak önlemleri düzenleyen Tanık Koruma Kanunu Tasarısı, TBMM'ye sunuldu.

10 OCAK: Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, eski bakan Mustafa Taşar'ın hayatını kaybettiği kazada Karayolları'nın bir hatasının bulunmadığını, Taşar'ın 8'de 8 kusurlu olduğunu söyledi.

11 OCAK:

- Bölge adliye mahkemelerinin fiilen göreve başlamasından sonra adli yapıda meydana gelecek değişiklikler dolayısıyla Yargıtayın daire ve üye sayısının azaltılmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

- TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere iade ettiği, yeni kurulan 15 üniversiteye kurucu rektör atanmasına ilişkin kanun aynen kabul edildi.

16 OCAK:

- AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca ve 28 milletvekili ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve grup başkanvekilleri, Irak'taki gelişmelerle ilgili genel görüşme önergesi verdi.

18 OCAK:

- TBMM Genel Kurulunda, Irak'taki gelişmeler konusunda genel görüşme açılmasına ilişkin verilen önerge, oy birliğiyle kabul edildi.

19 OCAK:

- AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ve 17 milletvekili, TBMM'de ''Siyasi Etik Komisyonu'' kurulması ve mal bildiriminde gizliliğin kaldırılmasını amaçlayan yasa teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

IRAK, KAPALI OTURUMDA GÖRÜŞÜLDÜ

23 OCAK:

- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün, futbol müsabakaları dışındaki basketbol, voleybol, motor sporları, motogp gibi spor müsabakalarıyla ilgili de bahis ve şans oyunları düzenleyebilmesini öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

- TBMM Genel Kurulunda, Irak konusundaki genel görüşme önergesi, kapalı oturumda ele alındı. Genel Kurul salonu çevresindeki kulisler, koridorlar ile basın merkezinde bazı bürolar boşaltıldı; salonda cep telefonu görüşmelerinin yapılamaması için sistem kuruldu.

25 OCAK:

- TBMM Genel Kurulunda, Petrol Piyasası Kanununda değişiklik öngören yasa tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre, kaçak petrolü ihbar edenlere ikramiye verilecek. Kaçak petrolü satışa sunan, satan, bulunduran, bu özelliğini bilerek ticari amaçla satın alan, taşıyan veya saklayanlar, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 36 ülkenin kayıtlarına göre, Türkiye'ye yapılan 28 milyar dolarlık petrol ihracatının 18.8 milyar dolarının kayıt dışı olduğunu söyledi.

26 OCAK:

- Meclis çalışmaları ve milletvekilleri hakkında geçen yıl medyada yer alan haberler, bir önceki yıla göre yüzde 99 artış gösterdi.

CARGILL YASASI AYNEN KABUL EDİLDİ

31 OCAK:

- TBMM Genel Kurulunda temel kanun olarak görüşülen tasarı ve tekliflerde, madde üzerinde, milletvekillerince Anayasa'ya aykırılık dahil 2 önerge verilebilmesini öngören TBMM İçtüzüğü değişiklik teklifi kabul edildi.

- Kamuoyunda ''Cargill Yasası'' olarak bilinen, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere iade ettiği ve tarım arazileri üzerinde izin alınmadan kurulan tesislerin işlemlerini tamamlaması için ek süre verilmesini öngören Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, TBMM Genel Kurulunda aynen kabul edildi.