Maç Sonuçları

Önce sağlık

İzmir'deki elverişsiz hava ve saha koşulları nedeniyle ALTINORDU-F.BAHÇE maçı ileri bir tarihe ertelendi

Giriş: 31 Aralık 2014, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 31 Aralık 2014, Çarşamba 00:33
Fenerbahçe'nin Altınordu ile İzmir Atatürk Stadı'nda saat 18.00'de başlaması gereken Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 4. maçı dün saat 17:08 itibariyle olumsuz hava ve saha koşulları nedeniyle ertelendi. Maçı iptale götüren gelişmeler şöyle yaşandı: İzmir'de saat 14:00 civarı soğuk, rüzgarlı ve hafif yağışlı bir hava hakimdi. Ancak saatler ilerledikçe yağışın ve rüzgarın şiddeti arttı. Saatler 15:30'u gösterdiğinde yağış oldukça şiddetlendi ve karla karışık bir yağış İzmir'e hakim oldu. Fenerbahçe ve Altınordu'nun teknik heyetleri, yoğun yağış nedeniyle ağırlaşan zeminde maçın oynanmasını istemedi. Sarı-lacivertli takım saat 16:30'da stada gelirken karşılaşmanın oynanmaması isteğini hakem Volkan Bayarslan'a iletti. Bayarslan, sahayı kontrol ettikten sonra kararını vereceğini taraflara iletti

TOPU 5 KEZ ATTI 4'ÜNDE SEKMEDİ
Hakem Volkan Bayarslan, saat 16:45 civarında sahaya çıktı. Topu sahanın farklı yerlerinde 5 kez havaya attı. 4'ünde top yerde sekmedi. Hakem, temsilci ve gözlemciyle yaptığı görüşmede, "Maça 2 saat kala maçı oynatıp oynatmama yetkisi sizdedir" yanıtını aldıktan sonra, odasına gitti. Yaklaşık 15 dakikalık bekleyişin ardından 17:08'de hakem Volkan Bayarslan, maçı ileri bir tarihe ertelediğini resmen duyurdu.

YILDIRIM ARANDI BİLGİ VERİLDİ
Karşılaşma öncesinde İsmail Kartal ve Hasan Çetinkaya'nın Altınordu teknik ekibiyle bir görüşme yaptığı ve karşılaşmayı oynamama kararını iki takımın birlikte aldığı bildirildi. Teknik ekip, aynı esnada İstanbul'da bulunan başkan Aziz Yıldırım da bilgi verdi. Yönetim de İstanbul'da TFF yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde futbolcuların sağlığının tehdit altında olduğunu belirterek iptal istedi. Bu baskı da maçın ertelenmesinde önemli bir etkendi.

İZMİR ATATÜRK 2 KEZ BAKIM GÖRDÜ
Yoğun yağmurda sporcu sağlığını tehdit eden hale gelen İzmir Atatürk Stadı'nın zemini bu sezon iki kez bakımdan geçti. Ekim ayında iki haftalığına bakıma alınan statta 13 Aralık'ta PTT 1. Lig'de oynanan Altınordu- Orduspor mücadelesinin ardından da karşılaşma oynatılmadı. Stat, Fenerbahçe maçı için bakımdaydı.

'YAZIKTIR GÜNAHTIR!'
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile maçın hakemi Volkan Bayarslan arasında şu diyalog yaşandı: "Hocam, biz de senelerdir top oynadık. Bu şartları çok iyi biliyoruz. Oyuncular bu işten ekmek kazanıyor. Yazıktır günahtır. Bu zeminde top oynanmaz. Evet biz buraya top oynamaya geldik, ama saha tehdit teşkil ediyor."

"İZMİRLİLER F.BAHÇE'Yİ İZLEYECEK"
Altınordu Futbol Direktörü Murat Dizdar, İsmail Kartal'ın "Eğer izin verilirse Antalya kampında da maçı oynayabiliriz" sözleri için "F.Bahçe ile Antalya'da hazırlık maçı da oynamak istiyorduk. Ama biz İzmirliler'e F.Bahçe'yi izletmek istiyoruz. Bilet fiyatlarını da bir hayli düşük tutmuştuk. İzmir halkı F.Bahçe'yi izlemeli" dedi.