Maç Sonuçları

Oldu mu böyle!

Işıklandırma olmadığı için Sivas Belediye-Beşiktaş maçı saat 13.00'e alındı. Futbolseverler isyan etti... Sivasspor gece maçı için stadı vermedi... TFF gelişmeleri izliyor!..

Giriş: 20 Aralık 2015, Pazar 00:00 Güncelleme: 20 Aralık 2015, Pazar 03:14
Beş sezondur Türkiye'nin en eski ve en önemli futbol markalarından biri olan Ziraat Türkiye Kupası'nı ülkenin dört bir yanından naklen ve şifresiz olarak yayınlayan Turkuvaz Medya Grubu; futbol endüstrisine önemli bir kaynak, futbolseverlere de kahvehanelere gitmeden maç izleme fırsatı veriyor. A Spor, A Haber ve Atv'nin her yıl 100'ün üzerinde yayınla futbolseverlere ulaştırdığı kupa heyecanı, 81 ilden takımları karşı karşıya getiren benzersiz bir organizasyon olarak Türkiye'yi kucaklıyor.

AVRUPA'DA ASLAR BİLE 11'DE


Hal böyleyken bazı kesimler Ziraat Türkiye Kupası markasını son yıllarda, sistemli bir şekilde itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Futbol adamlarımız kupayı değersiz kılmaya uğraşırken, Avrupa'nın devleri para ödülünü umursamadan ve bizden çok daha yoğun maç takvimine aldırış etmeden kupalarda en iyi kadrolarıyla ter döküyor. İşin kötüsü Türkiye Futbol Federasyonu da buna çanak tutacak uygulamalarda bulunuyor. Kupa, güvenliğin yetersiz kaldığı, zeminlerin futbola müsait olmadığı, yayın şartları bulunmayan statlara mahkum bırakılıyor.

ÇALIŞANA, ÖĞRENCİYE MAÇ YOK!


Aynı şehirde ışıklandırılmış statlar varken bunu göz ardı ederek maçları gündüz saatlerinde başlatan TFF, gündüz saatlerinde işyerlerinde ya da okullarında olan milyonlarca futbolseverin maç tutkusunu yok sayıyor. Sosyal medyada bu duruma büyük tepki gösteriliyor. Bunun en basit örneği Sivas Belediye-Beşiktaş maçı... Sivas Stadyumu yerine ışıklandırması yetersiz, 3 bin 200 kapasiteli Muhsin Yazıcıoğlu Stadı'na verilen maç bu yüzden saat 13'te oynanacak. Sivasspor'un izin vermemesine ise TFF sessiz kalarak bu garip uygulamaya çanak tutuyor.

Türkiye Kupası'nda maç saatleri için ne düşünüyorsunuz?

LEVENT TÜZEMEN

Asla angarya değil


Futbolseverler maç saatlerine gösterdikleri tepkilerde haklı. Çalışanlar mesai saatine, öğrenciler de okul saatlerine denk geldiği için bu maçları izleme şansı bulamayacaklar. Her şeyden önce TFF bu karşılaşmaları herkesin izleyebileceği ortamı sağlamalı. Eğer gece ışıklandırması olmayan bir stat varsa, maçı başka bir statta oynatmalı. Örneğin Kastamonu, Karabük'te oynamalı. Sivas Belediye için de yine TFF devreye girip stadını vermeyen Sivasspor'u ikna etmeli. Sonuçta yayıncı kuruluş bu maçlar için hem federasyona hem kulüplere ciddi bir para ödüyor. Ayrıca kulüplerin kupaya 'angarya' gözüyle bakması engellenmeli. Nasıl mı? TFF, kulüplere kupa maçlarında ideale yakın kadrolarının en az yüzde 50'sini oynatma şartı getirmeli ve bunu sözleşmeye yazmalı.

GÜRCAN BİLGİÇ

Heyecanı öldürmeyin


Türkiye'nin alışkanlığında öğlen maçı yok. Özellikle büyük takımların tribün taraftarı kendini akşama göre ayarlar. Hele hele iş günlerinde öğlen saatleri açıkça 'maça gelmeyin' demektir. Oyuncular için de bu saatte alışılmadık olduğundan maç kalitesi de düşer. Kupada heyecan istiyorsanız önce ambiansı yaratacaksınız ki sahaya çıkanlar da tribüne gelenler de heyecanı yaşasınlar. Bu uygulama kendi kendinin ayağına kurşun sıkmaktan farksız.