Maç Sonuçları

Beşiktaş 'bitti' demeden Cenk bitmez

Türkiye Kupası'ndaki 1-1'in rövanşında 1461 Trabzon'u ağırlayan Beşiktaş, as ağırlıklı kadrosuna rağmen ilk yarıda beklenen performansını sergileyemedi. İkinci yarıdaki baskı ise son anlara kadar skoru değiştirmeye yetmedi

Giriş: 15 Ocak 2016, Cuma 00:00 Güncelleme: 15 Ocak 2016, Cuma 11:15
Ancak 90+1. dakikada sahneye çıkan Kartal'ın 'süper yedeği' Cenk Tosun, attığı kritik golle siyah-beyazlı ekibi C Grubu'nda liderliğe taşıdı

MAÇIN KRİTİK ANLARI

28. dakika Olcay'ın pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Oğuzhan, son çizgiye kadar inip meşin yuvarlağı içeriye çevirdi. Kaleye yönelen top, üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
31. dakika Sağ taraftan Oğuzhan'la kullanılan köşe vuruşunda Rhodolfo, kafayla meşin yuvarlağı arka direkteki Gomez'in önüne indirdi. Alman futbolcu, müsait pozisyonda topu boş kale yerine yandan auta attı.
90. dakika Ricardo Quaresma'nın sol taraftan ceza alanına ortasında kaleci İbrahim, meşin yuvarlağı elinden kaçırdı. Kaleye yönelen topu, Aytaç son anda çizgi üzerinden çıkardı.
90+1. dakika Quaresma'nın ceza alanı sol çaprazından ortasında arka direkte Gökhan Töre, topu kafayla Cenk Tosun'un önüne indirdi. Bu futbolcunun sağ çaprazdan yerden sert vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0

MÜTHİŞ SAĞ AYAĞIM!

Beşiktaş'a üç puanı getiren isim olan Cenk Tosun takım arkadaşı Olcay Şahan'ın "Müthiş sol ayağım" söylemine göndermede bulundu. Cenk, "Müthiş sağ ayağımla golü attım. Orta geldi, Gökhan güzel indirdi. Ben de dönerek köşeye vurdum" ifadesini kullandı. Yıldız futbolcu, bu maçtan alınacak çok ders olduğunu sözlerine ekledi.

İSMAİL'E SAKATLIK ŞOKU

Beşiktaş'ın sol beki İsmail Köybaşı, dünkü karşılaşmada büyük bir talihsizlik yaşadı. Girdiği ikili mücadelede arka adalesinde zorlanma meydana gelen İsmail, oyuna devam edemedi ve 40. dakikada Quaresma ile yer değiştirdi.