Maç Sonuçları

Yanlış durak!

Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nda 5'te 5 yapan Kanarya, son maç öncesi gruptan lider çıkmayı garantiledi. Yenilmezlik serisini ise 22 maça çıkardı

Giriş: 22 Ocak 2016, Cuma 00:00 Güncelleme: 22 Ocak 2016, Cuma 02:49
Tuzla'nın stada 500T ile gelmesi, kupanın güzelliklerinden biri olarak tarihe yazılırken, saha içindeki mücadelede aynı heyecan yoktu. Genç takviyeli Fenerbahçe, ilk net pozisyonunu 18'de yakaladı. Alper'in kafayla indirdiği topa altıpasta Uygar vurdu fakat, savunma golü engelledi. 32'de Bülent'in topuna Okan tıkladı, Fabiano iyi refleksle kornere çeldi. 64'teki üç Fenerbahçe değişikliği sonrası canlanan Tuzla oldu! 79'da Mehmet, ceza sahasında iki kez Fabiano'yu alt edecek fırsat yakaladı, ama ikisinde de Brezilyalı'yı aşamadı. Uzatmalarda sahneye Markovic çıktı. Volkan'dan aldığı topu sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0... Bu maçtaki santrforsuz taktik, yönetime ciddi bir uyarı ateşiydi. Fernandao ve Van Persie'siz Fenerbahçe, akıllara 'ya ikisi birden ligde olmazsa' sorusunu getirdi.

FORVET ŞEN'E KALDI
Van Persie'nin sakatlığı ile forvet için elinde sadece Fernandao kalan Pereira, sakatlık riskine karşı Brezilyalı'yı kadroya almadı. Tuzla karşısında forvette görev alan Volkan Şen bekleneni veremedi.

KALECİYE PAS İTİRAZI
Mehmet Topal 76. dakikada topu aşırtma bir vuruşla kaleye gönderdi, Fabiano topa ceza sahası içerisinde elle müdahale etti. Tuzlasporlu futbolcular, pozisyonun kaleciye pas olduğuna dair itirazlarda bulunsa da hakem Çağatay Şahan, "Devam" dedi. Bu arada Fabiano, 79. dakikada Tuzla'nın yakaladığı önemli bir pozisyonda gole izin vermedi. Penaltı noktasının hemen gerisinde topla buluşan Mehmet Alaeddinoğlu sert vurdu top Fabiano'dan geri döndü. Dönen top tekrar Mehmet'in önünde kaldı, Brezilyalı kaleci bir kez daha topun ağlara gitmesine izin vermedi ve topu kornere çeldi.

'HAKEM DİKKATLİ OLSA PUAN ALIRDIK'
Tuzlaspor Teknik Direktörü Muharrem Uzun hakeme sitem etti: "Markovic'in pozisyonuna içeriye girince baktım, topu eliyle alıp gol atmış, hakem Çağatay Şahan puan almamızı engelledi. Biraz daha dikkatli olsa bizim için tarihi bir maçtan puanla dönecektik."