Maç Sonuçları

Antalya'da görüşürüz Aslan'ım

Konya’dan 3-0’lık galibiyetle dönerek rövanşa ‘favori’ çıkan sarı-lacivertliler, Kadıköy’de Fernandao’nun biri penaltıdan, 2 golüyle galibiyete rahat ulaştı

Giriş: 06 Mayıs 2016, Cuma 00:00 Güncelleme: 06 Mayıs 2016, Cuma 00:05
Süper Lig'i ilk 5'te bitiremezse Avrupa vizesi için kupayı almak zorunda olan G.Saray ile şampiyon olamaması halinde kupaya sarılacak
F.Bahçe'nin FİNALİ nefes kesecek

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe, T.Konyaspor'u 2-0 mağlup ederek finalde G.Saray'ın rakibi oldu. Sarılacivertlilerin 3-0 kazandığı ilk maç, rövanşın tansiyonunu bir hayli düşürdü. Hem tribünlerdeki ilgi azlığı, hem de teknik direktörlerin tercihleri, filmin sonunu başlamadan belli ediyordu aslında... İlk 45 dakika, çok fazla bir arada oynamayan kadroların uyum süreci şeklinde geçti. İkinci yarı ise golle başladı. Fenerbahçe'nin son haftalarda açık ara en büyük silahı Volkan Şen'in 47'de sağ taraftan kestiği topa Fernandao kafayı vurdu: 1-0... 71'de tehlike bu kez soldan geldi. Alper'in ortasını Selim elle kesince hakem 'penaltı' dedi. Fernandao ikinci kez tabelayı değiştirdi: 2-0... Ligde Beşiktaş ile yarışan F.Bahçe, kupada da G.Saray'la heyecan dolu bir final yaşayacak.

GOL SAYISI 25 OLDU
Alper sol kanattan hızla son çizgiye indi ortasını yaptı. O sırada kayarak müdalahe yapan Selim topu elle kesince hakem penaltı noktasını gösterdi. Vuruşu kullanan Fernandao farkı 2'ye çıkardı. Brezilyalı yıldız bu sezon Türkiye Kupası'ndaki 6. golünü atarken, Fenerbahçe formasıyla gol sayısını 25'e çıkardı.

BAŞAKŞEHİR ROTASYONU
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ligde Başakşehirspor ile oynanacak kritik maçı düşünerek kupadaki Torku Konyaspor mücadelesinde rotasyona gitti. Portekizli hoca, ligde oynanan son karşılaşmanın 11'inden 7 değişiklik yaptı. As kadrodan sadece Kjaer, Mehmet Topal, Alper Potuk ve Volkan Şen ilk 11'de sahaya çıktı. Volkan Demirel, Van Persie, Nani ve Alves kadroya dahil edilmedi. Konya ile oynanan ilk maçın 11'inden ise tek değişiklik sadece Nani'nin yerine Diego'nun görev yapması oldu.

AKLIMIZ LİG MAÇINDA'
Attığı 2 golle F.Bahçe'ye galibiyeti getiren Fernandao maçtan sonra şöyle konuştu: "Finale çıkmak güzel ama şu an düşündüğümüz tek bir maç var o da Başakşehir. Bu karşılaşmayı kazanıp şampiyonluk iddiasını sürdürmek istiyoruz."
BAŞARILAR DİLİYORUM-Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman karşılaşma sonunda, "F.Bahçe turu ilk maçta geçmişti. Tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

VOLKAN 'AL-AT' DEDİ
İlk 45 dakikası golsüz tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısına Fenerbahçe golle başladı. Son haftaların formda ismi Volkan Şen, müthiş çalımların ardından ceza sahasında ortasını yaptı, Fernandao'ya boş kaleye topu kafayla göndermek kaldı.