Maç Sonuçları

Adım adım çeyrek finale

Çift maç eleme usulüne göre yapılacak son 16 turunda ilk maçlar 26-27-28 Aralık, rövanşlar ise 16-17-18 Ocak’ta oynanacak

Giriş: 16 Aralık 2017, Cumartesi 00:00 Güncelleme: 16 Aralık 2017, Cumartesi 03:36

Ziraat Türkiye Kupası'nın son 16 turu kura çekimi, TFF'nin Riva Tesisleri'nde yapıldı. Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile bu turda mücadele edecek 16 kulübün yetkilileri katıldı. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak son 16 turunda ilk müsabakalar, 26, 27 ve 28 Aralık 2017, rövanşları ise 16, 17 ve 18 Ocak 2018'de yapılacak. Karşılaşmalar her zaman olduğu gibi a spor, a2 ve atv'den canlı yayınlanacak.

TURKUVAZ'A TEŞEKKÜR
Kura çekiminde konuşan TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, "159 takımla başlayan bu serüven son 16'ya kaldı. Bu güzel oyunun en güzel tarafı sürprizlere açık olması. Her zaman favori kazanmıyor. Biz her takıma başarı diliyoruz. Yine o keyifli maçları izlemek istiyoruz. Sponsorumuz Ziraat Bankası'na ve maçları canlı yayınlayan Turkuvaz Medya Grubu'na da çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı

F.BAHÇE-İSTANBUL
METİN DOĞAN (F.Bahçe yöneticisi): İstanbulspor Türk futbolunda önemli yeri olan bir kulüp. Kış şartlarında İstanbul'da kalıyor olmak avantaj. Rakibimize saygı duyuyoruz ama girdiğimiz her platformda bizim hedefimiz şampiyonluk.
ECMEL FAİK SARIALİOĞLU (İstanbulspor Başkanı): İstanbul şehrine hayırlı olsun. F.Bahçe'nin gücü ortada. Biz de çıkıp elimizden geleni yapacağız. (Sarıalioğlu, 'Eski oyuncunuz ve hocanız Aykut Kocaman'ı konuk edeceksiniz' sorusuna gülerek 'Gerekli jesti yapsın' demekle yetindi.)

A.KONYA-TRABZON
CELALETTİN ÇAKICI (Konya Başkan Yrd.): Türkiye Kupası'nın son şampiyonu ve Süper Kupa'nın sahibi olarak bu maçlara alışkınız. Ligde ikinci yarının ilk maçını da Trabzon'la oynayacağız. Böylece üst üste 3 resmi maçımız onlarla. Hem birbirimize alışacağız hem de dostluğu pekiştireceğiz.
COŞKUN BÜLBÜL (Trabzonspor Proje Geliştirme Koordinatörü): Zor bir kura çektik. Geçen yıl Türkiye Kupası'na biraz erken veda etmiştik. Bu yıl kupa bizim için çok önemli. Sonuçta bir takım kazanacak. Onun da biz olmasını diliyoruz ve istiyoruz.

BEŞİKTAŞ-OSMANLI
METİN ALBAYRAK (Beşiktaş Basın Sözcüsü): Osmanlıspor bizim sevdiğimiz dost bir kulüp. Stadımız olmadığında bize evini açıp fedakarlık yaptılar. Fair-play çerçevesinde hak edenin kazandığı bir maç olsun. Bu hafta sonu da onlarla oynayacağız. Üst üste birbirimize rakip olacağız.
RÜŞTÜ ENVER YURTGÜVEN (Osmanlıspor Genel Menajeri): Beşiktaş bu sezon Avrupa'da hepimizi gururlandırdı. Kendilerini tebrik ediyoruz. Önce lig sonra da kupada art arda karşılaşmalar oynayacağız. İyi bir maç olmasını diliyoruz.