Maç Sonuçları

Gürcan Bilgiç Fenerbahçe-Başakşehir kurasını değerlendirdi

Son dakika haberi... Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Çeyrek finalin en dikkat çeken maçı ise Fenerbahçe-Başakşehir eşleşmesi oldu. Sarı-lacivertliler ligde 4-1 yendikleri rakibiyle yarı finale kalabilmek için mücadele edecek. Fenerbahçe-Başakşehir galibi yarı finalde Konyaspor-Beşiktaş galibiyle oynayacak. Fenerbahçe'nin Başakşehir'i konuk edeceği müsabakayı Sabah'ın usta kalemi Gürcan Bilgiç değerlendirdi. Bilgiç, "Final gibi kura" yorumunda bulundu. İşte detaylar...

Giriş: 15 Ocak 2021, Cuma 15:44 Güncelleme: 15 Ocak 2021, Cuma 16:42

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final kura çekimi gerçekleşti. A Spor ekranlarından naklen yayınlanan kura çekiminde eşleşmeler belli oldu. Kura sonucunda; Fenerbahçe-Başakşehir, Konyaspor-Beşiktaş, Galatasaray-Alanyaspor ve Sivasspor-Antalyaspor ile eşleşti. Müsabakalar tek maç eleme sistemiyle oynanacak ve kazanan takımlar yarı finale yükselecek.

Yarı finalde ise Fenerbahçe-Başakşehir galibi ile Konyaspor-Beşiktaş galibi, Galatasaray-Antalyaspor galibi ile Sivasspor-Antalyaspor galibi karşı karşıya gelecek.

Sabah'ın usta yazarı Gürcan Bilgiç, Fenerbahçe-Başakşehir eşleşmesini değerlendirdi. Eşleşmenin, çeyrek finalin en zorlu maçı olduğuna dikkat çeken Bilgiç, "Çapraz eşleşmelerle final gibi bir kura oldu aslında. Fenerbahçe ile Başakşehir, diğer tarafta ise Konyaspor ile Beşiktaş eşleşti. Turu geçen ekipler yarı finalde karşılaşacak." dedi.

Sarı-lacivertlilerin Başakşehir'i ligde 4-1 yendiği maça vurgu yapan Bilgiç, şöyle konuştu: "İki takım da çekebilecekleri en zor kurayı çektiler. Fenerbahçe ligde rakibine karşı üstünlük sağladı, bu bir avantaj gibi görünüyor. Ancak kupanın tek maç olması, müsabakayı penaltılara kadar götürebilir."

Son 16 tur maçlarında olduğu gibi çeyrek final maçları da tek maç sistemine göre oynanacak. Son 16 Turu'ndan itibaren VAR Sistemi'nin kullanıldığı Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final karşılaşmaları 9-10 ve 11 Şubat 2021, yarı final müsabakaları da 16-17 veya 18 Mart 2021 tarihlerinde yapılacak.