Maç Sonuçları

Kartal kupada kanatlandı

13’te Oğuzhan perdeyi açtı, 18’de Abdülkerim dengeyi getirdi. Korakor mücadele uzatmalara taşınırken gol sesi çıkmayınca penaltılarda gülen siyah-beyazlılar oldu

Giriş: 12 Şubat 2021, Cuma 07:00
Kadroda ciddi değişiklikler yapan Beşiktaş, ilk devre Oğuzhan'ın ayağından bulduğu gol dışında etkisiz bir görüntü verdi. Hasic'i yalnızlığa iten takım arkadaşları hücum girişimlerini daha çok N'Sakala ve N'Koudou'nun olduğu sol bölgeden yapmaya çalıştı. Ancak basit pas hataları ve Cenk'in topla buluşturulamaması etkisiz görüntü ortaya çıkardı. Konyaspor'un Shengelia ve Cikalleshi ile yaptığı hücum pres de Beşiktaş'ın oyun kurmasını engelledi. 2. devre peş peşe gelen değişiklikler Beşiktaş'ı biraz daha olumlu etkiledi. Konya ceza sahası içerisine daha fazla giren siyah-beyazlılar girdiği gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Aboubakar ve Larin'in son top tercihleri Beşiktaş'ın aradığı golü bulamamasına neden oldu. Uzatmalarda iki takımın da yorgunluğu sahadaki duruşlarından okundu ve kazanan penaltılarla belirlendi.

TOSUN PAŞA 1141 GÜN SONRA SAHADA

KARTAL'IN devre arasında kadrosuna kattığı Cenk Tosun, Konyaspor maçı ile Beşiktaş formasını yeniden sırtına geçirdi. 28 Aralık 2017'de Osmanlıspor ile oynanan kupa maçında forma giyen ve bir de gol atan Cenk Tosun, 1141 gün aradan sonra Konya'da formasına kavuştu.

ATAĞI KESTİ BAĞLARI ESNEDİ
Mücadelenin 20. dakikasında Konyaspor atağında rakibine yaptığı müdahale sonrasında pozisyonu engelleyen Montero sakatlık şoku yaşadı. İspanyol stoper sarı kart görürken 3 dakika sonra ise kendini yere bıraktı. Pozisyon sırasında dizinden sorun yaşayan ve iç yan bağlarında esneme tespit edilen Montero yerini Welinton'a bıraktı.

VAR YİNE UYUDU
Maçın uzatmalarında 93. Dakikada Beşiktaş penaltı itirazında bulundu. Ceza sahası içinde Konyasporlu Zymer Bytyqi'nin eline çarpan topta siyah-beyazlılar penaltı bekledi. Teknik direktör Sergen Yalçın kenardan duruma gülerek tepki gösterirken VAR'dan da uyarı gelmedi ve maça devam edildi.