Maç Sonuçları

Şampiyon Yiğido

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki kıran kırana geçen finalde kilidi Ramazan Civelek açtı. Sivasspor önce Appindangoye, ardından Gradel ile ağları sarstı. İlhan Parlak skoru eşitlese de gemiyi kurtaramadı, Konate fişi çekip Yiğido’ya zaferi getirdi

Giriş: 27 Mayıs 2022, Cuma 07:01 Güncelleme: 27 Mayıs 2022, Cuma 07:15
İki takım da bu finale haftalardır hazırlanıyordu. Sahada kıyasıya bir rekabet olacağı belliydi. Beklenildiği gibi de oldu. 30 bin taraftarın olduğu ve karşılıklı ataklarla başlayan tempolu maçta kilidi 33'te Ramazan Civelek açtı. Uğur Çiftçi'nin büyük hatasını affetmeyen 26 yaşındaki futbolcu, ceza sahası dışında düzgün bir şekilde kontrol ettiği topa müthiş vurdu, bu füze ağlarla buluştu. Yiğido'nun planları bu değildi tabii ki… 60'ta gönderilen yüksek topu Yatabere indirdi, Appindangoye de karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı filelere yolladı. Normal süre 1-1 sona ererken, 95'te Gradel'in sert şutu, sağ direğe de çarpıp gol oldu. 107'de ise Kayseri'de kaptan İlhan Parlak, kafa vuruşuyla beraberliği yakaladı. 113'te sahneye Konate çıktı. Kayode'nin pasıyla topla buluşan Senegalli forvet, düşerken yaptığı vuruşla Sivasspor'a bayram, Kayseri'ye hüsran yaşattı.

'SİVAS ŞEHRİNE ARMAĞAN EDİYORUZ'
21 yıllık teknik direktörlük kariyerinde ilk kez kupa kazanan Sivasspor'un hocası Rıza Çalımbay, duygularını şöyle anlattı: "Gerekten çok güzel bir final oldu. En büyük hedeflerimizden biri Türkiye Kupası'ydı. Çünkü Sivas'ın tarihinde hiç kupa yoktu. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Üç senedir Sivas'ı çalıştırıyorum, 3 senedir de Avrupa'ya gidiyoruz. Oyuncularımı kutluyorum. Sahada ellerinden geleni yaptılar. Geriye düştüler, hiç pes etmediler... Kupayı Sivas şehrine armağan ediyoruz."



AŞKAN ERDOĞAN
TEBRİK ETTİ
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Sivasspor'u sosyal medya hesabından yayımladığı şu mesajla kutladı: "2022 Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu olan Sivasspor camiasını, taraftarlarını ve Sivas şehrimizi canıgönülden tebrik ediyorum."

AVRUPA LİGİ BİLETİNİ ALDI
SİVASSPOR'UN Türkiye Kupası'nı kazanmasıyla birlikte Süper Lig'den Avrupa kupalarına gidecek takımlar da belli oldu. Trabzonspor; Şampiyonlar Ligi play-off, F.Bahçe de 2. ön eleme turu oynayacak. Sivasspor, Avrupa Ligi play-off'undan başlayacak. Konyaspor ve Başakşehir de Konferans Ligi 2. ön eleme turundan Avrupa'ya start verecek.



'GERÇEKTEN BÜYÜK GURUR'
DEMİR Grup Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Türkiye Kupası'nı kazandıkları için gurur duyduğunu söyledi. 3 yıldır Avrupa'ya gittiklerini hatırlatan Otyakmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah UEFA gruplarına kalır, ondan sonra yolumuza devam ederiz. Başkanlığım boyunca 6. kez ülkemizi temsil edeceğiz. Gerçekten büyük gurur." Yukatel Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ise "Bu bizim için son final değil. Aslında Kayserispor için bir başlangıç. Yapmış olduğumuz çalışmalarla biz hep daha fazla finaller ve başarılar göstermek istiyoruz" dedi.

BİLEĞİ HİÇ BÜKÜLMEDİ
YİĞİDOLAR, Türkiye Kupası'nı maç kaybetmeden kazandı. 5. turda Ankaragücü, son 16'da Bandırmaspor ve çeyrek finalde Karagümrük'ü yenen Sivas, çift maç olarak oynanan yarı finalde Alanyaspor ile karşılaştı. Kırmızı-beyazlılar ilk maçta berabere kaldığı turuncuyeşillileri ikinci karşılaşmada mağlup edip finale çıktı. Dün de Kayserispor'u devirip namağlup şampiyon oldu.



DEVLERİ ELEDİ AMA HASRETİ BİTİREMEDİ
YUKATEL Kayserispor finale büyük takımları eleyerek geldi. Son 16'da Fenerbahçe'yi, çeyrek finalde Beşiktaş'ı, yarı finalde de lig şampiyonu Trabzonspor'u saf dışı bırakan sarı-kırmızılılar, Sivasspor engelini aşamayınca 2007-08'deki başarısını tekrarlayamadı.

SİVAS'TA BÜYÜK COŞKU
İSTANBUL'DA binlerce Sivassporlu taraftar Olimpiyat Stadı'na akın ederken, Sivas'ta da büyük heyecan yaşandı. Kırmızıbeyazlı futbolseverler Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan dev ekrandan karşılaşmayı izlerken, yer bulamayanlar da ağaçlara çıkıp seyretti. Bitiş düdüğüyle de bayram yaşandı. Sivassporlu taraftarlar sabaha kadar eğlendi.