Teknokulis sabah
  • ANASAYFA
  • HABERLER
  • İNCELEMELER
  • DOSYA
  • GALERİ
  • VİDEO
Teknokulis Haberler Intel'in x86 işlemcileri Androidleniyor

Intel'in x86 işlemcileri Androidleniyor

Mobil dünyadan uzak kalmaması gerektiğini anlayan Intel, Atom E serisi işlemcilerinde Android Gingerbread çalıştıracak.

  • A A
INTEL’İN X86 İŞLEMCİLERİ ANDROİDLENİYOR
Giriş Tarihi: 13.09.2011 14:07

Gökhan Menge

TeknoKulis takipçilerine, daha önce Intel'in mobil cihazlara olan ilgisini haberimizde belirtmiştik. Intel'in x86 işlemcilerinin Windows 7 işletim sistemli mobil cihazlarda çalıştığını biliyoruz. Şu an için Intel'in öncelikli hedefi Windows 8 ile çalışacak olan mobil cihazlar. Fakat Intel'in o kadar uzun bekleyecek kadar sabrı yok. Hedef ise Android.

Android Gingerbread'in Intel Atom E serisi için 2012 yılında hazır olacağı belirtildi. Fakat Intel'in niye hala Gingerbread'e odaklığını anlamak açıkçası güç. Hem tabletler hem de akıllı telefonlar için ortak bir işletim sistemi olma amacıyla Google önümüzdeki ay Android 4.0 Ice Cream Sandwich'i yayınlayacak. Hatta Android 4.1 bile yolda, adı da belli oldu: Jelly Bean.

Intel'in asıl amacının Oaktrail'lı tabletler için yolu açmak olduğu konuşuluyor. Bu yüzden de Gingerbread yerine Honeycomb'a yönelebileceği söyleniyor.

  • EN ÇOK OKUNANLAR
  • Facebook
  • X
  • Flipboard
  • Rss
  • Künye