Biyoloji derslerini hatırlıyor musunuz? Pek de sevmediğim bu derslerde hocalar ve kitaplar, bize bitkilerin büyümesi için ışığın gerekliliğini anlatıyordu. Bilim adamları bunu değiştirmek için kolları sıvamış, hatta başarmış durumdalar.
Almanya'daki Karlsruhe Institue of Technology'de bulunan bir grup bilim adamı, çeşitli araştırmalar sonucunda ışığa ihtiyaç duymayan bitki icat ettiler.
Grup bunun gelecekte tarım sektöründe bolca kullanılacağını dile getiriyor. Gerçekten de etin bile sahteleşmeye başladığı günümüzde, bu tip malzemeleri firmaların kullanacağını kestirmek zor değil.
Sizce gelecekte nasıl yiyecekler yiyor olacağız? Güneş almadan büyümüş sebzeler ve meyveler şu anda yediklerimizin tadını verir mi? Bunların kanser riski olur mu? Tüm bunların cevabını uzun yıllar sonra görüyoru olacağız sanırım.