Karşınızda dünyanın en uzun binası: Sky City
Dünyanın en uzun binası yakın bir zamanda Çin'de inşa edilecek olan Sky City olacak.
Teknoloji ilerledikçe günümüzde çok kısa sürede inşa edilen çok yüksek yapıtlar ortaya çıkıyor. Bunlara bir yenisi ise Çin'de ekleniyor. Dünyanın en uzun binası olarak Çin'in Changsha şehrinde yılın sonlarına doğru inşa edilmeye başlanacak olan Sky City, 838 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek binası ünvanını Dubai'deki Burç Halife'den alacak.
Burç Halife, 2010 yılından beri 818 metrelik yüksekliği ile bu ünvanı elinde bulunduruyordu. Ancak Çin'deki bu proje ile bu ünvanını kısa süre sonra kaybedecek. Kısa süre diyoruz çünkü Sky City'nin yapımı çok uzun sürmeyecek. Prefabrik malzemelerden kurulacak olan Sky City, 7 ay gibi böyle bir yapıt için kısa sayılabilecek bir sürede inşa edilecek.
Belirtilene göre 9.0'lık bir depreme bile dayanıklı olacak olan Sky City'e inşası sırasında her gün bir kattan daha fazlası eklenecek.