Maç Sonuçları

Mimar Sinan

Fatih Terim’in yedek Aslanları, Kupa Son 16’da rahat kazandı. Selçuk İnan perdeyi açtı, Sinan Gümüş duble yaptı... Bucaspor’u farklı mağlup eden Galatasaray, 2017’ye mutlu veda etti

Giriş: 27 Aralık 2017, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 27 Aralık 2017, Çarşamba 15:45
Galatasaray, Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında 2. Lig ekibi Bucaspor'u 3-0 yendi ve rövanşı formaliteye çevirdi.

14. dakikada Yasin'in kepçeleme pasıyla savunma arkasına kaçırdığı Selçuk İnan, topu yere indirmeden gelişine sağ ayağıyla sol köşeye yolladı: 1- 0.

41'de stoper Veli'den topu kapan forvet Eren Derdiyok, sol çaprazdan kaleye doğru ilerledi ve sağdan bindiren Sinan Gümüş'e 'al da at' dedi: 2-0.

43'te Sinan Gümüş'ün soluyla yerden kavisli içeri kestiği top herkesin bakışları arasında ağlarla buluştu: 3-0.

İlk yarıda farkı yakalayan Galatasaray, ikinci 45'te net fırsatlar yakaladı ancak farkı daha fazla açamadı.

MAÇIN GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Galatasaray 1-0 Bucaspor 14' (Selçuk İnan)

Galatasaray 2-0 Bucaspor 41' (Sinan Gümüş)

Galatasaray 3-0 Bucaspor 43' (Sinan Gümüş)


BUCA'YA BAMBAŞKA 11

Piyasa değeri 2 milyon Euro olan Bucaspor karşısına G.Saray yedek ağırlıklı ancak 22 milyon Euro maliyetli kadro ile çıktı. Pazar günkü Göztepe maç-ı na 11'de çıkan isimler dün Terim tarafından tercih edilmedi. Kulübede G.Saray altyapısından altı isim yer alırken Gökay Güney 85'te, Recep Gül ise son dakikada oyuna dahil oldu.

TÜRK TELEKOM STADI'NDA 350. GOL SİNAN'DAN

1 Servet Çetin Sivas
50 Johan Elmander Beşiktaş
100 Didier Drogba Elazığ
150 Wesley Sneijder Fenerbahçe
200 Hakan Balta Gaziantep
250 Selçuk İnan Trabzon
300 Yasin Öztekin Akhisar
350 Sinan Gümüş Buca

2011 yılında açılan Türk Telekom Stadı'nda 350. golü atan Sinan Gümüş, "Maç öncesi haberim yoktu. Eray abi maç sonu tebrik edince öğrendim. Tarihe geçmek önemlidir" dedi.

KISA KISA...

Ligde formasını Fernando'ya kaptıran Selçuk İnan, kupada ilk 11'e dönerken, bu sezon ilk golünü Bucaspor'a attı. Selçuk İnna, yedi sezonluk Galatasaray kariyerinde gol sayısını 57'ye çıkardı.

Galatasaray yedek kulübesinde altyapıdan 6 oyuncu (Recep Gül, Gökay Güney, Ali Ülgen, Batuhan Tekin, Barış Zeren, Abdulsamed Karnuçu) vardı.

Göztepe maçını 47 bin kişiye oynayan Galatasaray'da taraftarlar Bucaspor maçına ise fazla ilgi göstermedi.

İgor Tudor döneminde devre arasında oyunculara 7 Ocak'a kadar izin verilmesi planlanmıştı. Fatih Terim bu programı bozmadı. Sarı-kırmızılılar, 7 Ocak'ta Florya'da toplanacak ve 15 Ocak'a kadar kamp yapacağı Antalya'nın yolunu tutacak.

Beşiktaş'ın golcüsü Cenk Tosun'un babası Şenol Tosun da maçı izlemeye Türk Telekom Stadı'na geldi.

1 SORU 1 CEVAP

LEVENT TÜZEMEN: Rekabet başladı

Fatih Terim'in oyun prensiplerini sahaya çıkan Galatasaraylı oyuncularda gördük. Nedir bu prensipler?
1- Çabuk oynamak. 2- Hızlı atak yapmak. 3- Geçişleri doğru yapıp pas oyununa sadık kalmak. 4- Rakibi kalenden uzak tutup oyunu rakip sahada oynamak. 5- Yardımlaşmayı üst düzeyde yapıp takım savunmasından taviz vermemek. Terim, bütün oyunculara ihtiyacı olduğunun mesajını vermiş ve "Benim için yabancı-yerli ayrımı yok. Herkese eşit mesafedeyim, hazır olan, futbol ilkelerime uyan her oyuncu formayı giyer" dedi. Kaptan Selçuk, Belhanda'nın pozisyonunda oynadı. Çok etkiliydi. Arkadaşlarını bir maestro gibi yönetti. Sahanın her yerine ayak basarken, savunmaya da yardım etti. Etkili oyununu Yasin'le yaptığı bir duvar pası sonrası mükemmel bir golle süsledi. Eğer yabancı oyunculara 'Göztepe maçı sonrası tatile gidebilirsiniz' sözü daha önce verilmemiş olsaydı, sahada o oyunculardan büyük bölümü yer alırdı. Terim'in oyunculara yaklaşımı, Tudor döneminde fazla şans bulamayan isimlerin coşkulu ve istekli oynamalarını sağladı. Yasin etkili deparlar attı, Tarık disiplinliydi. Özellikle Donk ihtiyaç olduğunda göreve hazır olduğunu gösterdi. Terim kulübede hiç oturmadı, sürekli oyunun içindeydi. Sonuç: Galatasaray'da Fatih Terim'le birlikte rekabet dönemi başladı.