Maç Sonuçları

Aslanlar gibi yarı finale

14. dakikada Fofana’nın slalom golüne 3 dakika sonra Serdar Aziz’in kafasıyla yanıt veren Terim’in öğrencileri ikinci yarıda Gomis’in dublesi ile rakibini teslim aldı ve noktayı da Rodrigues ile koydu

Giriş: 09 Şubat 2018, Cuma 00:00 Güncelleme: 09 Şubat 2018, Cuma 10:34

Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Galatasaray Türk Telekom Stadı'nda Konyaspor'u 4-1 yenerek tur atladı. İlk maç rakibiyle 2-2 kalan sarı-kırmızılılar yarı finalde Akhisar'ın rakibi oldu. 14'te Linnes'i geçip uzayan Fofana'yı Hakan Balta da durduramadı: 0-1. 3 dakika sonra kornerden dönen topu kavisli içeri kesen Sinan'ın ortasında Serdar Aziz kafayla 90'ı gördü: 1-1. Hakem Ümit Öztürk, 34'te ceza yayı üzerinde Gomis'in düşürülmesine faulü verdi ancak son adam Selim Ay'a kırmızı yerine sarı gösterdi. İkinci devrenin başında Nagatomo'nun ortasını iki Konyasporlu sektirdi, Gomis affetmedi: 2-1. 65'te Feghouli kaleci Patrik'i geçemedi. 88'de Belhanda'nın harika pasında Gomis farkı ikiye çıkardı: 3-1. Uzatmada Gomis'in şutunu kaleci sektirdi, Rodrigues skoru belirledi: 4-1.

GALATASARAY 4-1 ATİKER KONYASPOR

Galatassaray 0-1 Konyaspor : Fofana 14'

Galatasaray 1-1 Konyaspor : Serdar Aziz 17'

Galatasaray 2-1 Konyaspor: Gomis 52'

Galatasaray 3-1 Konyaspor: Gomis 87'

Galatasaray 4-1 Atiker Konyaspor: Rodrigues 90+1'

İLK 11'DE 6 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray'da ligdeki Sivasspor maçının ilk 11'indeki 6 isim dün kulübeye çekildi. Sivas'ta 11'de yer alan isimlerden sakat olan Denayer'in dışında Mariano, Maicon, Tolga Ciğerci, Garry Rodrigues ve Yasin Öztekin yedek soyundu. Bu oyuncuların yerine, Serdar Aziz, Martin Linnes, Younes Belhanda, Selçuk İnan, Hakan Balta ve Sinan Gümüş ilk 11'de sahaya çıktı.

'YETENEKLİ OYUNCUYA SIRTIMI ÇEVİRMEM'
Galatasa ray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın ardından şunları söyledi: "Oyuncularımı tebrik ediyorum. Oyun kalitemiz ve oyun isteğimiz iyi düzeydeydi. Keyif veren futbol mutlu etti. Maçtan önce 'Bir küçük avantajımız var ama öyle oynamayacağız' demiştim. Nitekim öyle oynamadık. Sivas'ta kaybettikten sonra üç günü dolu dolu geçirdik. Taktik analizler yaptık bire birlerde görüşmeler yaptık. Belhanda iyi oyuncularımızdan. Daha iyi olacak. Yuto ile birlikte sahanın en iyilerindendi. Belhanda'yı sadece santrfor arkasında değil orta alanda da kullanabiliriz. Yuto ile Gomis ile de konuştum, ne istediğimizi daha net anladılar. Bazen, bazı teknik adamların kazanış şekli değişiktir. Yetenekli oyuncuya ben hiçbir zaman sırtımı çevirmedim."

GOMİS: TERİM KULAĞIMI ÇEKTİ
Yaptığı duble ile tura damga vuran Gomis, "Keyifli bir oyun geçirdik. Bu kupanın önemini de biliyoruz. Bu şekilde devam etmeyi umuyoruz. Geçen hafta iyi bir performans sergileyemedim bunun farkındaydım. Hocam benimle idmanlarda özel olarak konuştu ve ne istediğini söyledi. Benim kulağımı çekti ve gerekli uyarıları yaptı. Bana bir baba gibi yaklaştı. Ben de ona bir oğul gibi cevap vermek istedim, golümü onunla kutladım" dedi.

BELHANDA: BEN DE OYNAMAK İSTİYORUM
Sivas'ta yedek kaldıktan sonra dün 11'e geri dönen Galatasaray'ın Faslı yıldızı Belhanda, "Kolay değil, zor maçlar oldu. Geriye düşmemize rağmen kontrolü elimize aldık ve iyi bir oyun sergiledik. Şu anda yarı finaldeyiz. Her oyuncu gibi ben de her zaman oynamak ve sahada olmak istiyorum. Bu maçta çok koştuk ve hocamızın istediklerini yerine getirdik. Oyunumuzu rakibe kabul ettirdik" ifadesini kullandı.