Ersoy Dede

Ersoy Dede

26 Temmuz 2017, Çarşamba

Tuncay Özkan Neden Bekledi?

Kılıçdaroğlu "Şimdi Tuncay Bey bir vatansever olarak her türlü teröre karşı çıkan bir insan olarak biraz sonra gidecek, bir örneğini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verecek" dedi. Verdi de.. Evet CHP milletvekili Tuncay Özkan, 2007'den beri cebinde taşıdığı FETÖ'cü subayların listesini savcıya teslim etti.. Kılıçdaroğlu da bu hareketi alkışlamamızı istiyor..
**

Bir saniye.. Hiç soru sormayacak mıyız?.. Sadece Tuncay Özkan'a ya da CHP'ye değil.. Onlarca cevap bekleyen soru var ortada… En önemlisi şu.. 2007'de Tuncay Özkan gazeteciydi.. Ve anlaşılan o ki gazetecilik ilişkisi içinde edindiği bir belge var ortada.. Bu bavul gazeteciliğinin en belirgin tipi olan Mehmet Baransu bile elde ettiği bilgileri savcıyla paylaşmadan evvel önemli gördüğü kısımları haber yapıyordu.. Doğru ya da yanlış. Ama servis belgelerini The Taraph'ta okuyorduk bir şekilde.. Merak ediyorum, Tuncay Özkan, böyle bomba bir bilgiyi haber yapmadan nasıl durabildi 10 sene boyunca?.. Peki diyelim ki haberde kamu yararı görmedi ama bilgiyi yetkili mercilerle paylaşmayı tercih etti… Neresidir bu yetkili merci? Kuzunun teslim edildiği kurdun kendisi midir?.. Flash disc'in hareketinden şunu anlıyoruz.. İlk evvela Kara uvvetleri Komutanı Org.İlker Başbuğ'a gitmiş liste.. O da "Komutana Arz" üst yazısıyla Genelkurmay Başkanı Org.Hilmi Özkök'e yollamış.. Özkök ciddiye aldığı bu listeyi araştırsın diye "Güneş Çalışma Grubu" adıyla bir mekanizme tesis etmiş.. O mekanizmanın başındaki isim ise 15 Temmuz'un askeri yapılanmasında ilk 3'te yer alan Akın Öztürk.. Listeyi vermeden önce baktığı varsayımıyla bir soru daha sormak istiyorum.. Mesela o listede, Akın Öztürk var mıydı?.. Öyle ya kendi adının da içinde olduğu bir "sakıncalılar" listesi için Akın Öztürk'ün ne yapmasını bekliyorsunuz ki?.
**
Ve anlatılanlardan anladığımız dosya 2009'da sümen altı ediliyor.. Peki Tuncay Özkan 2009'dan sonra neden susuyor?.. 7 Şubat 2012'deki MİT müsteşarının ifadeye çağrılması rezaletinden sonra neden sustu?.. 17/25 Aralık yarısal darbe kumpasından sonra neden sustu?.. 15 Temmuz'da bu memleketin tepesine bu alçaklar sürüsü tarafından bombalar yağdırıldıktan sonra neden sustu?.. Bir saniye arkadaş.. Bir saniye.. Sen çıkıp; "… benim elimde 15 bin subay ve astsubay içeren bilgi ve belge var.. 86 FETÖ'cü General hakkında özel bilgilere sahibim. Örgütle bağlarını, himmet ilişkilerini biliyorum" diyeceksin.. Ama bunu darbe girişiminden bir sene geçtikten sonra savcıya vereceksin.. Benim burnuma kötü kokular geliyor..Umarım yanılıyorumdur.. Umarım bundan sonra bir işe yarar verdiği bilgiler.. Başta söylemiştik, sadece Tuncay Özkan'a soru sormayacağız diye.. Artık herhalde İlker Başbuğ ve Hilmi Özkök de bu flash disc'le ilgili savcıya gidip birşeyler anlatırlar diye tahmin ediyorum..

SON DAKİKA