Ersoy Dede

Ersoy Dede

27 Eylül 2017, Çarşamba

Kılıçdaroğlu Ve Akşener’i Yeme Planı

2019'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP dışında herkes çalışıyor..
CHP, 'adayımızın ismini açıklamıyoruz, yıpranmasın diye' şeklinde bir savunma geliştirmiş, kenarda öylece bekliyor..
Ya iyi ki açıklamıyorlar. Bakarsın yıpranıverir sonra..
Aman CHP ne yapar adayları yıpranırsa..
Neyse CHP öyle bekleyedursun sistem işlemeye devam ediyor..
Bu bağlamda, TBMM gündemindeki uyum maddelerini önemsiyorum..
Benimsenen hakim görüşe göre, yasa geçtiğinde cumhurbaşkanlığı seçiminde her parti sadece bir ismi aday gösterebilecek.. Cumhurbaşkanı adayları, seçime kadar geçen sürede vefat eder veya çekilirlerse parti adaysız kalacak.. Ama asıl önemsediğim düzenleme, taslak metne göre, hem cumhurbaşkanı hem milletvekili adayı olunamayacak.. Kişi seçimler öncesi müracaatını yaparken birinden birini tercih etmek zorunda..
Yani 'Cumhurbaşkanı olamadık ama şükür mebusluğumuz duruyor' durumu yok..
Bu madde genel kurulda da değiştirilmeden benimsenirse iki ihanet tertibinin nasıl pişirildiğine tanıklık edeceğiz…
Bakın değerli dostlar.. Sağda yeni bir oluşum var biliyorsunuz..
Başını Meral Akşener çekiyor.. Ama ne hikmetse bununla ilgili her kritik açıklama Koray Aydın'dan geliyor.. Misal Aydın sayesinde 2019'un ilan edilmiş ilk Cumhurbaşkanı adayının ismini biliyoruz.. Çünkü Koray Bey açıkladı.. Meral Akşener.. Siyaset matematiğine boğacak değilim sizleri.. Amma reel politik diyor ki, Meral Akşener ikinci turu göremez.. Yani birinci alan aday ya ilk turda zaferini ilan eder tüm rakiplerini döker ya da bir başka isimle ikinci tura kalır.. Bu gece-gündüz kadar net.. Şimdiden adı Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildiyse ve bu adaylığı nedeniyle milletvekili genel seçimlerine de giremiyorsa Meral Akşener, o zaman hayırlı olsun.. Koray Aydın yeni oluşumun başına geçer, uzak denizlere doğru doldurur yelkenini, Akşener de arkasından mendil sallar limanda..
Benzer bir durum da CHP için söylenebilir..
Kongrede aday olduğu gün ağza alınmayacak sözlerle eleştirdiği Kılıçdaroğlu'nun şimdi hemen yanıbaşında pozisyon alan Muharrem İnce, ince ince hesap yapıyor olmalı..
Muharrem İnce'nin birlikte hareket ettiği Kurt politikacı Baykal'ın ilk günkü çağrısını hatırlayın..
Ne dedi?.. (mealen)
".. Partinin başında kim varsa Cumhurbaşkanı adayımız da o olmalı.. Eğer o kişi aday değilse partinin başından da gitsin" dedi, değil mi?..
Son 6 ay kala, aday açıklama sürecinde bu tezi daha da kuvvetli biçimde işleyecekler.. Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı yapacaklar..
Ve 2019 sonrası Baykal kadrosu, Muharrem İnce'nin genel başkanlığında partiyi geri alacak..
Ne ilginç şeyler olacak, değil mi ama…

SON DAKİKA