Ersoy Dede

Ersoy Dede

10 Ocak 2018, Çarşamba

Hasip Kaplan Gerçekleri Haykırdı

Hasip Kaplan'ın twitter üzerinden verdiği mesajı dikkatle okuyun..

Defalarca, defalarca okuyun.. Okuyun ve bugün bize sol sosuyla servis edilmiş olan, Gezi gençliğine Syrza benzeri bir siyasetmiş gibi satılan PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin, aslında temelinde nasıl faşist bir zihniyetin yattığını görün.. '.. Ama HDP; Hasip Kaplan'ın o sözlerine katılmadığını açıkladı..' Geçin bunları anam/babam.. Geçin bir kalemde.. Hasip Kaplan kimdir, önce ona bakın.. Hasip Kaplan dediğiniz adam, bugün partinin yöneticisi pozisyonunda görünen isimlerin posta koyabileceği sıradan bir parti üyesi falan değildir.. Bir siyaset belirleyici dominant aktördür o harekette.. 1999 sonrası Öcalan'ın avukatlığını yapmış, sonraki süreçte 20'den fazla kez İmralı'ya giderek süreç yürütmüş, Öcalan'ın yeniden yargılanması için mücadele vermiş, özgül ağırlığı Sırrı Süreyya'yla falan karşılaştırılamayacak bir isimdir..

**

Hasip Kaplan'ın son sözü budur.. Ve bu sözünde de ısrarcıdır.. ".. Kürt olmayan kimse o koltuğa heveslenmesin.." Bu saatten sonra bu siyasetin içinde olsa da olmasa da son söz budur.. Yani Hasip Kaplan partide devam etse de son söz budur.. Siyaseti tümden bırakıp bir balıkçı kasabasında emeklilik hayatı yaşamaya başlasa da son söz budur.. Hadi bakalım bu sözün üzerine PKK'nın çerçevesini çizdiği kriterlere aykırı bir adam aday olsun genel başkanlığa.. Delikanlı diyorum, hadi.. O söz artık söylenmiştir.. Sırrı Süreyya Önder için, '.. gitsin film çeksin..' denmiştir.. Bence gitsin film çeksin bu sözden sonra..Tartışılacak bir şey yok yani..

**

Değerli dostlar, bunlar böyledir. Bakmayın bu millete 'solcu' diye yutturulduklarına.. Sosyalist diye pazarlandıklarına.. PKK ve onun siyasi kanadı olan HDP buz gibi faşist bir örgüttür.. Kendilerinden olmayanı yok sayan hastalıklı bir zihin yapısı vardır bunların. Bakın bu 'kendilerinden olmayan' diye kastettiğim Kürtler falan değil ha.. Sakın yanlış anlaşılmasın. Bu hasta beyinlerin ayrıştırdıkları arasında en başta Kürtler geliyor.. PKK'lı değilsen, bu adamlar için makbul değilsin.. Hele de Kürt olduğun halde PKK'lı değilsen, Allah korusun nefes almana izin vermezler..

Halkların kardeşliği falan derler.. Fakat hepsi numara.. Çocuklarını Türk düşmanı ya da Türklerin kendilerine düşman olduğu palavrasıyla büyütürler.. Ana motivasyonları yok edilmesi gereken 'Tece'.. Kişileriyle, kurumlarıyla… Askeri polisi, doktoru öğretmeni, işadamı, işçisiyle..

**

Hep; 'PKK bir neden değil sonuçtur, onu doğuran faktörleri ortadan kaldırmak lazım' diyerek, aslında düşmanlık ve kavga üzerine kurulmuş olan hareketi masanın diğer tarafına oturtma kaygısı içinde oldu insanlar.. Yanlıştı.. Çok ama çok yanlıştı.. Dünyanın hiç bir yerinde faşist örgütlerle asgari müşterekte uzlaşı arayışına girmez devletler. Örgütlerle müzakere eden devletler güncellenmiş pozisyonlarına bakar.. Eğer hâlâ daha silahlı mücadeleyi yedekte tutuyorlarsa ilişki başladığı yerden kopartılıp atılır.. HDP'ye bu memlekette hayat hakkı tanınmış olmasının tek bir nedeni vardı.. O da mücadelenin silahlı zeminden siyasi zemine geçişini sağlamak.. Bu ancak örgütün kendi eliyle var edebileceği bir legal mekanizma içinde olabilirdi.. Ama PKK, silahsız kanadı üzerindeki vesayetini hiç kaldırmadı.. HDP hiç bir zaman anladığımız anlamda bir siyasi parti olmadı.. Ve şimdi en dürüst tavrı Hasip Kaplan koymuş durumda.. Açık açık diyor ki; "… neden havanda su dövüyoruz?.. Ne yapıyoruz biz?.. Biz kimiz, varlık nedenimizle ortaya çıkan şu tablo örtüşüyor mu?.." Çok çok haklı.. Sırrı Süreyya Önder falan haybeye tepki gösteriyor. İçinde siyaset yaptığınız yer bu işte.. Ahmet Hakan'ın saz çaldırıp 'esprili yakışıklı solcu lider' diye pazarladığı Demirtaş'ın partisi bu.. Hiiiç kızmayın.. Gerçekler bunlar.. HDP'nin, 'ama biz böyle düşünmüyoruz ki' lezzetinde açıklaması da günün şakası olarak dursun bir kenarda..

SON DAKİKA