Ersoy Dede

Ersoy Dede

23 Şubat 2018, Cuma

Çünkü Olay CHP Otobüsünde Yaşanıyor!

Olayın meydana geldiği yer, CHP'nin Ankara'da yapılan kurultayına gitmek için CHP Kuşadası İlçe Örgütü tarafından tahsis edilen otobüs.. CHP Kuşadası teşkilatından bir yönetici, yolculuk sırasında 14 yaşındaki bir erkek çocuğunu taciz etmekle suçlanıyor..
**

Partililerin verdiği ifadeye göre, önce çocuk, iki parti yöneticisi tarafından otobüsün arka koltuğuna çağrılıyor.. Araç Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine geldiği sırada araçta bulunan kadın partililer, arka koltukta M.Y'nin erkek çocuğuna sarkıntılıkta bulunduğunu görüyor.. Olay bir başka araçta bulunan CHP Kuşadası ilçe Başkanı Ahmet Ekmekçi'ye iletiliyor.. Diğer otobüsle olay yerine gelen Ekmekçi, yaşanan tartışmanın ve tepkilerin büyümesi üzerine M.Y'i araçtan indirerek, Kuşadası'na geri yolluyor.. CHP'ye göre olay burada bitiyor..
**
Ancak elbette öyle değil.. Çünkü bu olaya tanık olan partili kadınlar, vicdanlarının sesini dinleyip olayın yargıya intikal etmesi için çaba sarfediyorlar.. Uzatmayalım netice de alınıyor.. Tacizci adam çıkarıldığı mahkemece tutuklanıyor.. Şimdi gelin işin ikinci boyutuna bakalım birlikte. Çocuğa yönelik suçlar konusunda 'haklı olarak' hassasiyeti bir an olsun elden bırakmayan Hürriyet ve Posta gazeteleri nerede acaba?... Bakın ortada çok ciddi bir tablo var. Ve kurultay gününden bu yana bu işle başta Akşam gazetesi olmak üzere, hassasiyet gösteren bütün medya ilgilendi. Doğan grubu gazeteleri neden bir gün olsun tek satırla bile görmedi.. İddia diye bile vermedi.. Tamam diyelim ki bugüne kadar suçlamalar sabit değildi ve masum olma ilkesine riayetten görmediler diyelim ki bu haberi.. Eee, şimdi mahkeme kararı çıktı. Adam kaçarken yakalandı, tutuklandı.. Hâlâ neden görmüyor Hürriyet bu haberi.. Pardon elbette 'yasak savmak' kabilinden internet sitesinde bu habere yer vermiş.. vermiş ki arama motorlarında arandığında çıksın diye.. Fakat bugün beklenmez miydi ana gazetede 8 sütuna kapkara haykıran puntolarla, "otobüste taciz rezaleti" diye manşet atması.. Ya hu bu Hürriyet değil miydi daha ortada neyin ne olduğu bile bilinmezken insanları tacizci, tecavüzcü ilan eden.. Gururlarıyla oynayıp intihara sürükleyen.. Neden peki, neden görmüyor bu haberi koskocaman manşetle birinci sayfasından?...
**
Ben söyleyeyim size.. Çünkü adam CHP'li.. Bir parti yöneticisi.. Ne olur elinizi vicdanınıza koyun söyleyin, bu Hürriyet zaman zaman kriminal haberlerin peşine düştüğünde, bırakın parti yöneticisi olmasını insanların hangi partinin seçmeni olduğundan bile yola çıkarak algı oluşturmaya çalışmaz mıydı?.. Açık konuşalım. Otobüste tacizin baş kahramanı AK Parti'nin bırak yöneticisi olmasını.. Facebook hesabında yanlışlıkla bir Erdoğan fotoğrafı paylaşmış 22 milyon AK Parti seçmeninden biri olsaydı.. Haydi zorlayın kendinizi.. Ne yazardı Hürriyet?.. "O Sapık AKP'li Çıktı" yazar mıydı, yazmaz mıydı?.. Tanıyın bu adamları.. Çocuğa karşı işlenmiş suçlar hangi mahallede olduğuna göre değişkenlik arz ediyor bu adamlar için.. Eğer bir yurtta yaşanmışsa böyle bir hadise "işte bunların yurtları böyle" diye yazarken hiç tereddüt etmezler.. Ama bir CHP'li ise olayın kahramanı ve olay bir CHP otobüsünde geçiyorsa, haber bile olmaz.. Değiştirmek için değil farkında olduğumuzu söylemek için yazdım..

SON DAKİKA